Podwójne SMSy (MDA III)

• 7 Odpowiedzi
  • 3448 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Goompie

• **
  • 151
  • Sprzęt: MDA AMEO - (HTCX7500)
Podwójne SMSy (MDA III)
« dnia: Lipiec 17, 2005, 23:11:46 »
Czy ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić ?

Otóż od jakiegoś czasu wszystkie SMSy które wysyłam z mojej MDA III dochodzą do adresatów podwójnie.
Niestety PLUS GSM również podwójnie kasuje mnie za każdego.
Tym samym wiadomość taka kosztuje mnie obecnie 40 groszy ( prawie jak MMS ;) )

Nie jestem pewien ale być może problem pojawił sie po zmianie ROMu z ERY (najnowszego) na I-MATE 1.40.00 WWE.

Zauważyłem też inną dziwną sytuacje. Często po napisaniu SMSa przechodzi on do folderu outbox i mimo bardzo dobrego sygnału zostaje tam nawet na kilka minut a dopiero potem sie wysyła i przechodzi do sent items

Oto dokladne dane mojego sprzętu

ROM VERSION:       1.40.00 WWE
ROM DATE:          03.10.05
RADIO VERSION      1.12.00
PROTOCOL VERSION:  1337.42
ExtROM VERSION:    1.40.176 WWE

Czy powyższy ROM jest najnowszym obecnie pakietem dla MDA III, czy poojawiło się coś lepszego ?
No i jak zlikwidować te podwójne SMSy ? :(

Dziękuję za ewentualną pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2005, 23:15:10 »
Masz zainstalowany menadzer zadan, tak? Jakis WisBar? Spb Pocket Plus? Klikasz w krzyzyk zamykania aplikacji do wysylania SMSow przed otrzymaniem komunikatu "wyslano wiadomosc"? No to masz juz odpowiedz :)

*

Offline Goompie

• **
  • 151
Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2005, 23:38:23 »
Wolniej bo nie nadążam ;)

Mam zainstalowany SBP Pocket Plus 3.0
Pisząc o "krzyżyku masz na myśli koperte która pojawia sie u góry ekranu w momencie wysyłania wiadomości ?
Właśnie zrobiłem test:
1.
wysłałem SMSa i kliknąłem na te koperte z góry zanim zniknęła - efekt: dotarł tylko jeden SMS
2.
wysłałem SMSa i na nic nie klikałem - efekt: dotarł tylko jeden SMS

A innym razem kilkadziesiąt SMSów wysłanych do różnych osób docierało podwójnie. Juz nie wiem od czego to zależy

Jaki wpływ ma ten Sbp Pocket Plus na SMSy. Jak przez niego mam płacić  podwójnie to może lepiej go odinstaluje ?
Jeżeli to na pewno jego wina ?

Przeglądam właśnie ftp na xda i w folderze BlueAngel/BlueAngel_Roms widzę BA_1.40_radio_1.20_untested_extrom
Warto ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2005, 23:57:22 »
Krzyzyk to krzyzyk - ten w prawym gornym rogu ekranu od zamykania aplikacji. Jesli zamkniesz program zanim otrzymasz potwierdzenie wyslania wiadomosci to wyslaja sie wtedy dwa SMSy. Spb Pocket Plus sprawia ze klikniecie w krzyzyk zamyka program, ktory tak jakby mysli ze nie wyslal SMSa i potem wysyla go jeszcze raz. Natomiast standardowo w systemie bez Spb Pocket Plusa czy tez innego menadzera zadan, klikniecie w krzyzyk zawsze tylko minimalizuje aplikacje, ktora sobie tam w tle dziala i zdazy zarejestrowac ze SMS faktycznie zostal wyslany.

Nie musisz go odinstalowywac. Wystarczy ze nie bedziesz zamykal programu przed otrzymaniem potwierdzenia wyslania wiadomosci lub po prostu w opcjach Spb Pocket Plusa zaznaczysz ze program o nazwie tmail.exe czyli wlasnie Messaging ma nie byc zamykany po kliknieciu w krzyzyk, tylko zawsze minimalizowany.

*

Offline Goompie

• **
  • 151
Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2005, 00:06:26 »
Dzięki dzięki dzięki :)
Zaoszczędzone pieniądze chętnie przeznaczę na piwa dla pomagającego :)
Do odbioru w Krakowie lub Bielsku :)

*

Offline dżarmusz

• **
  • 112
  • Sprzęt: /Mio A701 WM 6.1/ -> Samsung Omnia M2D04
Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2006, 12:13:52 »
Dzięki Kuba, jesteś wielki!
Ile się namordowałem żeby to to rozwiązać na A701  :(

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2006, 19:30:32 »
Hohohoho - to samo jest na Wizardzie, jeśli zamykasz klawiaturę przed otrzymaniem wiadomości "SMS sent" - tzn. nie za każdym razem, ale jeśli ekran nie zdąży się odświeżyć i poustawiać po swojemu ;), to niestety już tak...

Odp: Podwójne SMSy (MDA III)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 30, 2009, 11:07:21 »
Hej!
Dzięki miałem ten sam problem, sprawdziłem i rzeczywiście wasze rady działają!
Dziękuje