Jak calkowicie usunac branda Orange z i8000

• 10 Odpowiedzi
  • 8683 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baden

• 17
  • Sprzęt: htc Diamond,Omnia
Jak calkowicie usunac branda Orange z i8000
« dnia: Grudzień 09, 2009, 23:13:20 »
Witam Wszystkich
i prosze o pomoc.
Kilka dni temu przesiadlem sie z i900 na i8000 oczywiscie z Orange.
Simlocka zdjalem oryginalnym kodem podobno od samsunga.

Wczoraj wgralem octansem nowy rom od secany XXIL2 lacznie z ebootem.Wszystko poszlo OK!!
Okazalo sie jednak ze po odpaleniu Omni i przy starcie windowsa nadal wyswietla sie ekran startowy Orange a juz po uruchomieniu wszystkie ustawienia sieciowe tj.sms,internet,mms ustawione sa na ORANGE i doste do internetu musze konfigurowac na PLUSA recznie.

Uprzejmie prosze o info.
1.Jak mozna usunac calkowicie brand Orange?
2.w Omni 1 w romie byl program ktory po zainstalowaniu nowej karty sim sam rozpoznawal i pobieral ustawienia mms,sms itd i ustawial je automatycznie jako domyslne.Czy jest taki programik na Omnie 2 ??
3.w xxil2 zniknal programik gps xtra i jest Assisted GPS gdzie trzeba ustawic punkt dostepu i adres serwera a-gps.
punkt dostepu ustawilem na plus intrnet ale jaki jest adres serwera a-gps w Plusie??? obecnie wyswiela mi sie(:7275)

Pozdrawiam

ps. czytalem na forach ze ten rom tzn,,,xxil2  to nowy rom ORANGE !!!??? czy to mozliwe???
bo jesli tak to sprawa  smieci oranga  w romie  o ktorych pisalem wyzej jest jasna!!! :mysli:

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Odp: Jak calkowicie usunac branda Orange z i8000
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2009, 00:05:27 »
ps. czytalem na forach ze ten rom tzn,,,xxil2  to nowy rom ORANGE !!!??? czy to mozliwe???
bo jesli tak to sprawa  smieci oranga  w romie  o ktorych pisalem wyzej jest jasna!!! :mysli:

A czytałeś u źródła??? Secany się rypnął i zły plik csc dorzucił do romu. Sprawa już dawno wyprostowana.

w Omni 1 w romie byl program ktory po zainstalowaniu nowej karty sim sam rozpoznawal i pobieral ustawienia mms,sms itd i ustawial je automatycznie jako domyslne.Czy jest taki programik na Omnie 2 ??

Od sierpnia w Omni 2 zmieniałem rom już z pińcet razy i zawsze przy pierwszym starcie wykrywał sobie sam ustawienia mojej sieci. Może ma znaczenie to, że egzemplarz niebrandowany i bez simlocka ściągany z Singapuru?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 00:10:09 wysłana przez muminisko »

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2009, 00:56:29 »

Od sierpnia w Omni 2 zmieniałem rom już z pińcet razy i zawsze przy pierwszym starcie wykrywał sobie sam ustawienia mojej sieci. Może ma znaczenie to, że egzemplarz niebrandowany i bez simlocka ściągany z Singapuru?

Moja jest z polskiego orange i też po flashowaniu pyta czy ustawić sieć.
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2009, 09:01:30 »
Ja mam telefon z Singapuru i po wrzuceniu IL2 ( ściągniętego trzy godziny po jego upublicznieniu ) nic Oranżadowego nie pokazało się - tak jak zwykle zapytał czy ustawić telefon zgodnie z wykryta kartą ( mam ERĘ ). Przy flaszowaniu ustawiałeś plik .csc na PLSIL2 czy inny?

*

Offline baden

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2009, 11:07:02 »
Ja mam telefon z Singapuru i po wrzuceniu IL2 ( ściągniętego trzy godziny po jego upublicznieniu ) nic Oranżadowego nie pokazało się - tak jak zwykle zapytał czy ustawić telefon zgodnie z wykryta kartą ( mam ERĘ ). Przy flaszowaniu ustawiałeś plik .csc na PLSIL2 czy inny?

standardowo ustawiony byl na hiszpanski ale przed wgraniem ustawilem  polski jezyk i po wgraniu przy uruchomianiu windowsa wyskoczylo PIEKNE LOGO ORANGE i tel. ustawil  eszystkie ustawienia sieci na ORANGE .....ale ekran today byl oryginalny windowsowski bez nakladki orange...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 11:10:43 wysłana przez baden »

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2009, 13:25:43 »
standardowo ustawiony byl na hiszpanski ale przed wgraniem ustawilem  polski jezyk i po wgraniu przy uruchomianiu windowsa wyskoczylo PIEKNE LOGO ORANGE i tel. ustawil  eszystkie ustawienia sieci na ORANGE .....ale ekran today byl oryginalny windowsowski bez nakladki orange...

OPRÓCZ języka polskiego trzeba w csc wybrać opcję PLSIL2 jak napisał zygzag

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2009, 14:15:49 »
...a dokładnie chodzi o to co jest pod pozycją nr 3

*

Offline baden

• 17
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:05:07 »
...a dokładnie chodzi o to co jest pod pozycją nr 3

niestety pod poz.nr.3 nic nie ustawialem tylko w ramce nad poz.3 ustawilem Polish (Poland) !!!

...a pod poz. nr.3 pozostalo I8000AMNIL2.csc

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

...i juz wszystko jasne.
UPRZEJMIE DZIEKUJE KOLEDZE @ZYGZAG
po ponownym wgraniu calego romu xxil2 i ustawieniu jezyka polskiego sil2  WSZYSTKO SMIGA ZNAKOMICIE !!!
...calkowity brak smieci orange ,i jest ekran startowy samsunga
...karta plusa jest rozpoznawana i ustawiane sa automatycznie wszystkie ustawienia sieciowe
...system dziala szybciej
...pokazaly sie ustawienia gps xtra
...dziala wreszcie  samsung widget update

REWELACJA !!! Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 03:02:25 wysłana przez baden »

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 11, 2009, 14:53:45 »
Służę uprzejmie  :proud:

*

Offline spz

• 16
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 12, 2009, 11:31:47 »
A jezeli mam telefon z Orange, sim tez z orange ale nie chce zeby byl brandowany to jaki csc wybrac? Czy w tym przypadku bede musial recznie wpisywac ustawienia? Jakie sa jeszcze csc z polskim do wyboru?
XEO  POLAND      Polish(Poland)
 PRT   POLAND      Polish(Poland)
 PLS   POLAND      Polish(Poland)

PLS to Plus a te pozostale ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2009, 11:37:15 wysłana przez spz »

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 12, 2009, 14:41:06 »
XEO to niebrandowany ale ja od pierwszego flash'owania używam PLS w telefonie z Singapuru ( niebrandowany ) i nic plusowego mi się nie wtranżoliło, sam złapał ustawienia zgodnie z kartą SIM, jaką miałem wewnątrz ( Era ).