Nie mam niestety czasu przetestowac moich turbosimow tak, jakbym chcial, ale podziele sie chociaz kilkoma zdaniami przemyslen.
Otoz z O2 dzialaja trzy turbosimy na piec przeze mnie kupionych. Dzialaja od strony uzytkowej idealnie - nie doswiadczylem zadnych, najmniejszych nawet problemow z jakoscia i stabilnoscia rozmow (nawet bardzo dlugich, po 40 minut) i internetu. Korzystam z telefonu bardzo duzo (naprawde, zaden smartfon nie wytrzymuje mi dluzej niz 12-18 godzin) i jestem pewien, ze bylbym w stanie dostrzec nawet maly wplyw turbosima na dzialanie telefonu.
Jest tylko jeden aspekt, ktorego nie jestem pewien - wplywu na czas dzialania. Przy moim normalnym uzytkowaniu O2 pada mi po ok. 15 godzinach, czyli niemal dokladnie tak samo, jak i780 (maja bardzo podobne baterie - pojemnosciowo i konstrukcyjnie). Wydaje mi sie wiec, ze wszystko jest OK - w koncu O2 ma szybszy procesor i wieksza rozdzielczosc ekranu, wiec to i tak dobry wynik. Zastosowanie AMOLED pewnie rownowazy wiekszy apetyt procka i lepsze parametry ekranu.
Postaram sie dzisiaj dorzucic zdjecia dwoch dodatkowych turbosimow.
Aha, jeszcze jedna rzecz: korzystam z Play i karta tej sieci jest nieslychanie kaprysna. Nie dziala z torbosimem w wielu sytuacjach, gdy karty wielkiej trojcy pieknie smigaja. Za zadne skarby nie da sie na przyklad ominac simlocka w LG U310 z sieci 3 w Austrii. Widac SAT i ksiazke telefoniczna, ale nie loguje sie do sieci. A karta Ery dziala, co prawda w niby-roamingu, ale dziala. Na O2 jeden z turbosimow dzialal wlasnie na zasadzie takiego niby-roamingu z karta Ery, ale juz nie z Play - telefon logowal sie do sieci, ale nic nie dzialalo i po chwili wypadal. To ten z trzeciego zdjecia. Cholera wie, jak by dzialal z Era gdyby blizej mu sie przyjrzec, wiec opisalem go jako niedzialajacy.
Aha2: tylko jeden z kupionych przeze mnie na allegro turbosimow wygladal tak, jak na zdjeciach w aukcji. Reszta byla zupelnie inna, zgadzalo sie tylko z grubsza polozenie scalaka. Postaram sie odgrzebac linki do aukcji i jak ktos zechce, to wysle mu na PM.
I jeszcze konfiguracja:
PHONE: IJ4
PDA: IJC
CSC: IJC
BOOT: IJC