@Khil no nie liczac roznicy tekstow po niemiecku i po angielsku (kazde exe ma komunikaty w danym jezyku) naliczylem dosyc troche miejsc gdzie roznia sie te pliki w HEX

milo by bylo gdyby globalbus lub ktos o troche szerszej wiedzy na ten temat rzucil na to okiem... moze dalo by sie przynajmniej zmusic program do wgrania WM6.5 UK
@coldsoul
jesli nie pasuje Ci fingerkeyboard mozesz uzyc innej klawiatury

ja doszedlem do wniosku ze finger jest chyba najlepsza darmowa klawiatura... (podobal mi sie takze trial shapewritera ale stworzenie polskiej bazy wyrazow zajeloby za duzo czasu)
pozatym nie trzeba nic wylanczac na innej klawiaturze a oryginalna klawiature toshiby mozna wylaczyc sktools'em lub innym edytorem sip (jak tylko znajde troche czasu postaram sie nauczyc i stworzyc jakis skrypt ktory bedzie usuwal klawiature toshiby z rejestru i problem klawiatury zniknie calkowicie)
zamulanie to raczej efekt programow bo spolszczenie sklada sie z takich samych plikow co oryginalny jezyk do fona wiec tu nie ma co zamulac (teoretycznie gdyby wrzucic wszystkie pliki jezykowe mozna by stworzyc system wielojezykowy

)
cab ktory udostepniam to sa efekty mojej "recznej" pracy zawarte w cab ja wszystkie zmiany w telefonie wprowadzam recznie a potem staram sie to przelac na instalator i moge sie pochwalic ze nie robilem HR od czasow wypuszczenia 1 wersji Cab'a choc kilka razy bylo juz blisko ;/
w planach mam jeszcze skrypt ktory poprzenosi pliki z niemieckich folderow do polskich i posprzata bajzel folderowy ktory sie tworzy przez to...
ale te zmiany wprowadze dopiero jak sie uspokoi w pracy i w zyciu prywatnym ;/