Kłopoty ........ HP Rx3715

• 12 Odpowiedzi
  • 2948 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mslaw

• **
  • 131
  • Sprzęt: HTC P-3300 "Artemis", MicroSD 4GB,TomTom 6,HTC TOUCH
« dnia: Kwiecień 07, 2005, 11:27:44 »
Witam Grupowiczów! Mam problem z wykasowaniem zawartości
iPAQ File Store :( Nie dziala ani przez explorera ani przez formarowanie .Pda poprostu sie zawiesza :( . Robiłem soft reset , hard restet oraz wgrałem najnowszy ROM i dup.... Probowalem pocket mechanic ale bez rezultatow .Ma moze ktoś jakiegoś pomysła?

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2005, 11:34:37 »
Co znaczy ze masz problemy z wykasowaniem zawartosci File Store? Co tam wgrales? Ile tego wgrales? Jaka jest pojemnosc File Store a ile MB tam wrzuciles?

*

Offline mslaw

• **
  • 131
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2005, 11:53:00 »
Tak dokładnie mam problem z wykasowaniem File Store :(
Generalnie mam tam AM + moje dokumenty + kilka programow uzytkowych typu..VNC,beta player,mobilegadu,ewallet,skype.Ostatnio wgralem pocketcontroller trial ale jeszcze 2 dni temu bylo ok.File Store total memory 96.53MB free 9.64MB.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2005, 12:02:01 »
Swego czasu byly straszne problemy z File Store. Gdy dochodzilo do przepelnienia pojemnosci tego obszaru caly File Store ulegal uszkodzeniu. Nie mozna bylo juz wiecej z niego korzystac. W nowszych PDA nie powinno byc juz tego problemu... ale nigdy nic nie wiadomo. Nie masz czasem w menu Settings takiego programiku do kasowania zawartosci Files Store? Czy moze on tez nie dziala?

Nie napisales dokladnie o co chodzi z tym kasowaniem. Jak zaznaczysz plik i dasz usun to co? Nic sie nie dzieje? Nie kasuje sie? Wyswietla sie blad?

*

Offline mslaw

• **
  • 131
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 07, 2005, 12:14:16 »
Jak kasuje jaki kolwiek plik przez explorera to pyta sie czy jestes pewny .... daje Yes znika komunikat i iPAQ wisi . Przes settings->system->Format Storage klikam format i pyta sie czy napewno daje YES i komunikat ostrzegajacy nie znika i Ipaq wisi :(

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 07, 2005, 13:14:34 »
Poczytalem troche na ten temat i okazuje sie ze nie tylko Ty masz ten problem. Wielu uzytkownikow szczegolnie rx3715, ktorzy zainstalowali nowy ROM maja ten sam problem. Ponadto posiadacze hx4700 i nawet innych palmtopow firm takich jak Dell rowniez cierpia z podobnego powodu - choc moze nie tak czesto jak iPAQowcy.

Jest szansa na to ze uda sie to jeszcze jakos uratowac. Ale jesli sie uda, to pamietaj by nie zapychac tego obszaru do konca... najlepiej w ogole nie instalowac tam programow. Wgraj tam najwyzej same mapy z Automapy i jakies dokumenty/muzyke, ale nie instaluj tam programow. Sprawdzaj tez za kazdym razem ile masz tam wolnego, by nie przepelnic tego obszaru wgrywajac jakies dane.

Sciagnij ten plik, rozpakuj, wgraj do pamieci urzadzenia i uruchom. Powinien on naprawic File Store. Jesli nie to pozostaje tylko serwis.
http://www.pdaclub.pl/getit.php?id=759

Daj znac czy pomoglo.

*

Offline mslaw

• **
  • 131
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 07, 2005, 13:29:11 »
Rozpakowałem, wgram do katalogu windows i nic sie nie dzieje ! ten prgram nic nie robi . Probowalem rowniez na SD i nic poprostu program sie nie uruchamia :( Chyba musze poszukać gwarancji i serwis HP Brrrrrrr......

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 07, 2005, 17:19:31 »
Pewnie program sie uruchamia... ale to co robi nie przynosi zadnego efektu. To dziala na 99% ale gdy caly File Store po prostu zniknie.

*

Offline mslaw

• **
  • 131
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 07, 2005, 23:31:15 »
No nic dzieki Jakubie  za wszelkie wskazówki i pomoc .iPAQ właśnie nie wstał po kolejnym soft resecie :( . W poniedziałek czeko go serwis a  ja do będe  musiał się przemęczyćz z rz1710 no i ten serwis HP ......... zobaczymy pogadamy. Pozdrawiam

*

Offline mslaw

• **
  • 131
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 09, 2005, 09:53:48 »
Jeszcze mam jedno pytanko odnośnie ipaq file store a mianowicie czy jest możliwość wyłączenia z systemu PDA file store jakimś programem lub zmianom  w rejestrze pocketa ? Mam karte 1GB więc te 96MB jest mi zbyteczne a do serwisu oddał bym go przy kończeniu się gwarancji :)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 09, 2005, 10:07:36 »
Mysle ze mozna. Trzba pobawic sie w rejestrze. Oto jeden z kluczy ktory jest za File Store odpowiedzialny. Mysle ze jak go usuniesz to File Store zniknie. Byc moze trzeba bedzie jeszcze jakis inny klucz usunac.... ale moze wystarczy tylko ten.

Tutaj znajduje sie on w moim iPAQu, u Ciebie nazwa moze byc nieco inna:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManger\Profiles\TRUEFFS_DOC1

Chodzi o usuniecie calego TRUEFFS_DOC1

*

Offline mslaw

• **
  • 131
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 09, 2005, 10:33:29 »
Dzięki ponownie Adminie :) U mnie jest troszkę inaczej a mianowicie
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManger\Profiles\FlashDrv\FATFS
i tam zmieniłem MountFlags z 0 na 1 .Soft reset i Ipaq File Store zniknoł :). Git z serwisem HP pobawie się w bardziej dogodnym terminie. Pozdrawiam

*

Offline usercontrol

• 393
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2, Newton OMP
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 17, 2006, 21:05:43 »
Ja mam następujące klucze w \Profiles\
SDMMC
HDProfile
USBHDProfile
USBFDProfile
USBCDProfile