Wi-Fi, diagnostyka

• 11 Odpowiedzi
  • 2965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wi-Fi, diagnostyka
« dnia: Sierpień 18, 2009, 19:08:09 »
Zrobiłem nowy wątek, bo to chyba nie wina ROM-u
Od jakiegoś czas nie chodzi mi Wi-Fi
W zakładce Komunikacja nie chciało mi się włączyć, przez chwilę łapało i się samo rozłączało po kilku sekundach.
Za radą kolegów ustawiłem w Zaawansowanych na "Najlepszy akumulator" ale nie pomogło.

Jakieś pomysły ?? Może macie namiar na jakiś programik diagnostyczny aby sprawdzić czy to nie jest sprzętowy problem ?

KA

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
Odp: Wi-Fi, diagnostyka
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2009, 07:13:00 »
Zrobiłem nowy wątek, bo to chyba nie wina ROM-u
Od jakiegoś czas nie chodzi mi Wi-Fi
W zakładce Komunikacja nie chciało mi się włączyć, przez chwilę łapało i się samo rozłączało po kilku sekundach.
Za radą kolegów ustawiłem w Zaawansowanych na "Najlepszy akumulator" ale nie pomogło.

Jakieś pomysły ?? Może macie namiar na jakiś programik diagnostyczny aby sprawdzić czy to nie jest sprzętowy problem ?

KA

Widzę ze kolega ma problem, looknij tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=140144.0
ale wydaje mi sie iz tylko serwis, moj na taka usterke wlasnie tam wyladował , serwis czeka na czesci.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2009, 14:32:37 »

Nie wiem co to ustawienie mialoby zmienic w Twoim przypadku ale moim zdaniem jak juz cos powinno byc "Najlepsza wydajnosc" bo gdy masz ustawione tak jak w Twoim przypadku to priorytetem jest oszczednosc energii a nie jakos polaczenia... Moze zanim oddasz do servisu sprobuj napierw HR a pozniej zmiana romu - tyle ze za WiFi odpowiada raczej RadioROM niz zwyky ROM - 1.14.25.24 jest chyba do tej pory najnowsze no i najlepsze...
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2009, 20:23:32 »
Przestawiłem na "Najlepszy akumulator" i bez zmian.
Mam efekt taki jak Bonzoy, jak jestem bardzo blisko rootera to czasem "na chwilę" coś złapie ale po kilku lub kilkunastu sekundach się rozłącza.
Poczekam na jego wyjaśnienia co z serwisem ustali, u mnie będzie ciężko bo inteligentnie nawet nie spisałem jaki miałem ROM fabryczny.

Radio 1.14.25.24 mam i nic nie zmieniło, myślę intensywnie czy te nowsze wgrać, ale się trochę boję.

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2009, 20:26:46 »
Przestawiłem na "Najlepszy akumulator" i bez zmian.
Mam efekt taki jak Bonzoy, jak jestem bardzo blisko rootera to czasem "na chwilę" coś złapie ale po kilku lub kilkunastu sekundach się rozłącza.
Poczekam na jego wyjaśnienia co z serwisem ustali, u mnie będzie ciężko bo inteligentnie nawet nie spisałem jaki miałem ROM fabryczny.

Radio 1.14.25.24 mam i nic nie zmieniło, myślę intensywnie czy te nowsze wgrać, ale się trochę boję.

Poczekaj na pewno napisze co z serwisem, dzis dzwonilem to uslyszalem ze czekaja na czesci. Z tego wynika ze jednak cos padlo. A co do romu to powiedz kiedy i gdzie kupiles swojego HD moze ktos podpowie jaki był.
Ja kombinowalem z roznymi radiami i romami , jednak bez efektu dlatego pozostal serwis.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 20:30:01 wysłana przez Bonzoy »

*

robi6969

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2009, 15:02:35 »

Jakie jest to nowsze od 1.14.25.24? Moze cos przeoczylem?
Pzdr

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2009, 17:48:24 »
Jemu chyba chodzi o ten z Xperii -> zobacz sobie ostatnie posty w watku "1.14.25.24"
Pozdrawiam
FoxHound

*

robi6969

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2009, 19:14:26 »
hmm o tym radio romie przeczytalem caly watek na xda ale nie pomyslalem, ze ktos moze go uznac za najnowszy dedykowany dla blackstone`a  :D

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2009, 07:18:02 »
Poczekaj na pewno napisze co z serwisem, dzis dzwonilem to uslyszalem ze czekaja na czesci. Z tego wynika ze jednak cos padlo. A co do romu to powiedz kiedy i gdzie kupiles swojego HD moze ktos podpowie jaki był.
Ja kombinowalem z roznymi radiami i romami , jednak bez efektu dlatego pozostal serwis.
[/quote]

Jeszcze czekam nadal w serwisie, juz 2 tygodnie .

Nadal oczekiwanie już 3 tygodnie i dalej czekaja na części. :evil:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 19:33:04 wysłana przez Bonzoy »

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 18, 2009, 20:17:50 »
No cóż , serwis jest super do d.....y. po ponad miesiacu lezenia na polce dostalem go podobno naprawionego  :mad:. Po testach w domu okazalo sie ze nic nie zrobili i wifi dalej dziala tak jak dzialalo tzn pol metra od nadajnika wifi dalej sie rwie i nie lączy. Oczywiście tego samego dnia wrócil do serwisu z odpowiednim pismem. Czekamy nadal. :evil:

*

Offline Adi_

• **
  • 103
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 20, 2009, 19:59:06 »
ja bym sprobowal na innym wifi moze twoje jest cos walniete a nie htc.

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 21, 2009, 13:36:19 »
ja bym sprobowal na innym wifi moze twoje jest cos walniete a nie htc.

Dziękuję kolego za radę  :ok:  ale nie od dziś mam do czynienia z WiFi sprawdzałem w różnych miejscach, nadajnikach WiFi, z różnymi romami radiami i wiecznie to samo. Upewniłem się wcześniej no i niestety ale prawda jest smutna :(. Teraz wojuje z serwisem.