Rozkalibrowujący się ekran w MDA Compact IV

• 4 Odpowiedzi
  • 917 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
Rozkalibrowujący się ekran w MDA Compact IV
« dnia: Lipiec 27, 2009, 19:36:32 »
Od pewnego czasu mam problem z rozkalibrowującym się ekranem w MDA C IV.
Dzieje się to raczej zawsze w następującej sytuacji : włączony BT (słuchawka w samochodzie), włączona i używana nawigacja (TomTom 7) i co za tym idzie podłączona ładowarka (oryginalna HTC) no i wtedy cały telefon jest gorący (no dobrze ciepły) i aktywność ekranu przesuwa sie jakby w lewą stronę tzn naciskając np na prawy softkey włącza się klawiatura, naciskasz na klawiaturę włącza się lewy softkey. Nie można włączyć niczego co trzeba włączać po prawej stronie ekranu(indeks literowy kontaktów, przewijanie itd). Klawisze sprzętowe działają bez zarzutu.
Co z tym zrobić ? Wgrać oryginalny soft i do serwisu (mam jeszcze prawie 2 m-ce gwarancji) ?
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: Rozkalibrowujący się ekran w MDA Compact IV
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2009, 19:56:26 »
Do serwisu, nawet się nie zastanawiaj. Naprawią i będzie dobrze.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2009, 21:13:39 »
do serwisu miałem tak samo. Jutro odbieram:)

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2009, 16:56:08 »
Cześć,
Też miałem to samo i wymienili płytę główną. Problemem jest to, że porysowali ekran i pojechał do nich jeszcze raz  :-|

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2009, 14:45:42 »
Oddałem do serwisu. Wrócił bez naprawy  bo nie zgodziłem się na kosztorys (1.065,18 zł brutto). Chodziło o naprawę gwarancyjną ale nie uznali mi gwarancji z powodu "nieautoryzowanej ingerencji w oprogramowanie".
Trochę jestem sobie winny bo wysyłając do serwisu nie wgrałem oryg. SPL, ale uważałem że skoro wada jest sprzętowa to  naprawią.
Gwarantem jest Era ale oni "wypinają się" twierdząc, że opinia serwisu jest dla nich wiążąca.
Co teraz zrobić ?
Na dodatek zauważyłem tak jakby pod światło, że ekran w środkowej części w prostokącie wielkości ok 1/4 ekranu jakby pływał (takie tęczowe nieregularne plamy) ale przyjmuje komendy.
Czy coś się jeszcze da zrobić z tą gwarancją ? Może jakieś inne sugestie...
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play