Problem Lark 50.1

• 68 Odpowiedzi
  • 48604 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Problem Lark 50.1
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 09, 2009, 21:38:03 »
Będzie działać, pod warunkiem, że masz wersję na Larka i posiadasz nr licencji.

« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 09, 2009, 21:48:47 »
mam tam jakies z witaminkami, ale nie wiem jak sie instaluje.
dla mnie to jest porazka ze nie mozna tego w serwisie zalatwic. raz ja uzylem i nie dziala, jeszcze pewnie koszta transportu do serwisu mam pokryc plus pewnie naprawa na moj koszt, porazka.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 09, 2009, 23:06:50 »
Porażka, to było to co zrobiłeś :) Nie wolno brać się za tego rodzaju operacje, jeśli się człowiek ZUPEŁNIE w temacie nie orientuje. Producent dostarcza Ci gotowe do nawigacji urządzenie i gdybyś tylko nie próbował w nim grzebać, z pewnością działało by prawidłowo. Ba gdybyś tylko zastosował się do zaleceń w instrukcji obsługi i zarejestrował swoją kopię MapaMap na stronie WWW, to nie miał byś teraz problemu z odtworzeniem mapy i licencji. I tak miałeś szczęście, że sprzęt "żyje", bo tego typu zabawy często kończą się znacznie gorzej. Inna sprawa, że ja też uważam, że powinno się dołączać do urządzeń papierową wersję licencji.

« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 10, 2009, 07:37:28 »
Witam!
Fakt moja wina, ale nie wszyscy sie znaja i wiedza co robic. Druga sprawa, ze w Polsce i tak by znaleźli cos co spowodowalo by ze byla to moja wina. Teraz widze jakas nawigacje w biedronce za 180zl!
To ile kosztuje samo oprogramowanie mapamap easy? Chyba lepiej ja zakupic z licencją i plyta. Tylko podstawowe pytanie czy ja ja mog e wrzucic do urzadzenia? pozdrawaiam

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #64 dnia: Grudzień 10, 2009, 08:58:34 »
Cały problem w tym, że obecnie chyba jedynym programem przeznaczonym na PNA z Win CE obecnym w sprzedaży jest Automapa. Nawet MM nie sprzedaje samego programu, w pełnej wersji przeznaczonej na PNA. Jest tylko wersja PDA na palmtopy. Może jeszcze poszukaj numeru licencji, bo na stronie MM piszą :

Jeżeli w aplikacji MapaMap nie znajdą Państwo numeru seryjnego, dopiero wtedy należy go szukać w następujących miejscach:
- może być naklejony na kartę SD
- może być wygrawerowany na karcie SD
- może być naklejony na urządzenie GPS na specjalnym hologramie*
- może być naklejony na urzadzeniu GPS na specjalnej papierowej naklejce*
- może być umieszczony na specjalnej papierowej karcie o nazwie " Karta z Numerem Seryjnym MapaMap" dodawanej do pudełka z urządzeniem GPS*
*UWAGA: Na niektórych naklejkach z numerem seryjnym MapyMap można spotkać dwa ciągi cyfr i liter. Numer seryjny MapyMap to ostatni ciąg dwunastu cyfr i liter. Poprzedzający go ciąg znaków jest jedynie numerem naklejki.

« Odpowiedź #65 dnia: Grudzień 28, 2009, 20:55:43 »
Witam
mam podobny problem jak koledzy wyżej którzy pisali. czytałem posty próbowałem ale nie wyszło
już pisze jak wygląda sytuacja.
posiadam winCe 6. wgrałem backup, gdy wyciągam kartę i robię resta nadal wyskakuje błąd pmp.exe gdy włożę kartę wchodzę normalnie do win następnie wchodzę do residentflash wciskam tu pmp.exe odpala się ale obraz jest cały zamazany :/ w czym tkwi problem i jak to naprawić

« Odpowiedź #66 dnia: Grudzień 29, 2009, 16:17:58 »
Witam!!!
Panowie sprawa jest prosta i nie ma co tracić czasu.
Należy wysłać nawigacje do serwisu w Łomży. Jesli grzebałeś i nie obejmie tego gwarancja zaplacisz 25zl za wgranie mapy. Jest szybko i chyba tanio bo właśnie dzisiaj dostarczyli mi ją do domu, zapłaciłem z kurierem 41 zł. Wszystko działa. Tylko traciłem czas na pytania etc. Mino wszytko dziekuje wszystkim pragnacym mi pomoc.

« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 18, 2010, 23:27:56 »
Witam kolegów !!!
Mam Larka 50.1 z WIN CE 6.0. Podajcie jak można z kopiować zawartość flesza a chętnie zrobię kopię. Pozdrawiam

« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 11, 2012, 09:53:43 »

Ok, zaczynamy  :)

1.Wypakowujesz archiwum z linku , który znajduje się poniżej

2.Zawartość katalogu Lark (to co w środku ) , przekopiowujesz, z zachowaniem organizacji folderów i plików, do katalogu głównego karty SD

3.Po skopiowaniu plików resetujesz navi przy użyciu przycisku reset, znajdującego się nad gniazdem kart pamięci

4. Po resecie odpali się "czysty" Windows CE

5. Wchodzisz kolejno w "My Device" -->> "SDMMC" -->> uruchamiasz plik JOTKBD.EXE

6. Uruchomiła się klawiatura ekraniwa

7. U góry w pasku MENU OKNA wybierasz "View". W menu , które się pojawiło, stawiasz "ptaszka" przy dwóch ostatnich opcjach "Address Bar" oraz "Status Bar"

8.Przechodzisz do katalogu "ResidentFlash2" znajdującego się na karcie ,otwierasz go i klikasz raz na plik pmp.exe

9. Z paska MENU OKNA wybierasz "EDIT" i dajesz "copy"

10. Naciskasz niebieską strzałeczkę "wstecz"  tak długo ,aż wrócisz spowrotem do "My Device"

11. Teraz klikasz dwukrotnie na folder ResidentFlash i wchodzisz do niego

12 Klikasz w pasek adresu , w którym w tej chwili powinna być ścieżka \ResidentFlash

13.Po kliknięciu w adres pojawi się klawiatura, którą uruchomiłeś w punkcie 5

14. Przy pomocy klawiatury dopisujesz cyfrę 2 do adresu \ResidentFlash  , który będzie teraz wyglądał tak \ResidentFlash2  i dajesz "ENTER " na klawiaturze

15.W tej chwili znalazłeś się w katalogu \ResidentFlash2, do którego za chwilę skopiujesz orgimnalną zawartość ResidentFlash2 pobraną z karty

16. Aby skopiować pliki wybierz  z MENU OKNA "edit" i "paste"

Po skopiowaniu pliku, wyjmujesz kartę pamięci i ponownie resetujesz navi.

Link do archiwum :

http://rapidshare.com/files/315783471/lark.rar.html

Świetny tut.
Mam tylko prośbę o inny link archiwum z plikami.