Witam!!! ostatnio w przeróżnych romach zauważyłem problem z przychodzącym smsem.na tą chwilę używam romu 2. 07. 560. 9 EK10. 3 WM6. 1 Billego ale te problemy są też w innych.Kombinowałem tak i siak i faktycznie czasem występuje ten problem ale znalazłem taki sposób na to.Moje spostrzeżenia:po HR instaluje standardowe programy oraz włączam DialerHTC(pisze to bo może ma znaczenie),aktualny rom jest z Manilą 1 to instaluje sobie Diamond TF3D Config.jest tam w tweakach opcja "wake up..."nie dotykam tego.mam też w romie Diamond tweak też tego nie dotykam.Odpalam sobie Advanced Configuration i tam zmieniam jedynie "powiadomienie o wysłaniu sms" bo mnie akurat ono denerwuje i zmieniam "wyłącz LCD podczas SMS" czy jakoś tak.nie patrze jak są podpisane te opcje bo tłumaczenia w niektórych wersjach są błędne.poprostu zmieniam na przeciwność do tego jak się zachowuje telefon.zasadniczo taki zabieg daje prawie 100% skuteczności.czasem pierwszy SMS jest nadal "niemy" ale już drugi bez dotykania czegokolwiek odnosi pożądany skutek czyli czarny ekran,DŹWIĘK i świecące kółko.nie mam pojęcia czym się różni grzebanie w diamond tweak i podobnych w tych samych opcjach ale widocznie ma.Reasumując po HR nie dotykam niczego poza Advanced Configuration.