moduł telefoniczny

• 2 Odpowiedzi
  • 744 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

moduł telefoniczny
« dnia: Czerwiec 29, 2009, 04:19:35 »
witam, przebywam obecnie w usa ,bez dostepu do pc i jedyną mozliwo dostepu do sieci est dla mnie mój hermes. niestety trafiłem na dziwny problem. posiadam karte ery, w romingu tmobile oraz nowo zakupioną at@t. kiedy korzystam z ery hermes dziala norrmalnie, tak samo na pozyczonej od kolegi karcie play badz orange. kiedy próje uruchonic go na karcie at@t swojej lub kolegi modul telefoniczny sie nie załącza przy starcie i nie daje odpalic przez comon menagera. nie jest to blad no sim. inne karty herm czyta, sieci at@t wcale, co najwyzaj rozpoznaje ja raz na 20 uruchomien. telefon jest bez sim i cid locka. jak sklonic go do wspolpracy z kartami at@t ? jak ruchomic modul telefoniczny ? prosze o sensowne odpowiedzi, nie odsylanie do google, przepraszam za ewentalne błędy. rom 6.1 radio 1.54

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: moduł telefoniczny
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2009, 07:15:43 »
Próbowałeś ręcznie zmienić pasmo na "GSM (1900+850)+UMTS(1900+850) w Start/Ustawienia/Telefon/Pasmo ?  :)
A i druga kwestia - na xda.developers kiedyś czytałem, że Radio jest dostosowywane do regionu w jakim telefon ma być używany:
xx.xx.00.10 radio ROMs are general use
xx.xx.30.10 radio ROMs are Australia-targeted
xx.xx.00.00 radio ROMs are US-targeted
Ile w tym prawdy to nie wiem ale może spróbuj wgrać takie z końcówką 00.00 ?  :mysli:

*

Offline DanBK

• *
  • 59
  • Sprzęt: Hermesik i Kajzerka
Odp: moduł telefoniczny
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2009, 01:08:22 »
Pasmo domyślnie ustawione jest na Auto
A na XDA mają rację, w hemeryce jest potrzebne inne radio dostosowane do regionu.
Doświadczenie potwierdziło te informacje.

Na XDA chyba... podkreślam chyba widziałem Radio pod at@t
Poszedłem się zabić... Zaraz Wracam
Forum komputerowe to takie miejsce gdzie pomagamy osobom nie potrzebującym pomocy,
a osoby które mają problem odsyłamy na Google
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656