Diamond - cały czas sie restartuje????

• 20 Odpowiedzi
  • 5667 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diamond - cały czas sie restartuje????
« dnia: Czerwiec 24, 2009, 01:15:14 »
Witam Panowie,
     wielka prośba o pomoc właśnie w dniu dzisiejszym bez większych okoliczności po jednym telefonie diament zrestartował się i tak już zostało jak tylko włączę diamencika ładuje się i po wyskoczeniu "prawie today" znów się restartuje... nie nie wiem co zrobić próbowałem HR itp. nic :( nawet nie za bardzo jest kiedy zrobić bo od wejścia do system mija ze 2-3 sek i restart... proszę o pomoc :( dość drogo mnie ten telefon kosztował a zostałem bez niczego. romu już dawno nie zmieniałem wiec nie wydaje mi się żeby to była przyczyna... :(
 dublowanie wątków w różnych działach forum - regulamin
(marcinl)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2009, 01:27:01 wysłana przez Maverick86 »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Diamond - cały czas sie restartuje????
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2009, 08:57:10 »
Zrób HR sprzętowo a nie programowo. Do tego nie potrzebujesz uruchomionego systemu.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:17:20 »
Maverick86, a którego ROM'a masz na stanie?
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:21:02 »
Witam,

mam rom od billyj80 dokładnie nie pamiętam która wersja ale chyba z manilą 2. Udało mi sie zrobić HR z klawiszy.  i powiem tak dużo nie pomogło, przy kalibracji ekranu raz telefon wyczuwa dotyk raz nie... ( ale to sporadycznie) po kalibracji czasem uda mi się przejść do ustawienia daty a czasem nawet do ustawienia hasła... ale to już rzadkość i znów reset.... :/ Gdzieś trafiłem na info że zflashować można z poziomu bootloadera że nie potrzebne jest połączeni z activsync. Tylko teraz pytanie czy coś da Flash ? a jak tak to jak go zrobić bo po HR pewnie wykasowałem Hard SPL Olinex'a ? Proszę o odp. :(

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:25:49 »
Hardspl nie wykasowałeś po HR.
Polecam Rom Dark Innovation 2 v 5.1
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2009, 20:30:54 wysłana przez Rysiekm20 »
Rom Dark Innovation 2

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:36:16 »
czyli spokojnie mogę robić Flasha ? bo właśnie zobaczyłem z poziomu bootloadera że mam SPL-1.40. Olinex,

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:39:19 »
Tak. Nie masz sie czego obawiać :ok:
Rom Dark Innovation 2

*

Offline tdj

• **
  • 196
  • Sprzęt: HTC Topaz ( Diamond 2 )
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 24, 2009, 21:02:13 »
bo właśnie zobaczyłem z poziomu bootloadera że mam SPL-1.40. Olinex,
to bardzo dobrze, ze to masz;)

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 24, 2009, 21:17:08 »
Panowie diamond wstał !!!!!!!!!! żyje :)  :O~  :O~  :proud:  :ok: :ok: :ok: :ok: Wielkie dzięki za pomoc !

//////////

Kur... już mnie szlag trafia... niestety diamencik nie do końca wstał i żyje :/   :( po mniej więcej pół godziny było to samo..... znów zaczął się restartować... wyjąłem baterie wsadziłem i to samo.... czasem wstanie i pochodzi ok.20-30 mn czasem nawet godzinę.... i znów siada:/  I teraz już obawiam się ze to problem sprzętowy, gdyż po zmianie romu na inny dalej sytuacja jest ta sama....  Panowie licze na waszą pomoc co jeszcze mogę zrobić bo już nie wiem :( załamałem się....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 09:14:51 wysłana przez Maverick86 »

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 25, 2009, 14:42:10 »
Kolego poczytaj ten temat http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.0  a napewno dużo z niego wywnioskujesz.
Rom Dark Innovation 2

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 25, 2009, 19:14:57 »
a może jakaś mała podpowiedz bo mam sesje i średnio mam czas na czytanie :( a telefonik nadal nie chodzi chodź może dziś w nocy przeczytam te prawie 60 str. Kolego Rysiekm20  jak coś wiesz to pomóż. :( ja już tracę cierpliwość.... dziś np. działał mi prawie 6h... i znów res... :/

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 25, 2009, 19:35:49 »
a może jakaś mała podpowiedz bo mam sesje i średnio mam czas na czytanie :( a telefonik nadal nie chodzi chodź może dziś w nocy przeczytam te prawie 60 str. Kolego Rysiekm20  jak coś wiesz to pomóż. :( ja już tracę cierpliwość.... dziś np. działał mi prawie 6h... i znów res... :/
Kolego więc tak pobierz ten rom http://rapidshare.com/files/184845006/_RUU_Diamond_HTC_WWE_2.03.405.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship.exe wypakuj go i tam bedzie RUU_signed.nbh , zmień  nazwe  tego pliku na diamimg.nbh i skopiuj na internal storage i z poziomu internal storage wgraj ten rom. Nastepnie jak już bedziesz miał wgrany ten rom to wtedy wgraj rom gotowany. Jeżeli tak zrobisz to powinno śmigać. Myśle że w miare jasno to wytłumaczyłem :)
ps: jesli nie wiesz jak sie wgrywa rom z internal storage to jest tutaj punkt 34 http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 19:41:01 wysłana przez Rysiekm20 »
Rom Dark Innovation 2

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 27, 2009, 16:04:21 »
Panowie na razie sprawa ucichła diamencik nie wariuje ale obiecałem mu ze jak tylko jeszcze raz się zrestartuje to mu załaduje Shipa i nowego romika :) no i chyba się przestraszył. Btw. Rysiekm20 wielkie dzięki jakby co dam znac czy pomogło :)

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 29, 2009, 20:54:43 »
a może jakaś mała podpowiedz bo mam sesje i średnio mam czas na czytanie :( a telefonik nadal nie chodzi chodź może dziś w nocy przeczytam te prawie 60 str. Kolego Rysiekm20  jak coś wiesz to pomóż. :( ja już tracę cierpliwość.... dziś np. działał mi prawie 6h... i znów res... :/
Kolego więc tak pobierz ten rom http://rapidshare.com/files/184845006/_RUU_Diamond_HTC_WWE_2.03.405.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship.exe wypakuj go i tam bedzie RUU_signed.nbh , zmień  nazwe  tego pliku na diamimg.nbh i skopiuj na internal storage i z poziomu internal storage wgraj ten rom. Nastepnie jak już bedziesz miał wgrany ten rom to wtedy wgraj rom gotowany. Jeżeli tak zrobisz to powinno śmigać. Myśle że w miare jasno to wytłumaczyłem :)
ps: jesli nie wiesz jak sie wgrywa rom z internal storage to jest tutaj punkt 34 http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0

czy po wgraniu oryginalnego Romu nie trzeba wgrać przypadkiem ponownie HardSPL przed próbą wgrania gotowanego ROM-u?
HTC One V

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 29, 2009, 20:56:18 »

czy po wgraniu oryginalnego Romu nie trzeba wgrać przypadkiem ponownie HardSPL przed próbą wgrania gotowanego ROM-u?
Nie , nie trzeba. Hardspl nadal jest.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline iemen

• 15
  • Sprzęt: MDA IV  Samsung B2100
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 22, 2009, 18:21:02 »
Dzisiaj zaliczyłem SR=HR  :shock: Rysiekm20, powiedz mi prosze czy ten rom musi byc wgrany z IS czy mogę go wgrać standardowo.? Czy to odniesie ten sam skutek?

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 22, 2009, 22:45:49 »
Dzisiaj zaliczyłem SR=HR  :shock: Rysiekm20, powiedz mi prosze czy ten rom musi byc wgrany z IS czy mogę go wgrać standardowo.? Czy to odniesie ten sam skutek?
Mozesz wgrac standardowo ale lepiej wgrywac przez IS bo jest szybiej i bezpieczniej.
Po wgraniu romu oryginalnego lepiej zawsze sprawdz czy jest HardSpl.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 23:19:19 wysłana przez Rysiekm20 »
Rom Dark Innovation 2

*

Offline iemen

• 15
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 23, 2009, 19:48:40 »
Panowie próbuję wgrać ten rom, ale bezskutecznie. Z IS nie chce sie bootować a gdy próbuję standardowo to dostaję błąd 244 :INVALID MODEL ID :/ Jak to ugryźć? Może do mojego MDA musi być inny ten rom?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 23, 2009, 20:07:51 »
HardSPL obecny ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline iemen

• 15
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 23, 2009, 20:15:27 »
Tak kolego. OLINex v1.40 na pokładzie.

EDIT
 Dzięki za radę mobzd :ok:  już sprawdzam czy zadziała ta koncepcja  :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 20:59:13 wysłana przez iemen »

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 23, 2009, 20:17:09 »
Jak to ugryźć? Może do mojego MDA musi być inny ten rom?

MDA Compact 4 ma inny ModelID i nie akceptuje podpisanych ROMów z Diamonda. Ja zamiast oryginalnego romu HTC przeflashowałem go oryginalnym romem z ERY i to rozwiązało problemy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 20:19:03 wysłana przez mobzd »