no widzisz - chociaz widzialem w sieci ten link "promocyjny" ale ja z niego wogole nie korzystalem. nie musialem.
konto live zakladalem jakies pare miesiecy temu na adres poczty w gmail.com. teraz wykorzystalem te same dane do mesh'a. w ustawieniach regionalnych nie mam wpisanego panstwa.
byc moze to kwestia lacza - ale ja sprawdzalem na dwoch (z gsm - plus oraz po wifi - upc) i za kazdym razem dzialalo.
ladnie mi wszystko synchronizuje i wogole - fajna sprawa.
Fajna sprawa to mało powiedziane

. To jest full mega hiper wypas

:D Szczególnie jeżeli ktoś tak jak ja ma na karcie w telefonie bezprzewodowy net w dużych paczkach ( mam 1 GB/ na miesiąc

).
W ten sposób tak jak sam już zauwarzyłeś można synchronizować wszelkie "ulubione" foldery, kontakty, smsy etc. bez konieczności nawet myślenia o tym, telefon po prostu sam wrzuca na chmurkę w sieci, a z chmurki się samo na kompa ściąga

.
Ja właśnie chce w ten sposób synchronizować pliki programu listpro, któego używam do zarządzania swoimi sprawami. Program ma dostępną wersją mobilną i na PC. Na PC praktycznie nie korzystałem, właśnie ze względu na to, że synchronizacja była upierdliwa. Kable, trzeba było podłączać i cuda nie widy uskuteczniać. Teraz już nie będę miał tego problemu. Wsyzstko po internecie się samo będzie synchronizować.
To samo zresztą dotyczy dokumentów które obrabiam czasem na telefonie ... czasem robie na nim dłuższe notatki ... teraz już nie będę ich musiał później na kompa ściągać z telefonu, bo one już tam będą zanim dojdę do domu

.
Jeszcze tylko dodam, że jak ktoś korzysta z opera PC i wie jakim dobrodziejstem jest opera link dla opery mobile, to doskonale zrozumie mój entuzjazm