"Latająca" klapka baterii.

• 27 Odpowiedzi
  • 6519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
"Latająca" klapka baterii.
« dnia: Czerwiec 15, 2009, 22:31:15 »
Witam.
Czy ktoś ma może też problem z klapką marki Orange? U mnie tył klapki, mniej więcej na środku po prawej stronie (koło klawisza zmniejszania głośności) ugina się z nieprzyjemnym klikiem. Jakoś na początku tego nie zauważałem, tak jakby teraz się to nasiliło.

Problem co prawda rozwiązałem starą metodą z nokii- czyli złożony papierek pod klapką, ale nie o to chodzi żeby sprzęt za 2,5tys skrzypiał jak stary Siemens.

Podkreślam, że sprawa dotyczy HDka z Orange- nie wiem czy klapka jest ich produkcji, czy tylko dorzucili swoje paskudne logo na tył. Głupia Omnia ma 2 klapki- jedna z Orange, druga oryginalna, a w HDku poskąpili...

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
Odp: "Latająca" klapka baterii.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2009, 22:44:49 »
Witam ,
u mnie też skrzypi a mam hd z wolnej sprzedaży  :(

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2009, 22:59:19 »
ja  mam z orange i też tak mam

*

Offline MIHAS

• 34
  • Sprzęt: Sony Clie PEG-NX70V, HTC G1
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2009, 23:04:59 »
Tak to już jest, nawet flagowe modele wiodących marek miewają takie niedociągnięcia. Gdyby to był stary Siemens to poradziłbym Wam wyprostować klapkę pod wpływem ciepła, ale z HTC HD sam bym nie kombinował. Mam za to lepszy pomysł, jeśli znacie jeszcze kogoś kto ma HD, umówcie się na  "podmianę"  :wink:. Czasem bywa że klapka, która w jednym sprzęcie trzeszczała, w innym leży jak ulał. Gorzej, jak któryś zdążył ją znacząco porysować.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 16, 2009, 11:07:08 »
no cóż... niedociągnięcie producenta, drugie po odchodzącej farbie w modelach z początkowych tygodni produkcji, z tym że problem farby został wyeliminowany a problem klapki nie  :S

ps. też tak mam i "nauczyłem" się z tym żyć  :P
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline litwikrz

• **
  • 109
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Navroad NR470
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2009, 11:39:44 »
Ale to jednak jest, delikatnie mówiąc, puszczenie bąka na salonie przez producenta.
Telefon z topowej półki, kosztuje tyle co laptop, a klapka lata i trzeszczy. Nie uważacie?

A ja mam jeszcze tak, że jak się ładuje i rozgrzeje to wydają dziwne dźwięki te dotykowa ikonki (szczególnie "home") na listwie pod wyświetlaczem...

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2009, 11:45:19 »
Ale to jednak jest, delikatnie mówiąc, puszczenie bąka na salonie przez producenta.
Telefon z topowej półki, kosztuje tyle co laptop, a klapka lata i trzeszczy. Nie uważacie?...

nie da się ukryć  :ok: tyle że my małe człowieczki nic z tym już nie możemy zrobić poza narzekaniem i "nauczeniem" się z tym żyć (jak napisałem wyżej) ;)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:37:11 »
No to jednym słowem kiszka. Myślałem, że to wina klapki "Made in Orange" jak było w przypadku Omnii, ale niestety. Chciałem sobie kupić niebrandowaną klapkę, ale widzę, że to jednak nic nie da. Pozostaje profesjonalne rozwiązanie z kartką złożoną 3 razy między bateria a klapką.... Ehhh....

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:42:16 »
przyklej sobie do klapki od wew. strony kawałek jakiegoś materiału (np. jeans) lub filcu i nawet nie będziesz pamiętał że to masz :) nie ma co wyolbrzymiać ;)

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 16, 2009, 13:06:27 »
Problem moim zdaniem jest w pierwszych seriach.Jak mialem pierwszego HD (kupiony w styczniu w wolnej sprzedazy) to klapka wlasnie w tym miejscu uginala sie i skrzypiala,farba nieodprysla ale po tyg byly widoczne pod swiatlo ryski (noszony w pokrowcu).Po wymianie(wada techniczna) w marcu dostalem HD ktory na pierwszy rzut oka byl solidniejszy.Do tej pory nic nie skrzeczy i nie ma zadnych rysek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 16, 2009, 17:17:29 »
Mój HD ma tydzień... nowa partia prosto z Orange...  :-|

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 16, 2009, 17:32:18 »
Mój HD ma tydzień... nowa partia prosto z Orange...  :-|
A jaki masz numer partii HT...?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 16, 2009, 18:27:48 »
HT 93...

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 16, 2009, 19:20:12 »
U mnie narazie nic nie lata. Mam HT93. To pewnie od zbyt częstego otwierania tej pokrywy.

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 16, 2009, 19:48:48 »
Ja mam HT922 i tez nic,ale tak jak mowilem w poprzedniej wersji ktora mialem HT8.. obudowa skrzeczala i wykonanie bylo gorszej jakosci...

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 16, 2009, 21:18:30 »
Ja mam HT94L... już z 2 miesiące i nic nie trzeszczy.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 16, 2009, 22:49:54 »
Początek grudnia 2008 roku - nic nie skrzypi, całą klapkę "obmacałem" - zakupiony normalnie w sklepie.

ps. radzę kupić "gumkę" na THD - mniej stresu że coś skrzypi czy się będzie łuszczyć, a przy upadku nie dostaje się zawału :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:25:22 »
Tu nie chodzi o skrzypienie, tylko raczej o stukanie. Luz powoduje, że naciskając klapkę stuka jak stare przeguby w polonezie ;)

Gumek nie używam  :mrgreen:, czekam na porządne etui. Może się skuszę na nową klapkę i sprawdzę, na eBayu są już po 15$...

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 17, 2009, 13:30:21 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 17, 2009, 15:57:58 »
Spokojnie, od czego jest eBay i mali, żółci sprzedawcy z HongKongu  :mrgreen:

*

Offline jotek

• 26
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 17, 2009, 18:43:48 »
Moje HTC z serii HT94 z Play 5.06.09. Tez stuka jak się naciska klapkę koło przycisku zmniejszania głośności z tyłu i zresztą z boku tez ;/

Narazie jestem na etapie przyzwyczajania się do tego. Wcześniej miałem Samsunga i780 i jakość użytych tam materiałów oraz spasowanie było o niebo lepsze. Po roku użytkowania miał raptem kilka delikatnych rysek.
SPV C600 --> Samsung i780 --> HTC Touch HD

*

Offline panblacha

• *
  • 52
  • Sprzęt: Nokia N9
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 23, 2009, 17:31:29 »
generalnie zauwazylem, ze znajomy co kupil nowiutki hd w jakims mediamarkcie czy innym saturnie okolo miesiac temu- ma jakby inny sprzet niz moj hd zakupiony w styczniu tez w sklepie z elektronika i tez byl wtedy nowy..
o co chodzi:
- w jego hd obudowa jest swietnie spasowana a u mnie nie (to akurat najmniej mi przeszkadza)
- w jego hd wkladanie rysika odbywa sie, jakby to powiedziec plynnie i bez wyraznego "kliku" jaki w moim hd
   ma miejsce...
- w jego hd ekran jest jakby twardszy mimo ze uzywamy identycznych folii na wyswietlacz...

no i u niego klapka nie lata i nie trzeszczy a u mnie tak...

pewnie htc ulepsza kolejne serie rowniez hardware'owo i tyle.. pamietam ze nokia takie same manewry stosowala w swoich telefonach...

drodzy koledzy trzeba chyba nauczyc sie zyc z tym ze niektorzy majac ten sam sprzet, maja sprzet lepszej jakosci tylko dlatego ze kupili go pozniej  :wink:

Nokia n95 >> Nokia e71>> iPhone 3g >> Htc HD >> Samsung i8910 >> Nokia e71 e63 >> Htc Snap >> Samsung Omnia II i8000 >> Nokia e72 >> Nokia N900 i BB9700 >> Samsung i5700 >>Nokia e6 >> Nokia N9

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 23, 2009, 18:33:52 »
drodzy koledzy trzeba chyba nauczyc sie zyc z tym ze niektorzy majac ten sam sprzet, maja sprzet lepszej jakosci tylko dlatego ze kupili go pozniej  :wink:

Ja sobie doskonale zdaję z tego sprawę, tylko kupując ponad pół roku po premierze sprzętu, można się chyba spodziewać, że właśnie takie rzeczy zostaną wyeliminowane. A u mnie nie jest.
Dla mnie ważniejsze jest pytanie- czy to wina klapki, czy reszty obudowy. Bo jeśli klapki to nie ma problemu- kupię sobie nową.
A mógłbyś spróbować założyć jego klapkę i zobaczyć jak się sprawuje na Twoim hadeku?

*

Offline panblacha

• *
  • 52
  • Sprzęt: Nokia N9
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 24, 2009, 00:24:41 »

Ja sobie doskonale zdaję z tego sprawę, tylko kupując ponad pół roku po premierze sprzętu, można się chyba spodziewać, że właśnie takie rzeczy zostaną wyeliminowane. A u mnie nie jest.
Dla mnie ważniejsze jest pytanie- czy to wina klapki, czy reszty obudowy. Bo jeśli klapki to nie ma problemu- kupię sobie nową.
A mógłbyś spróbować założyć jego klapkę i zobaczyć jak się sprawuje na Twoim hadeku?

tak samo sie sprawuje jak moja, tylko ze u mnie wszystko troche trzesczy, nawet ta czesc z tylu na dole.. tak bylo prawie od poczatku... w tej chwili to mi to wisi bo sprzetu uzywam i licze sie z tym ze tu i tam cos skrzeczy... pogodzilem sie nawet z tym ze moj znajomy ma lepiej spasowany sprzet... wydaje mi sie ze predzej czy pozniej jemu tez co nie co bedzie skrzypiec... ciekawi mnie tylko sposob wkladania rysika- jakby magnes inaczej dzialal u niego....

poza tym jak sie popsuje to oddam na gwarancje, jak nie przyjma to sie w....ie to kupie co innego a htc bede omijal szerokim lukiem... sprzet ma dzialac a jak bedzie obity i trzeszczacy to trudno. tylko folie zmienilem na lepsza zeby o wyswietlacz zadbac..

tak sobie wszystko wytlumaczylem i jest mi latwiej:)

Nokia n95 >> Nokia e71>> iPhone 3g >> Htc HD >> Samsung i8910 >> Nokia e71 e63 >> Htc Snap >> Samsung Omnia II i8000 >> Nokia e72 >> Nokia N900 i BB9700 >> Samsung i5700 >>Nokia e6 >> Nokia N9

« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 02, 2009, 20:31:12 »
mi też skrzypi...Co do czestego otwierania klapki to pewnie to tez jest powodem jej skrzypienia potem. Ponieważ HD czasem sie zwiesi i trzeba ja niestety zdjąć żeby dostać sie do resetu zrobilem sobie otworek w klapce w miejscu resetu grubości włosa i jak potrzeba go zresetowac to juz nie zdejmuje klapki.

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 02, 2009, 23:12:43 »
hehe :) niezły pomysł z tym otworkiem. Też nad tym myślałem ale jak na razie HD zawiesił mi się tylko 2 razy z czego tylko raz zdejmowałem klapkę.

PS: jak byś mógł to umieść zdjęcie bo jestem ciekaw jak również zapewne i inni jak to wygląda  :grin:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 23:32:34 wysłana przez Gibki1 »

*

Offline bury_82

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 07, 2009, 21:12:22 »
u mnie czasem jest spokój a czasem trzymam go w ręce i normalnie skrzypi, co mnie o denerwuje