Problem po probie flashu HSPL

• 8 Odpowiedzi
  • 1976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem po probie flashu HSPL
« dnia: Maj 25, 2009, 22:29:07 »
Witam forumowiczow

Mam moze troche glupie pytanie:)
Probowalem sflashowac nowy HSPL i cos mnie podkusilo (nie wiem co jak i dlaczego) ze chcialem uczynic to z karty wiec ladnie zmienilem plik na BLACIMG, wgralem na karte i tu sie zaczyna moj problem. Mianowicie teraz mam piekny czterokolorowy ekran  z napisem Upgrade ROM code error. Kazda proba resetu konczy sie tym samym i telefon probuje znalezc soft, pojawia sie bialy okran z napisem Loading... i tyle.
Czy moglby ktos mi powiedziec co teraz moge zrobic?? Nie za bardzo wiem bo koncepcje mi sie pokonczyly:(
Prosze o w miare szybka odpowiedz (najlepiej optymistyczna)

Pozdrawiam

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Problem po probie flashu HSPL
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2009, 22:50:20 »
wyciagnij karte pamieci , nastepnie  wcisnij reset pod klapka i zaladuj  do bootloadera , potem spokojnie wgrywasz HSPL przez kabel USB ;-)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 22:56:06 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2009, 22:59:50 »
Probowalem ale niestety notorycznie mialem blad polaczenia nie wiem dlaczego. Ciagle blad 260 wyskakuje.
Wgralem na karte z komputera Romik ale chyab pozbylem sie zupelnie mozliwosci wgrywania romow innych niz oryginalne i teraz pytanie czy rom z koncowka ship sa oryginalne i nie potrzeubuja HSPL?

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2009, 23:10:21 »
Probowalem ale niestety notorycznie mialem blad polaczenia nie wiem dlaczego. Ciagle blad 260 wyskakuje.
Wgralem na karte z komputera Romik ale chyab pozbylem sie zupelnie mozliwosci wgrywania romow innych niz oryginalne i teraz pytanie czy rom z koncowka ship sa oryginalne i nie potrzeubuja HSPL?

Jesli masz orginalnego SPL`a to wgrasz jedynie te ROM`y ktore  sa dedykowane dla danego regionu tzw. blokada CID , spawdzic mozesz wpisujac swoj S/N na stronie HTC ;-) , sprobuj wgraj ROM USPL`em :)

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2009, 23:34:48 »
Problem polega na tym ze za kazdym razem mam blad polaczenia i tak na prawde to nic wgrac nie moge.
Jakies inne pomysly/propozycje please:(

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2009, 23:57:04 »
Podczas konkretnie jakiego polaczenia wyskakujej Ci ten blad i konkretnie gdzie ,jaki masz w tej chwili wgrany ROM i jaki masz SPL ??
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 00:03:04 wysłana przez venor »

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 25, 2009, 23:59:39 »
Rom mialem od kolegi Hutnickiego i HSPL 1.54 ale nie moge nic ruszyc. Na razie walcze na drugim komputerze ale cos cienko to widze:(
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 00:06:31 wysłana przez adamvet »

*

Offline tolek1

• **
  • 207
  • Sprzęt: HTC X310e, GT-i9100
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 26, 2009, 00:15:13 »
po co nowy temat, jak już to było  :wink:, miałem ten sam problem, również wgrałem SPLa z karty pamięci, zapraszam tutaj, poczytaj moje wątki http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118993.960

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2009, 22:13:52 »
Dzieki wielkie. Pomoglo co prawda czesciowo gdyz nie moge cos uzyc HSPL tylko USPL i za kazdym razem musze flaszowac ale to juz jest niewielki problem. Wazne ze telefon znowu dziala :proud: