Jeżeli nie potrzebujesz informacji graficznej na wyświetlaczy ppc o włączonym Caps i Contr oraz możliwości przypisania do kombinacji Klawiszy (np. FN+1) dodatkowych aplikacji to nie musisz.
Wystarczy sparować klawę, dzięki sterom HID funkcje klawiszowe są rozpoznawane na ppc, czyli po naciśnięciu E-Mail otwiera się poczta (bynajmniej ja tak mam). Dogrywasz resztę i powinno działać.
Pobawilem się trochę klawiaturką i w sumie fajna sprawa

. Na wakacje jak znalazł będzie na wyjazdy. W zasadzie na Omnii można w miare wygodnie (bez przesady znowu), wykonać wszystkie podstawowe rzeczy jak na kompie. Świetny jest też klipsik dołączony do klawiatury, który można sobie postawić gdzieś i na przykład film oglądać na Omnii. Niby rzecz blaha, a jednak musialem sporo się wcześniej nakombinować, co by Omnie postawić na stole pod kątem, co by się wygodnie oglądało

Mobilność natomiast takiej klawiaturki w porównaniu do laptopa jest nieporownywalna. I nie chodzi tylko i wylacznie o rozmiary ... rowniez o czas dzialania. Co prawda jeszcze nie testowalem ile Omnia pociagnie przy intensywnym uzytkowaniu klawiatury, ale wydaje mi się ze bez problemu powinna caly dzien wytrzymac bez ladowania. Zaden lapek tyle nie wytrzyma.
Co zaś do codziennego użytku, myślę, że ma taka klawiaturka ograniczone zastosowanie. Bo niby po co mam pisac na tym, skoro zazwyczaj i tak mam kompa pod reka gdzies

i to by byla troche sztuka dla sztuki.
Mam natomaist pytanko do przedmowcy ...
Brakuje mi w tej klawiaturze jednej rzeczy. Dosc doskwiera mi brak touch pada, badź myszy.... Czy jest jakiś sposó co by można byla w kombinacji z klawiszem emulowac mysz strzalkami?
Np. wciskam lewy FN i strzałkę i mikursor leci w prawo etc.

To by naprawde usprawnilo obsluge.