Chyba już po ptokach

Karta mi się wywaliła gdzie miałem zainstalowaną MapaMap. Nagle przestał T830 ją widzieć i chciał ją sformatować. W innych urządzeniach też nie była czytana. W końcu ją sformatowałem. takeMS 16 GB i sterownik sdhc. Znając jakość obsługi technicznej MapaMap chyba nie uda mi się powtórnie aktywować mapy a nawet jeśli to może za rok

Jedyne co uzyskałem to kolejne obietnice, odpiszemy panu na e-maila. I nic cisza

Włożyłem kartę 2GB ale nie sdhc, potem gdzieś wytargam 4 GB.
Co do MM to w ustawieniach WM w zakładce Programy było wybrane brak w sprzęt com6 i 9600 a w dostęp Automatycznie zarządzaj GPS. Choć kombinowałem różne ustawienia. Wybierałem w Programy różne comy wyłączałem Automatycznie zarządzaj GPS jak niektórzy na forach polecali. W MM analogicznie zmieniałem ustawienia i nigdy po uruchomieniu nawigacji nie włączał się GPS. Jak próbowałem wybrać w opcjach MM->GPS wykryj automatyczne GPS (opcja szuka samo ustawień GPS)kilka razy zaczął migać GPS następnie gasł i potem wywalało błąd, po wyjściu z MM po kilkakrotnym anulowaniu autowykrywania GPS pojawiał się wspomniany komunikat że Błąd BT jest nie włączony bla bla bla. I tak przy wszystkich możliwych ustawieniach. Może jakąś kombinację pominąłem

Nigdzie nie ma opcji związanych z ustawianiem BT w MM. Zaznaczam że przy Automapie i GoogleMaps zawsze wszystko działało bez najmniejszych problemów, nie musiałem dokonywać żadnych zmian w ustawieniach .