HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 89836 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #300 dnia: Lipiec 19, 2009, 16:17:35 »
Mam pytanie do uzytkowników Automapy na Pro2. Ile możecie maksymalnie przeznaczyć pamięci dla programu na mapy - u mnie max 29mb(zaznaczam że prawie nie mam nic zainstalowanego). Goście posiadający HD podają że u nich można i ponad 50 -60mb. Niestety program mi sie wiesza co jakiś czas i bawie się z ustawieniami. Ponoć podali że zwiekszenie na maxa przedzielania pamięci ma pomóc - co z tego skoro ja mam tylko 29mb ;)

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
« Odpowiedź #301 dnia: Lipiec 19, 2009, 23:21:13 »
Mam pytanie do uzytkowników Automapy na Pro2. Ile możecie maksymalnie przeznaczyć pamięci dla programu na mapy - u mnie max 29mb(zaznaczam że prawie nie mam nic zainstalowanego). Goście posiadający HD podają że u nich można i ponad 50 -60mb. Niestety program mi sie wiesza co jakiś czas i bawie się z ustawieniami. Ponoć podali że zwiekszenie na maxa przedzielania pamięci ma pomóc - co z tego skoro ja mam tylko 29mb ;)

Sprobuj zrobic soft reset/wylaczyc i wlaczyc.
Automapy akurat nie uzywam (wole iGO) ale zauwazylem, ze moj HTC "zjada" pamiec RAM w miare jak jest uzywany.
Zazwyczaj zaczyna od (okolo) 50% zajetosci (okolo 95MB wolnego) i zwieksza sie do (nawet) 80% co by nawet pasowalo do tego co opisujesz.
Zauwazylem to przypadkiem - iGO odmowilo startu z komunikatem o braku pamieci...
Wyglada, ze (moj?) HTC ma jakis problem z zarzadzaniem pamiecia RAM.

Bedze zobowiazany za informacje jak to u ciebie wyglada, to znaczy czy jest tylko moj problem (jakos nikt na tym forum nie raportowal takiego problemu).

pozdrawiam,
ksmm

*

lipalipski

« Odpowiedź #302 dnia: Lipiec 19, 2009, 23:33:03 »
Wyglada, ze (moj?) HTC ma jakis problem z zarzadzaniem pamiecia RAM.

Bedze zobowiazany za informacje jak to u ciebie wyglada, to znaczy czy jest tylko moj problem (jakos nikt na tym forum nie raportowal takiego problemu).
To akurat całkiem normalne w Windows Mobile -stąd programy takie jak Oxios Close Apps lub Clean RAM.

« Odpowiedź #303 dnia: Lipiec 20, 2009, 06:18:48 »
Tak na razie ucze się systemu ;) - jezeli dobrze rozumiem to hard reset - to jest ten w ktorym na początku naciska się 2 słuchawki i potem włącz urządzenie a soft reset to jest ten reset z poziomu ustawien systemowych???
Przepraszam za idiotyczne pytanie ale czym one sie różnia?? - uf ;)

*

lipalipski

« Odpowiedź #304 dnia: Lipiec 20, 2009, 06:26:42 »
Hard Reset to przy włączeniu urządzenia z trzymanymi dwoma słuchawkami lub opcja "Wyczyść pamięć". Przywraca ustawienia fabryczne urządzenia -coś jak reinstalacja systemu na PC.

Soft Reset to po prostu restart urządzenia (z poziomu systemu lub przez wciśniecie stylusem odpowiedniego przycisku pod obudową).

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #305 dnia: Lipiec 20, 2009, 08:35:11 »
jak zrobić soft reset z poziomu systemu ??

*

Offline mkycler

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #306 dnia: Lipiec 20, 2009, 10:17:38 »
jak zrobić soft reset z poziomu systemu ??

W moim TP2 (zainstalowane spolszczenie InterWrite) SR dostępny jest z menu InterWrite. Ale ja i tak częściej po prostu wyłączam i włączam telefon - trzymając wyłącznik wciśnięty przez ok. 3 sekundy.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #307 dnia: Lipiec 20, 2009, 10:27:08 »
Ja mam inny problem. Po SResecie, nie zawsze ładuje mi się TF3D. Muszę parę razy zrobić SR aby zaskoczył. Też tak macie???
Napisane: Lipiec 09, 2009, 23:24:50
Ja mam inny problem. Po SResecie, nie zawsze ładuje mi się TF3D. Muszę parę razy zrobić SR aby zaskoczył. Też tak macie???

Sam sobie odpowiem dzięki: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=534490

Dla potomnych:
Trzeba utworzyć skrót do manila.exe w katalogu Windows/Startup folder

zrobiłem takowy skrót ale TF3D po załadowaniu się dziwnie działa, a dokładnie:
- nie działa zegar
- nie wyświetla się info o nowych wiadomościach, mailach i nieodebranych połączeniach

czy tylko u mnie tak jest?

U mnie występowały podobne problemy -rozwiązaniem w moim przypadku jest ręczne uruchomienie Manili (czyli wchodzę do katalogu Windows i klikam na manila.exe) i po załadowaniu SR - po SR wszystko chodzi ok

« Odpowiedź #308 dnia: Lipiec 20, 2009, 11:45:35 »
Witam wszystkich serdecznie!

Jestem posiadaczem TP2, wczesniej 2 lata Artemisa - wiadomo jestem zadowolny z TP2

a teraz do rzeczy, czytalem o polskich ogonkach i tez nie ukrywam brakowalo mi ich, nie mowiac o sprzetowej
i wczoraj udalo mi sie cos znalezc/ustawic/rozkminic (moze juz wiecie, a moze nie)

ustawilem klawiature na PL-programisty w InteliWrite wszystkei inne wywalilem

ekranowa klawiatura ustawiona na long press keyboard - wciskajac dluzej litery ogonkowe pojawia sie submenu i wtedy mozna wybrac z ogonkiem przesuwaja rysik zwykle w prawo

natomiast w sprzetowej tak samo to dziala dluzej ogonkowa litere i pozniej juz sie domyslicie co zrobic

jesli juz to wiecie to trudno jesli nie to  :grin:

pozdrawiam wszystkich

« Odpowiedź #309 dnia: Lipiec 20, 2009, 12:46:44 »
Teraz sam nie wiem o co chodzi z tą Automapą ;). Zwiększyłem na razie pamięć  do 30mb dla programu - tyle się na razie udało. Niestety po przejechaniu 60km nastąpiło zablokowanie programu (wcześniej domyślnie przydzielone było 8,5mb)- wyjscie i ponowne wejscie do AM i wszystko ok. Ciekawe co jest nie tak

Synowi kupiłem Diamonda2 i u niego na starcie mogę przydzielić Automapie 51mb.

Co do hardresetu - w ustawieniach zaawansowanych jest okno pamięć - czyszczenie pamięciu - trzeba wystukać 1234 - czy to też jest hardreset ale tylko z poziomu programu, z opisy przynajmniej tak by wyglądało????

*

lipalipski

« Odpowiedź #310 dnia: Lipiec 20, 2009, 13:36:07 »
Co do hardresetu - w ustawieniach zaawansowanych jest okno pamięć - czyszczenie pamięciu - trzeba wystukać 1234 - czy to też jest hardreset ale tylko z poziomu programu, z opisy przynajmniej tak by wyglądało????

Tak, to też HR.

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #311 dnia: Lipiec 21, 2009, 01:03:14 »
Hej qsqa a jak odinstalowac T9 polski, tak bym znów miał angielski?
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

« Odpowiedź #312 dnia: Lipiec 21, 2009, 01:35:50 »
ja bym wolal miec polski T9 a nie wiem jak go uruchomic  :E

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #313 dnia: Lipiec 21, 2009, 03:15:37 »
kopiujesz plik cab to telefonu, na karte pamieci i uruchamiasz go. Po zakonczonej instalaci robisz soft reset i po sprawie.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=133854.0;attach=16449
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 03:18:46 wysłana przez mika34 »
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #314 dnia: Lipiec 21, 2009, 11:10:13 »
kopiujesz plik cab to telefonu, na karte pamieci i uruchamiasz go. Po zakonczonej instalaci robisz soft reset i po sprawie.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=133854.0;attach=16449

wrrr super tylko teraz nie działa przycisk funkcyjny "fn" i "Caps"... w jaki sposób mogę tego caba odinstalować?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 14:06:34 wysłana przez wrn »
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

« Odpowiedź #315 dnia: Lipiec 21, 2009, 21:19:13 »
Kolejne madre pytanie. Właśnie przeglądam forum i znalazłem  ponoc przydatny program - pocketshield. W specyfikacji przeczytałem że potrzebny jest  Net Compact Framework 3.5 . Co to za prorgam  -  jak na urzadzenie pda strasznie wielki kole 33mb. Trzeba go zainstalować czy jest on juz w pro2???

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #316 dnia: Lipiec 21, 2009, 22:29:21 »
Kolejne madre pytanie. Właśnie przeglądam forum i znalazłem  ponoc przydatny program - pocketshield. W specyfikacji przeczytałem że potrzebny jest  Net Compact Framework 3.5 . Co to za prorgam  -  jak na urzadzenie pda strasznie wielki kole 33mb. Trzeba go zainstalować czy jest on juz w pro2???

zainstaluj na kasrcie pamieci, tez będzie smigac.

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #317 dnia: Lipiec 21, 2009, 22:35:15 »

Trzeba zainstalować.
A jest to program Microsoftu niezbędny do uruchomienia sporej części programów
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

« Odpowiedź #318 dnia: Lipiec 21, 2009, 22:59:06 »
Pytanie stąd - na stronce programu / http://pocketshield.netserver01.com/download.htm / jest wpis że wiekszość nowych romów ma już Net Compact Framework 3.5 zainstalowany. Tak jest też jakis mały cab ( niecałe 3mb) - z tego co podali- jest to wyciąg pod HTC  może wystarczy tylko jego zainstalować ??
Jeszcze pytanko - warto pocketshield kupić i  instalowac bo o wersji 2,5 na forum HTC HD rózne opinie były??

*

Offline kizych

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #319 dnia: Lipiec 22, 2009, 00:49:04 »
Napisane: Lipiec 09, 2009, 23:24:50
Sam sobie odpowiem dzięki: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=534490
Dla potomnych:
Trzeba utworzyć skrót do manila.exe w katalogu Windows/Startup folder
zrobiłem takowy skrót ale TF3D po załadowaniu się dziwnie działa, a dokładnie:
- nie działa zegar
- nie wyświetla się info o nowych wiadomościach, mailach i nieodebranych połączeniach
czy tylko u mnie tak jest?
U mnie niestety to samo :/ Na razie odinstalowałem S2U2, bo to prawdopodobnie od tego... zobaczę jak się będzie zachowywał.

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #320 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:33:05 »
U mnie niestety to samo :/ Na razie odinstalowałem S2U2, bo to prawdopodobnie od tego... zobaczę jak się będzie zachowywał.
Niestety HR bez s2u2 i nadal to samo, TF3D startuje dopiero co któryś raz. Chyba dostałem jakiegoś bubla :/

*

jakozlowski

« Odpowiedź #321 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:40:47 »
Niestety HR bez s2u2 i nadal to samo, TF3D startuje dopiero co któryś raz. Chyba dostałem jakiegoś bubla :/

Ten typ tak ma :) U mnie czasami też się zdarza.

Wejdź w Start-Programy-Eksplorator Windows i w katalogu Windows uruchom manila.exe

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #322 dnia: Lipiec 22, 2009, 15:21:23 »

Wejdź w Start-Programy-Eksplorator Windows i w katalogu Windows uruchom manila.exe
Tak próbowałem, tylko, że ręczne uruchomienie manila.exe powoduje unieruchomienie zegara na stronie głównej TF3D (jest cały czas ta sama godzina) i brak reakcji na wciskanie softkey'ów (Telefon oraz Aparat fot.).

Pewnie zwrócę się do EURO RTV AGD o wymianę bądź naprawę (aktualizację softu (?)) na podstawie niezgodności towaru z umową :|

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #323 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:23:10 »

Tak próbowałem, tylko, że ręczne uruchomienie manila.exe powoduje unieruchomienie zegara na stronie głównej TF3D (jest cały czas ta sama godzina) i brak reakcji na wciskanie softkey'ów (Telefon oraz Aparat fot.).

Pewnie zwrócę się do EURO RTV AGD o wymianę bądź naprawę (aktualizację softu (?)) na podstawie niezgodności towaru z umową :|

hmmm daj koniecznie znać jaka będzie reakcja EURO RTV AGD a raczej serwisu do którego skierują urządzenie...
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

lipalipski

« Odpowiedź #324 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:46:46 »
Nie lepiej spokojnie poczekać na aktualizację softu. Takie bugi się zdarzają.

...ale gdyby wymienili Ci sprzęt na nowy, daj znać -ekran mi się porysował trochę  :grin: :wink:

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #325 dnia: Lipiec 22, 2009, 21:15:08 »
Nie lepiej spokojnie poczekać na aktualizację softu. Takie bugi się zdarzają.

...ale gdyby wymienili Ci sprzęt na nowy, daj znać -ekran mi się porysował trochę  :grin: :wink:
hehehe... w zasadzie wg ustawy mogę żądać naprawy lub wymiany :P ale z telefonem ogólnie jest ok, jedynie coś trzeba zmienić z tym softem, więc nie będę naciągał ich na jakieś dodatkowe koszty (choć zgodnie z prawem) :)

edit: Jeszcze przed wysłaniem listu do euro napisałem bezpośrednio do HTC, zobaczymy "co", i w ogóle "czy" mi odpowiedzą :) i co najważniejsze "kiedy" mi odpowiedzą :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 11:33:57 wysłana przez kizych »

« Odpowiedź #326 dnia: Lipiec 27, 2009, 20:47:12 »
Witam powoli zaczynam instalować programiki ;) - sam jeszcze nie wiem cego potrzebuje  ;)
Na razie potrzebuje  jakiegos zamykaczy - któego proponujecie zainstalowac - S2U2 v2.04 czy Throttle Lock..
Przeczytałem że oba potrafia sprawiać problemy - jade na Rodos  i nie chce wybrania jakiegoś dziwnego połączenia ;)

No i  dalej szukam jakiegos małęgo programu - do obliczenia transferu danych przez internet  ( coś jak Netmeter)
i czasu połączeń telefonicznych -  głównie wychodzących

*

jakozlowski

« Odpowiedź #327 dnia: Lipiec 27, 2009, 21:06:10 »
Do blokady używam PocketShield. Bardzo prosty, lekki i  działa bez problemu.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #328 dnia: Lipiec 28, 2009, 01:44:39 »

Na razie potrzebuje  jakiegos zamykaczy - któego proponujecie zainstalowac - S2U2 v2.04 czy Throttle Lock..

A ja używam obydwu. Trochę się gryzą ale Throttle blokuje mi urządzenie przed niepowołanymi osobami a S2U2 podaje informacje :)
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #329 dnia: Lipiec 28, 2009, 07:46:40 »
z tego co pamiętam w S2U2 jest możliwość ustawienia blokady telefonu na hasło
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91