[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 680652 Wyświetleń

*

Offline eRd

• **
  • 108
Odp: [30.07.09][ROM][2.09][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v7.0) [build 21046]
« Odpowiedź #2340 dnia: Sierpień 02, 2009, 10:51:32 »
Niestety musze z przykroscia stwierdzic, ze na wersji 7.0 Blue mam problem z smsami. Chodzi o to, ze z tego co zaobserwowalem sms do mnie przychodzi, bo zaczyna kolko migac, ale ni cholery nie zadzwoni ani nie zawibruje, dopiero gdy odpale Diamonda to zaczyna wibrowac i pojawia sie dzwiek.
Rom wrzucilem bedac na wersji 4.0 (bez flashowania romem oryginalnym od htc), ale po pojawieniu sie ekranu kalibracji byl HR. Co do pozniejszego wyslania smsa do kogos to nie potwierdze na 100%, ale prawdopodobnie mialem to samo. Smsa wyslalem jednego dnia wieczorem, a na drugi dzien doszedl dziwnym trafem mniej wiecej w czasie gdy wlasnie go wybudzilem (byc moze to przypadek).
Toshiba G900 -> gotowany R OM z kuchni Globalbusa
HTC Touch Diamond -> DI2 v. 7.0 by Krzysiecw

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2341 dnia: Sierpień 02, 2009, 10:57:06 »
Niestety musze z przykroscia stwierdzic, ze na wersji 7.0 Blue mam problem z smsami. Chodzi o to, ze z tego co zaobserwowalem sms do mnie przychodzi, bo zaczyna kolko migac, ale ni cholery nie zadzwoni ani nie zawibruje, dopiero gdy odpale Diamonda to zaczyna wibrowac i pojawia sie dzwiek.
Rom wrzucilem bedac na wersji 4.0 (bez flashowania romem oryginalnym od htc), ale po pojawieniu sie ekranu kalibracji byl HR. Co do pozniejszego wyslania smsa do kogos to nie potwierdze na 100%, ale prawdopodobnie mialem to samo. Smsa wyslalem jednego dnia wieczorem, a na drugi dzien doszedl dziwnym trafem mniej wiecej w czasie gdy wlasnie go wybudzilem (byc moze to przypadek).

eRd jak kolega Kamill juz wczesniej tu zauwazyl ... rowniez miał ten błąd ... ale zdarza sie on raz na ruski rok (nie zawsze) ... I cały czas probuje dojsc w czym tkwi problem :/ wymieniłem juz chyba wszystko co sie dało sytemowego ... SYS/XIP (ze sprawdzonej 4) wiec to nie to , OEMDrivers 2.07 2.09 ... jeszcze tylko 2.03 nie probowałem ... A 4 chyba była na nich postawiona ... Aczkolwiek 2.07 i 2.09 sa rowniez od Diamonda wiec nie powinno byc problemu ... Pozostały tylko paczki programowe do sprawdzenia ... moze ktorys pakiet to powoduje ... Sam klece teraz kolejny ROM z wywalonymi paczkami i wymienionymi na oryginalne od Diamonda ... Moze to cos pomoze ... Jesli tak ... to bedzie update do 7.1 ... Jak znajde czas ... Narazie to o czym piszez jest mi znane ... Ale zdarza sie bardzo zadko ... Zadałem pytanie na XDA ... niektorzy ludzie tez maja ten problem ... Ale jasnego rozwiazania nikt mi nie podał :( A jak mowie błąd ten nie wystepuje zawsze i tym trudniej go naprawic ...

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #2342 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:02:07 »
Dzieki Krzysiecw za taki support  :ok: Zdaje sobie sprawe, ze troche roboty z tym jest zeby znalezc przyczyne, sam chetnie bym jakos pomogl, ale niestety nie dam rady, bo wiedza ogranicza sie do flasha.  :mrgreen: Pojecia nie mam dlaczego sie nie chce sam wybudzac w takim wypadku. Moze sprobuje wibre wylaczyc przy smsie (choc nie wiem co ma piernik do wiatraka).

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2343 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:05:31 »
Dzieki Krzysiecw za taki support  :ok: Zdaje sobie sprawe, ze troche roboty z tym jest zeby znalezc przyczyne, sam chetnie bym jakos pomogl, ale niestety nie dam rady, bo wiedza ogranicza sie do flasha.  :mrgreen: Pojecia nie mam dlaczego sie nie chce sam wybudzac w takim wypadku. Moze sprobuje wibre wylaczyc przy smsie (choc nie wiem co ma piernik do wiatraka).

Czasem piernik ma wiecej do wiatraka niz myslisz :) ... Ale co do wybudzania ... Wybudzanie przy przyjsciu sms jest wylaczone ... Jak chcesz wybudzic to skorzystaj z AdvencedConfigurationTool w Programach - Narzedzia - Tweaks ... Tam w zakladce Wiadomosci ustaw zeby sie wybudzał przy przyjsciu ... wtedy błąd ten powinien ustapic ... Ale ja chce zeby sie nie wybudzał a dawał dzwiek :) Stad to nie jest dla mnie rozwiazanie :) Ale jesli tobie to nie przeszkadza to ustaw sobie zeby Ci sie wybudzal ...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #2344 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:49:55 »
fix dla Topaza poprawiajacy sms to plik rilphone.dll, moze ci pomoge w ten sposób
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2345 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:52:39 »
fix dla Topaza poprawiajacy sms to plik rilphone.dll, moze ci pomoge w ten sposób

Własnie ten plik chciałem wyciagnac z 2.03 i zobaczyc czy pomoze ;) heh widzisz myslimy o tym samym :) Ja chciałem Ci pomoc z ta plama ale ta wyszukiwarka to naprawde shit jakich mało :/

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #2346 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:54:31 »
jeszcze zapis do  rejesrtu

<wap-provisioningdoc>
<!--   Import Reg  -->
   <characteristic type="Registry">
      <characteristic type="HKLM\SOFTWARE\OEM\PhoneSetting"  translation="filesystem" >
         <parm name="UnattendedModeTimer" datatype="integer" value="8000" />
      </characteristic>
      <characteristic type="HKLM\Drivers\BuiltIn\Hotfix"  translation="filesystem" >
         <parm name="RILPHONE_Version" datatype="string" value="20090721-00" />
      </characteristic>
   </characteristic>
</wap-provisioningdoc>
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #2347 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:59:56 »
Wlasnie wyslalem kilka smsow do siebie z bramki i wszystko dziala ok, bez wybudzania, z wibra czy bez itp. Musze dluzej potestowac ta historie  :mrgreen: Co do tej zaimplementowanej klawiaturki do ktorej dales fixa to rowniez uwazam, ze najlepszy sposob na zablokowanie to power  :ok:

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #2348 dnia: Sierpień 02, 2009, 12:37:21 »
Wlasnie wyslalem kilka smsow do siebie z bramki i wszystko dziala ok, bez wybudzania, z wibra czy bez itp. Musze dluzej potestowac ta historie  :mrgreen: Co do tej zaimplementowanej klawiaturki do ktorej dales fixa to rowniez uwazam, ze najlepszy sposob na zablokowanie to power  :ok:

Ja zawsze blokuję telefon wciskając przycisk power, od razu ekranik się wygasza :P I tu mam pytanie, pamiętam, że gdzieś w ustawieniach dało się zmienić czas po jakim ekran ma się włączyć od wciśnięcia przycisku 'power' , teraz mija ok 2 sekundy zanim ekran się włączy a wcześniej zapalał się prawie natychmiast...pamięta ktoś gdzie zmieniało się tą opcję w systemie?

U mnie po przytrzymaniu czerwonej słuchawki pojawia się menu wyboru z 5 opcjami, tak jak w poprzednim romie v6, więc błędu nie ma ;) Ale dla pewności zainstalowałem nowszą wersję EzInput, szkoda, że teraz podświetlenia klawiaturki są koloru zielonego...dało by radę zrobić jakiegoś cab'a aby zmienił kolor klawiaturki na czerwony? :)

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2349 dnia: Sierpień 02, 2009, 12:56:16 »
Wlasnie wyslalem kilka smsow do siebie z bramki i wszystko dziala ok, bez wybudzania, z wibra czy bez itp. Musze dluzej potestowac ta historie  :mrgreen: Co do tej zaimplementowanej klawiaturki do ktorej dales fixa to rowniez uwazam, ze najlepszy sposob na zablokowanie to power  :ok:

Ja zawsze blokuję telefon wciskając przycisk power, od razu ekranik się wygasza :P I tu mam pytanie, pamiętam, że gdzieś w ustawieniach dało się zmienić czas po jakim ekran ma się włączyć od wciśnięcia przycisku 'power' , teraz mija ok 2 sekundy zanim ekran się włączy a wcześniej zapalał się prawie natychmiast...pamięta ktoś gdzie zmieniało się tą opcję w systemie?

U mnie po przytrzymaniu czerwonej słuchawki pojawia się menu wyboru z 5 opcjami, tak jak w poprzednim romie v6, więc błędu nie ma ;) Ale dla pewności zainstalowałem nowszą wersję EzInput, szkoda, że teraz podświetlenia klawiaturki są koloru zielonego...dało by radę zrobić jakiegoś cab'a aby zmienił kolor klawiaturki na czerwony? :)

Błąd wystepował jesli zablokowałes urzadzenie blokada WM. Czyli po wcisnieciu wsrod tych 5 opcji : Zablokuj urządzenie ;)

Mozesz w łatwy sposob przywrocic kolor klawiaturki ... skasuj tylko plik o nazwie: SIPBitmaps.dll w \Windows i przywroci sie wtedy domyslny z ROMu w kolorze klawiaturki ROMu :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2009, 13:03:28 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #2350 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:08:27 »
Cytat: Krzysiecw
Błąd wystepował jesli zablokowałes urzadzenie blokada WM. Czyli po wcisnieciu wsrod tych 5 opcji : Zablokuj urządzenie ;)

Mozesz w łatwy sposob przywrocic kolor klawiaturki ... skasuj tylko plik o nazwie: SIPBitmaps.dll w \Windows i przywroci sie wtedy domyslny z ROMu w kolorze klawiaturki ROMu :)

Rzeczywiście po skasowaniu pliku SIPBitmaps.dll kolor klawiaturki zmienił się na czerwony :) Dzięki ;)

A może ktoś jeszcze zna odpowiedź na pytanie dotyczące przycisku power ?

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #2351 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:15:22 »
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę żeby możliwe było ustawienie opóźnienia włączenia ekranu :mrgreen:

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #2352 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:17:02 »
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę żeby możliwe było ustawienie opóźnienia włączenia ekranu :mrgreen:

Pamiętam, że gdzieś znalazłem taką opcję, można było rozwinąć listę i wybrać czas 'w sekundach' , ale teraz za nic nie mogę tego znaleźć :/

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #2353 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:21:45 »
hmm a że niby czemu by to miało służyć,bo jak chce włączyć LCD tzn. że chce go włączyć a nie czekać aż się włączy? to nie rubin gdzie rozgrzewają się lampy :proud: pytam poważnie bo nie widzę zastosowania dla takiego bajeru.
HTC One V

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #2354 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:27:35 »
hmm a że niby czemu by to miało służyć,bo jak chce włączyć LCD tzn. że chce go włączyć a nie czekać aż się włączy? to nie rubin gdzie rozgrzewają się lampy :proud: pytam poważnie bo nie widzę zastosowania dla takiego bajeru.

O to chodzi, że właśnie nie chcę czekać aż się włączy ;) Standardowo jest ustawione chyba 2 sekundy od naciśnięcia, a ja miałem ustawione na najmniej jak się da no i teraz trochę denerwujące jest to, że chwilę dłużej trzeba czekać :P

EDIT// Chyba znalazłem. W Advanced Config zakładka Zarządzanie energią -> Bateria.Wznawianie z trybu wstrzymania  :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2009, 13:30:20 wysłana przez radzix27 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2355 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:30:11 »
Ja osobiscie pierwszy raz słysze o takim rejestrze :) Nie spotkałem sie z wpisem ktory skraca czas reakcji od nacisniecia POWER :) Z miłą chęcią dowiedziałbym się coz to za wpis rejestru ;) 

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2356 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:31:51 »
troszkę się cofnąłem w postach bo już sam nie wiem czy się zgubiłem czy jak:) szczerze powiedziawszy to nadal jadę na 6.0 więc nie wiem jak jest na 7.0 ale nie przypominam sobie żeby na jakimś ROM-ie LCD włączał mi się po dwóch sekundach  :mysli: a jeśli tak faktycznie jest to coś nieźle muli na tej siódemce.
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2357 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:34:34 »
troszkę się cofnąłem w postach bo już sam nie wiem czy się zgubiłem czy jak:) szczerze powiedziawszy to nadal jadę na 6.0 więc nie wiem jak jest na 7.0 ale nie przypominam sobie żeby na jakimś ROM-ie LCD włączał mi się po dwóch sekundach  :mysli: a jeśli tak faktycznie jest to coś nieźle muli na tej siódemce.

fala zapewniam Cie ze nic nie muli w tej kwestii ;) Jest jak było począwszy od wersji 1.0 :)

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2358 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:38:51 »
no może się źle wyraziłem faktycznie.SORRY  :grin: ale dwie sekundy no to chyba trochę na wyrost napisane przez poprzednika... przecież to przepaść jakaś.nigdy nie miałem w żadnym romie z tym problemu i ekran włącza się zaraz po naciśnięciu power.liczyć to można w milisekundach bo ludzkie oko nawet tego nie dostrzega.
HTC One V

« Odpowiedź #2359 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:45:56 »
Witam,

Problem z wlasciwym rozpoznawaniem kontaktow w polaczeniach i smsach przychodzacych rozwiazany :)  W romie blue zaimportowalem wszystkie kontakty na karte sim, sflashowalem rom - tym razem na wersje green, po czym zaimportowalem kontaky z karty sim. W efekcie kontakty sa prawidlowo rozpoznawane. Czyli pomoglo albo ponowne flashowanie, albo przerzucenie kontaktow przez karte zamiast backupu, w kazdym razie dziala :)

Grzesiek

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2360 dnia: Sierpień 02, 2009, 13:50:46 »
Witam,

Problem z wlasciwym rozpoznawaniem kontaktow w polaczeniach i smsach przychodzacych rozwiazany :)  W romie blue zaimportowalem wszystkie kontakty na karte sim, sflashowalem rom - tym razem na wersje green, po czym zaimportowalem kontaky z karty sim. W efekcie kontakty sa prawidlowo rozpoznawane. Czyli pomoglo albo ponowne flashowanie, albo przerzucenie kontaktow przez karte zamiast backupu, w kazdym razie dziala :)

Grzesiek

Sam widzisz, ze nieraz to nie jest wina samego ROMu ... stad i HR trzeba nieraz zrobic ... Albo jeszcze raz sciagnac ROM i sflashowac ... JEst duzo czynnikow ktore moga destabilizowac działanie ROMu ... Suma sumarum ciesze sie ze udało Ci sie rozwiazac "Twoj problem" :)

« Odpowiedź #2361 dnia: Sierpień 02, 2009, 14:10:42 »
a ja mam takie pytanie... na klawiaturze pełnej w trybie cyfr i symboli na drugiej zakładce jest kilka wolnych przycisków, w sam raz, żeby wsadzić tam kilka emotek, których mi brakuje.. mógłby ktoś podpowiedzieć jak to można zrobić?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2362 dnia: Sierpień 02, 2009, 14:13:25 »
a ja mam takie pytanie... na klawiaturze pełnej w trybie cyfr i symboli na drugiej zakładce jest kilka wolnych przycisków, w sam raz, żeby wsadzić tam kilka emotek, których mi brakuje.. mógłby ktoś podpowiedzieć jak to można zrobić?

EDIT: Juz wiem nieco wiecej o edytowaniu layoutu ... To sa te pliki *.xml ... Np za layout strony drugiej symboli w FUll qwerty (w trybie  portrait) odpowiada plik 1D00.xml ... trzeba odnalezc co chciałbys zmienic albo pokombinowac z dodaniem (uwzględniając pozycje X y z) i zapisac dany znak w hex kodzie ... it np. :* w hexie bedzie w UTF-16 wygladało 003A 002A  jezeli cos to komus mowi to moze probowac ;) Przydatny konwerter: http://rishida.net/scripts/uniview/conversion.php.

Podziekowania dla uzytkownika nikoan89 z XDA ktory miał na tyle cierpliwosci zeby mi to bardziej rozjasnic :) Najwieksza trudnosc to znalezc odpowiedni xml odpowiadajacy za odpowiedni aktywny układ ... Ale o to nie miałem go juz serca prosic zeby mi rozpisywał ... Dlatego sam metoda prób i błędów w razie potrzeby bede dochodził ... Jak ktos ma na tyle umiejetnosci i zaparcia niech tez probuje ;) Sam osobiscie juz zmodyfikowałem sobie nieco layout Klawiatury telefonu (głowny layout) - wymieniłem kilka znaczkow na inne ktorych czesciej uzywam ;)
 Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2009, 16:32:28 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Kiwi0033

• 27
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2363 dnia: Sierpień 02, 2009, 16:48:40 »

EDIT: Juz wiem nieco wiecej o edytowaniu layoutu ... To sa te pliki *.xml ... Np za layout strony drugiej symboli w FUll qwerty (w trybie  portrait) odpowiada plik 1D00.xml ... trzeba odnalezc co chciałbys zmienic albo pokombinowac z dodaniem (uwzględniając pozycje X y z) i zapisac dany znak w hex kodzie ... it np. :* w hexie bedzie w UTF-16 wygladało 003A 002A  jezeli cos to komus mowi to moze probowac ;) Przydatny konwerter: http://rishida.net/scripts/uniview/conversion.php.

Ja tez zaraz cos sobie poszukam i poprobuje pozmieniac znaczki w klawiaturze i moze cos z tego bedzie :) A i mam pytanie: czy w tej nowej klawiaturze 2.1 nie mozna juz dodawac nowych slow do slownika z poziomu klawiaturki? Bo albo cos zle robie albo po prostu nie widze tej opcji...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2364 dnia: Sierpień 02, 2009, 16:50:00 »

Ja tez zaraz cos sobie poszukam i poprobuje pozmieniac znaczki w klawiaturze i moze cos z tego bedzie :) A i mam pytanie: czy w tej nowej klawiaturze 2.1 nie mozna juz dodawac nowych slow do slownika z poziomu klawiaturki? Bo albo cos zle robie albo po prostu nie widze tej opcji...

Słowa same się dodaja :) Dajesz tryb ABC piszesz słowo ... robisz spacje ... i w slowniku juz powinno byc :) Tez banie złapałem na poczatku ... Ale pozniej zauwazylem ze same sie dodaja :)

*

Offline Kiwi0033

• 27
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2365 dnia: Sierpień 02, 2009, 16:55:01 »
Dzieki bardzo :D A co do edycji tych znaczkow to wystarczy pozamieniac te numerki w tych pliczkach czy cos wiecej? Bo pozniej bede chcial sobie przejrzec i poszukac (chyba ze Ty wiesz bardzo bym prosil o podpowiedz) ktore pliki sa od klawiatury telefonicznej bo zrobilbym to sobie pod siebie :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2366 dnia: Sierpień 02, 2009, 16:59:52 »
Dzieki bardzo :D A co do edycji tych znaczkow to wystarczy pozamieniac te numerki w tych pliczkach czy cos wiecej? Bo pozniej bede chcial sobie przejrzec i poszukac (chyba ze Ty wiesz bardzo bym prosil o podpowiedz) ktore pliki sa od klawiatury telefonicznej bo zrobilbym to sobie pod siebie :)

Jezeli nie chcesz dodawac zadnych nowych znakow w pustych przyciskach symboli a jedynie zamienic niepotrzebne znaczki z głownego ekranu klawiatury telefonu to musisz edytowac plik 0A09.xml  bo on odpowiada za pierwszy ekran klawiatury telefonu ... Innych nie szukałem ... I wystarczy ze przy pomocy tego konwertera wyszukasz ktory znaczek jest na klawiaturce a nie chcesz go i zastepujesz swoim kodem HEX ... czyli np:

Masz w samym gornym rogu " on ma kod 0022 i w tym xml bedzie niemal na samym poczatku ;) pod nim bedzie kod tego znaczka co jest szary i trzeba dluzej przytrzymac ... Wystarczy ze zmienisz kod niechcianego symbolu, zapiszesz plik, wymienisz w Windows, SR i juz masz swoj layout :) Mam nadzieje ze zrozumiale wytlumaczyłem ... Dokładniej nie potrafię i w tym momencie jendoczesnie prosiłbym o zakończenie rozmowy o edycji klawiaturki bo temat mamy o ROMie ;) Wiem sam zacząłem rozwijac ale kończymy :) Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2009, 17:08:13 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline pajda

• *
  • 73
« Odpowiedź #2367 dnia: Sierpień 02, 2009, 17:11:07 »
czesc, ja dzisiaj po ponad 6 miesiacach uzywania fireromu przesiadlem sie na DI 2 v7.0 i mam taki problem na poczatku...zainstalowalem kilka potrzebnych aplikacji, oczywiscie wszystko dziala...ale problem jest taki...mam stare programy zainstalowane w internal storage (moge je normalnie z tamtad odpalic-dzialaja) ale chce sobie zrobic skroty do menu programy i powrzucac do katalogow tam znajdujacych sie.

i jest problem bo przy przytrzymaniu patyczka na pliku exe. w IS nie ma opcji utworz skrot. Jakies rady ? bo po skopiowaniu pliku .exe nie chce odpalic...

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #2368 dnia: Sierpień 02, 2009, 17:14:13 »
czesc, ja dzisiaj po ponad 6 miesiacach uzywania fireromu przesiadlem sie na DI 2 v7.0 i mam taki problem na poczatku...zainstalowalem kilka potrzebnych aplikacji, oczywiscie wszystko dziala...ale problem jest taki...mam stare programy zainstalowane w internal storage (moge je normalnie z tamtad odpalic-dzialaja) ale chce sobie zrobic skroty do menu programy i powrzucac do katalogow tam znajdujacych sie.

i jest problem bo przy przytrzymaniu patyczka na pliku exe. w IS nie ma opcji utworz skrot. Jakies rady ? bo po skopiowaniu pliku .exe nie chce odpalic...

Przytrzymujesz na pliku EXE, wybierasz kopiuj. Następnie wchodzisz do folderu docelowego, przytrzymujesz i wybierasz "utwórz skrót" (zamiast wklej). Ewentualnie zmieniasz nazwę skrótu.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2369 dnia: Sierpień 02, 2009, 17:19:39 »
Albo korzystasz z TotalCommandera ... I nim tworzysz skrót :)