SPV M650 - Problem - WiFi

• 16 Odpowiedzi
  • 6213 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M650 - Problem - WiFi
« dnia: Kwiecień 27, 2009, 21:08:42 »
Witam !

Mam problem z moją SPV'ką , ogólnie WiFi działa , znajduje sieć , wchodzi na 2 -3 strony , potem nie wchodzi na następne...

Połączenie z Wifi jest cały czas nawiązane lecz internet nie działa.

Hard Reset nie przyniósł rezultartu , posiadam Windows Mobile 6.1

*

Offline djhans

• 22
  • Szybko się uczę jak ktoś powie dokładnie czego :)
Odp: SPV M650 - Problem - WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2009, 14:42:37 »
Mam ten sam problem na swoim SPV M650 ale podejrzewam że to wina ROMU nie wiem  czy masz może orginalny czy gotowany ROM ?? bo mam IDENTYCZNY problem jak ty :/ i ni cholerę nie wiem czemu takie jaja są :(

Dodam że posiadam gotowany ROM http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119885.0     
AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 15:22:52 wysłana przez djhans »

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2009, 22:26:14 »
 Hej, wczesniej mialem rom http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85524.0 Ery (prawdopodobnie, wgrywal serwis)
teraz zmienilem na ten sam rom ktory ty posiadasz - rowniez te same problemy z wifi...

Mysle ze to moze byc cos z routerem, niestety nie mam pojecia jak to sprawdzic - nie mam innego routera wifi, ani tez nie wiem jak by go poprawnie skonfigurowac... Jednak inne sprzety wifi - laptop toshiby dziala bez najmniejszych problemow, router to zyxel prestige 660

Problem tez moze byc w "best performance" Widzialem w necie takie posty ktore mowia ze po zmianie ustawien baterii na w/w wifi smigalo jak nowe, problem w tym ze przewertowalem cale ustawienia htc i tej opcji nie znalazlem, komorke mam niecaly tydzien wiec moze cos przegapilem...
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2009, 11:13:41 wysłana przez FreeQu »

*

Offline djhans

• 22
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2009, 02:35:56 »
Nie ma mowy by to była wina Routera a to z tej przyczyny że ja mam nowy router kupiony kupiłem specjalnie pod swojego Artemisa by korzystać z neta na nim w każdym zakątku mieszkania a Router mam z D-Link DI-524 i tak tobie jak i mi łączyło się przecież z netem tak samo wczytywało strony ale max 2 potem zwiecha :/ i same problemy z załadowaniem jak wyłączyłem wi-fi w fonie i włączyłem ponownie to znowu na chwilkę zaczęło wczytywać mi strony www tak samo łączyć z mobilnym GG ale po niecałej minucie rozłączało mi GG i nie umiało wczytać żadnej strony to na SETĘ WINA ROMU coś z nim nie jest tak jak być powinno :( a że był GOTOWANY to dla tego obstawiam właśnie winę ROMU na starym windows 5.0 co miałem go fabrycznie wgranego Wi-Fi w hotspotach działał mi net a teraz dupa a wiem że na 100% dobże skonfigurowałem połączenie fona z routerem WI-FI

P.S do tego w gotowanym romie nie do końca są wyświetlane wszystkie ustawienia tak jak byś chciał niestety ale z przykrością myślałem że znalazłem naprawdę fajny ROMIK ale po dłuższym jego używaniu znajduje coraz to więcej problemów :( do tego sam zaczoł się psuć jedyne rozwiązanie to wgrać Fabrycznie nowego roma windy 6.0 czy nowszy i samemu dodawać dodatki co niestety wiąże się z większym zużyciem pamięci :( bo dodatki zespolone z romem zajmują mniej i działają czasami stabilniej CZASAMI
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2009, 02:40:21 wysłana przez djhans »

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2009, 13:26:50 »
Witam, mam identyczny problem jak koledzy wyzej, tyle ze na telefonie Xda orbit, mam wgranego jakiegos roma z ery z wm6, nie wiem co jest grane, przez chwile wszystkie strony smigaja o potem koniec.
Czy znalazl juz ktos rozwiazanie tego problemu?

*

Offline busaba

• *
  • 70
  • Sprzęt: Htc Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 12, 2009, 17:26:53 »
Witam, miałem identyczne problemy z WIFI ( rom AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL) . Pomogło mi wgranie RADIOromu 3.39.90 (miałem wcześniej 3.34.90) internet , GG  itd. na WIFI śmiga aż milo :D.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2009, 22:07:15 »
No fajnie, tyle ze telefon mam dopiero od paru dni, zaczynam go dopiero ogarniac i raczej nie bede sie bawil we wgrywanie nowym romow bo jestem jeszcze zielony w tych tematach. A nie da sie tego zalatwic jakims programem?

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 13, 2009, 19:24:18 »

*

Offline busaba

• *
  • 70
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 13, 2009, 22:35:22 »
Piszę właśnie na swoim Orbicie(rom AmiganTomek 6.1.14 full) przez wifi. Powtarzam raz jeszcze wystarczy wgrac radioROM 3.39.90 a wifi będzie działało idealnie.

*

Offline busaba

• *
  • 70
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 16, 2009, 11:05:12 »
Piszę właśnie na swoim Orbicie(rom AmiganTomek 6.1.14 full) przez wifi. Powtarzam raz jeszcze wystarczy wgrac radioROM 3.39.90 a wifi będzie działało idealnie.

Z przykrością muszę stwierdzić ze po ponad 7dniach idealnego sprawowania się wifi od wczoraj mam te same problemy co przed wgraniem radioROMU 3.39.90 i kompletnie nie wiem co jest tego przyczyna :(

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 16, 2009, 13:03:56 »
Podobno pomaga zaznaczenie w power mode opcji best performance... podobno, bo ja takiej opcji u siebie nie widze, moze dlatego ze mam wm6 z ery? jesli ktos wie jak mozna odblokowac ta opcje bylbym wdzieczny, z tego co zauwazylem to niektortym pomaga.
Niestety tak jak kolega wyzej takze posiadam router D-Link DI-524 i narazie nie mam jak sprawdzic jak wifi dziala na innym.

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 16, 2009, 14:16:52 »
Tej opcji niema na WM 6.0 , musisz ściągnąć oryginalny rom pod ORbita

cytat

na Przyszłość wszystkim którym rozłącza sie Wifi (sporo bylo takich ludzi) po jednej stronie a nadal jest połączone POLECAM ściągnąc ten rom

http://rapidshare.com/files/19322112/HTC_1.12.405.01_026790_WWE_SHIP.rar

ustawiamy

Settings/Connections/Wireless Lan (ta opcja jest tylko w tym 5.0)/Power Mode/ i tam ustawiamy Best Performance (to czerwone) / akcjeptujemy i już wifi chodzi jak zegarek  wesoły

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 16, 2009, 21:59:17 »
Ok czesciowo rozwiazalem problem, niestety tylko czesciowo poniewaz pomoglo odpowiednie skonfigurowanie routera w domu, nie wiem jak bedzie wygladala sytuacja na innych routerach w roznych miejscach.

Ale do rzeczy, po przegrzebaniu masy watkow na temat problemow z wifi trafilem wreszcie na rozwiazanie, otoz wyczytalem, ze komus pomoglo odpowiednie skonfigurowanie TX Rates, sprawdzilen i faktycznie po ustawieniu wartosci na sztywno (wczesnie bylo na auto) problem "wieszania" nie wystepuje. Mam teraz ustawione tx rate na 36 mbps (wiecej sie nie dalo bo telefon sie nie laczyl).
Bawie sie juz pol godziny i wifi nadal dziala :) wczsniej wieszal sie po zaladowaniu dwoch stron.

Znalazlem tez pare postow odnosnie roznych romow, ktore polecaja i dzieki ktorym wifi ma dzialac lepiej, ale ja na razie nie bede ich testowal bo jestem zbyt "swiezym" uzytkownikiem tej zabawki, pare groszy mnie ona jednak kosztowala i nie chcialbym jej po paru dniach uzytkowania oddawac do serwisu.

EDIT:
Testowalem wifi w KFC i dzialalo bez najmniejszych problemow, wyglada wiec na to, ze problem w domu mogl lezec po stronie routera, no coz drogi nie byl, na szczescie wystarczylo skonfigurowac tx rate i teraz smiga.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 19:17:17 wysłana przez Flow123 »

*

Offline busaba

• *
  • 70
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 26, 2009, 17:27:41 »
Tej opcji niema na WM 6.0 , musisz ściągnąć oryginalny rom pod ORbita

cytat

na Przyszłość wszystkim którym rozłącza sie Wifi (sporo bylo takich ludzi) po jednej stronie a nadal jest połączone POLECAM ściągnąc ten rom

http://rapidshare.com/files/19322112/HTC_1.12.405.01_026790_WWE_SHIP.rar

ustawiamy

Settings/Connections/Wireless Lan (ta opcja jest tylko w tym 5.0)/Power Mode/ i tam ustawiamy Best Performance (to czerwone) / akcjeptujemy i już wifi chodzi jak zegarek  wesoły

Ta opcja jest w romach z WM6.1 nie trzeba schodzić do WM5.0 np.[9/4/08] ARTEMIS TOUCH 4.02 WM6.1 WWE ROM, 5.2.19199 (Build 19199.1.0.0) Ja od wczoraj ciesze się dobrze działającym WIFI na romie od AMIGAnTOMEK 6.1.14 dograłem tylko dwa pliki do windows i jest na razie wszystko w porządku.  ----> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119885.900
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 23:31:11 wysłana przez busaba »

*

Offline djhans

• 22
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 07, 2009, 19:29:03 »

Ta opcja jest w romach z WM6.1 nie trzeba schodzić do WM5.0 np.[9/4/08] ARTEMIS TOUCH 4.02 WM6.1 WWE ROM, 5.2.19199 (Build 19199.1.0.0) Ja od wczoraj ciesze się dobrze działającym WIFI na romie od AMIGAnTOMEK 6.1.14 dograłem tylko dwa pliki do windows i jest na razie wszystko w porządku.  ----> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119885.900
Dograłeś dwa pliki może byś tak już precyzował wypowiedź chłopie i napisał JAKIE TO BYŁY PLIKI a nie dajesz link do tematu weź sprecyzuj będę wdzięczny bo mnie to już te Wi-Fi na układ działa i to fest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 19:30:58 wysłana przez djhans »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 07, 2009, 20:30:04 »
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline djhans

• 22
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 10, 2009, 06:39:10 »
Niby mi teraz chodzi ale nadal co jakiś czas są jaja  :-| mam na nowo ustawiony router i jakoś na długo udaje mi się opłączyć z netem choć nie powiem czasami są zajebiaste jaja i nie da się połączyć ni cholerę  dopiero po skasowaniu ustawień połączenia gdy telefon znajdzie nowe wyskakuje zapytanie o klucz sieciowy i siako tako udaje mi się połączyć cóż chyba lebsze to niż jak przedtem łączył się tylko na moment i wczytywał stronę dwie i już więcej nie umiał ;/