Opinie o WM 6.5 Beta

• 85 Odpowiedzi
  • 21602 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
Odp: Opinie o WM 6.5 Beta
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:23:11 »
Rom: SONE beta 9
Radio: 1.08.25.20

Około godziny 10:00 w pełni naładowany telefon odłączyłem od ładowarki. Do teraz odebrałem 2 smsy i rozmawiałem jakieś 30 minut. W pozostałym czasie telefon nie był używany. W tej chwili stan baterii mam na 92%. Jak dla mnie jest to wynik lepszy od romu xcoom gdzie do tej pory najdłużej trzymała mi bateria, jednak po podobnym czasie użytkowania bateria schodziła mi do około 70%. 3G mam wyłączone.

Ucieszyło mnie, że w tej wersji zadziałało przywrócenie wiadomości i kontaktów z PIM Backup.

Co prawda nie testowałem, ale w dialerze mam opcję połączenia video.

Jedynym minusem jak na razie dla mnie jest problem z bocznymi paskami przewijania. Aby przewinąć ekran muszę rysikiem dotykać lekko za krawędzią ekranu. Jednak podobne problemy miałem z różnymi romami za wyjątkiem romów qsqa i xcooma. Kalibracja ekranu nic mi nie pomaga.
Nie mogę też usunąć z ekranu głównego zakładki 'gettin started'.
Tylko Android!

*

Offline kaciek

• *
  • 98
  • Sprzęt: Xperia ARC S / HTC HD2 Android/Windows
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:59:16 »
To znowu ja.
Przejechałem dziś 200km dostałem ponad 30 sms-ów rozmawiałem mało jakieś 5 rozmów po ok.2min, nie bawiłem się telefonem (chcę test przeprowadzić używając go tylko jako telefonu ponieważ gdy na nim gram, przeglądam net, lub nawiguję to podłączam ładowarkę), lecz 5 godzin przebywałem w miejscu gdzie tel. gubił zasięg i biednie było się gdziekolwiek dodzwonić. ...
Telefon ŻYJE... mało tego, ma się całkiem dobrze, nie wierzę MA 51%!!!! (normalnie miałbym co najwyżej 15-18%, a rana by nie doczekał) Przypomnę że minęło 50 godzin (2 doby i 2 godziny a mój absolutny rekord to pełne 3 doby, ale podczas choroby i tel leżał w jednym miejscu a w nocy był offline).
Martwi mnie fakt który opisał jacyj23 że wskazanie jest nieliniowe i w pewnym momencie padnie, aż się ziemia zatrzęsie, ale cóż od tego są testy. Jak nie spróbuje to nie zobaczę.
Jedno wiem: PODOBA MI SIĘ i nie wrócę już do 6.1
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------

*

Offline kaciek

• *
  • 98
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 15, 2009, 07:28:24 »
Miła niespodzianka właśnie wyrównałem czas maxymalnego działania kiedy to panicznie szukałem ładowarki.
Na wskaźniku 46%.
Oby nie okazało się że zaraz będzie 0%.
Ale i tak dobrze bo nie jest gorzej niż było na 6.1
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 15, 2009, 09:19:11 »
czy w czasie testu nie używasz funkcji takich jak nawigacja, net i granie czy owszem używasz,ale wtedy tel na ładowarce?
bo jeśli tak to mamy rozwiązaną tajemnicę długiego życia baterii :mysli:
end of fear
yo is here

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 15, 2009, 09:57:27 »
Zainstalowałem uDK, ale jakoś HTC Dialera nie widzę! Trzeba go gdzieś włączyć dodatkowo?

Dudus

Nie trzeba niczego dodatkowo włączać, on jest i już. To ten jaki masz w standardowej Manili. Pozostałe romy mają dialer Windowsa.

No to ja nie wiem! U mnie jest standardowy dialer Windy. Zresztą w wątku na XDA dla uDK Syrius jest napisane:

• Updated OS CE 21500.5.0.0
  • Added HTC TaskManager
  • Added blue style to MenuEnhancement (Thanks maxniper)
  • Added Titanium Customizer
  • Changed theme (thanks to showaco)
  • [-] Removed Volume Control
    [-] Removed Notification Enhancement
    [-] Removed HTC TouchFLO
    [-] Removed LongPressEndKey
    [-] Removed HTC PhoneCanvas
    [-] Fixed the right sofkey

Z tego wynika że HTC Dialer został usunuęty. I to mnie martwi, bo dialer windows jest jak dla mnie do niczego.

A teraz moje pierwsze wrażenia z uDK Syrius  WM6.5 w połączeniu z radiem 1.11.25.1
    1. Pasmo GSM. WiFi, BT wyłączone. Spadek naładowania baterii 22:00-10:00 3% (54%-51%). Na żadnym ROM nie osiągnąłem tak dobrego rezultatu. Jak dotąd minimum to 6% na golutkim ROM SCNaked.
    2. Wyświetlanie listy programów jest nie do przyjęcia.  Układ "plaster miodu" jest dla mnie nieczytelny. poza tym wielkość czcionki oraz ikon jest jak dla mnie zbyt mała, i ledwo co widzę na tym ekranie. Czy da się jakoś przejść do standardowego układu wyświetlania ikon?
    3. Wolał bym aby Menu Start było jak w WM 6.1, czyli rozwijało się normalne menu, w tym lista ostatnio używanych programów.

Dudus

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 15, 2009, 10:22:20 »
Wcale nie jest tak różowo. Od wczoraj też jestem użytkownikiem uDK, ale ja używam telefonu dużo aktywniej.
Krótko mówiąc jest 3G, BT i A2DP, do tego WiFi i którki film [wiadomości] po streamingu.
Wieczorem było ~70% wytrzymał na zał BT z słuchawkami i 3G do g~8.00.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 15, 2009, 10:30:48 »
Wcale nie jest tak różowo. Od wczoraj też jestem użytkownikiem uDK, ale ja używam telefonu dużo aktywniej.
Krótko mówiąc jest 3G, BT i A2DP, do tego WiFi i którki film [wiadomości] po streamingu.

No to moim zdaniem rewelacja! Przy takim obciążeniu 6.1 padł by Ci zaraz po 24, no może koło 3 nad ranem.

Dudus

*

Offline DymionD

• *
  • 80
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 15, 2009, 10:59:48 »
U mnie jest standardowy dialer Windy. Zresztą w wątku na XDA dla uDK Syrius jest napisane:
...
[-] Removed HTC PhoneCanvas
...
Z tego wynika że HTC Dialer został usunuęty. I to mnie martwi, bo dialer windows jest jak dla mnie do niczego.

Specjalnie dla Ciebie zrobiłem HR i co... faktycznie ROM udK Syrius ma usunięty HTC Dialer Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Byłem przekonany, że jeden z testowanych romów miał ten dialer. Muszę to zweryfikować.

Co do Twoich uwag odnośnie menu, to układ "plastra miodu" jest układem standardowym tak jak i brak menu w formie listy. Pewnie musimy jeszcze zaczekać na modyfikacje, ale póki co musi wystarczyć ten co jest - osobiście wolę taki.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 15, 2009, 11:14:23 »
Hi.

Dzięki za info. No trudno! Będę musiał sobie doinstalować dialer HTC. A nie wiesz czy może da się przynajmniej powiększyć jakoś opisy ikon? Bo te literki są dla mnie niestety zbyt małe, a nie bardzo mi się chce ciągle okulary wyciągać  :O

Dudus

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 15, 2009, 12:02:52 »

No to moim zdaniem rewelacja! Przy takim obciążeniu 6.1 padł by Ci zaraz po 24, no może koło 3 nad ranem.

Dudus
Niekoniecznie, czasem rano jeszcze ledwo sapał [~10%] wiec nie jest lepszy, a radio zostawiłem to samo co w 6.1 xcooma.
Denerwuje mnie brak możliwości swobodnej zmiany kolejności ikon w Start. Można przenieść na samą górę albo na sam dół.

Jeszcze jedno: jak jednocześnie blokować i wyłączać ekran przyciskiem Power?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 12:12:02 wysłana przez ziupo »

*

Offline DymionD

• *
  • 80
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 15, 2009, 12:26:42 »
Dzięki za info. No trudno! Będę musiał sobie doinstalować dialer HTC. A nie wiesz czy może da się przynajmniej powiększyć jakoś opisy ikon? Bo te literki są dla mnie niestety zbyt małe, a nie bardzo mi się chce ciągle okulary wyciągać  :O

ROM kolegi ND4SPD z wątku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=481896 ma ikony większe i tylko 3 a nie 4 w rzędzie.
Jednak po instalacji HTC Dialera w dalszym ciągu wyświetla standardową klawiaturę, również Slide2Answer nie działa po instalacji.

Przy pierwszym uruchomieniu wyskakuje okienko z informacją jakie dodatkowe cab-y zainstalować (fajny pomysł), ma również Titanium Weather narazie jednak nie potrafię uruchomić Polski. ROM niestety jest trochę przeładowany i po instalacji udostępnia około 50 MB.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 17:32:53 wysłana przez DymionD »

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 15, 2009, 17:59:24 »
Hi

Zauważyłem pewien problem z WM 6.5, a przynajmniej z wersją uDK. Mianowicie nie odpala się autorun.exe z katalogu 2577 na karcie pamięci. Ma ktoś pomysł dlaczego i jak zrobić aby się uruchomił? Ręczne odpalenie autorun.exe oczywiście niczego nie daje i aplikacja się nie instaluje.

Dudus

PS

QuickGps też jakby nie działa! Po naciśnięciu ikony nic się nie dzieje.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 18:07:50 wysłana przez woma1 »

*

Offline andre0412

• **
  • 129
  • Sprzęt: Nokia 6260,SE P910i,SE P1i,HTC Diamond,Leoś,One X
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:25:59 »
Tylko nie krzyczcie.Czy jest już polska wersja 6.5.A jeśli nie to może ktoś wie kiedy ma się pojawić.

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:38:13 »
No to ja już mam kilka pytań:

1) jak jednocześnie blokować i wyłączać ekran przyciskiem Power?
2) jak zmienić katalog wyświetlanych zdjęć w Today [np na ten w IS]?
3) jak zrobić, aby Today działał także w poziomie?
widziałem na screenach, że działa, ale u mnie chce.

*

Offline DymionD

• *
  • 80
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:02:29 »

Zauważyłem pewien problem z WM 6.5, a przynajmniej z wersją uDK. Mianowicie nie odpala się autorun.exe z katalogu 2577 na karcie pamięci. Ma ktoś pomysł dlaczego i jak zrobić aby się uruchomił? Ręczne odpalenie autorun.exe oczywiście niczego nie daje i aplikacja się nie instaluje.

QuickGps też jakby nie działa! Po naciśnięciu ikony nic się nie dzieje.

Faktycznie Autorun nie działa, ale ręczne odpalenie zaowocowało instalacją iGo. QuickGPS czasami się nie che odpalić, ale po podłączeniu do kompa efemerydy zostały pobrane. Po restarcie włączył się normalnie.

*

Offline kaciek

• *
  • 98
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:58:39 »
czy w czasie testu nie używasz funkcji takich jak nawigacja, net i granie czy owszem używasz,ale wtedy tel na ładowarce?
bo jeśli tak to mamy rozwiązaną tajemnicę długiego życia baterii :mysli:

Nie podczas testu nie używam nawigacji. Telefon od trzech dni nie zbliżył się do ładowarki. I teraz wiem że opowieści o nieliniowej pracy wskaźnika baterii to bzdury. Dziś cały dzień (od 8:00 do 18:00) spędziłem w aucie (jeżdżąc a nie śpiąc, i tu najbardziej brakowało mi nawigacji i pokusa była wielka ale wytrzymałem tylko dzięki CB), znowu były sms-y kilka telefonów (może z 10-15min) i jestem happy  :ok: :ok: :ok: :O~ :O~ :O~ w tej chwili (czyli niemal 3 doby bez ładowania) jest 22%  :banan: :banan: :banan:
Myślę że spokojnie wytrzyma do rana.
Przy moim normalnym użytkowaniu pobiłem już wszystkie moje rekordy. Wygląda na to że czas działania baterii zwiększył się przynajmniej o 25%. do tej pory przy takim użytkowaniu (może znacznie mniej jazdy) padał po 2-2,5 doby a teraz 3 doby i jeszcze jest szansa na połówkę (bo w nocy rzadko używam telefonu, poza codziennym budzikiem, co też wymaga energii baterii).

woma1
  na SONE autorun 2577 działa bez zarzutu.
 :grin: :grin:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 20:03:38 wysłana przez kaciek »

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 15, 2009, 20:40:55 »
ROM:

1. Gdzie sa teraz opcje regionalne (regional settings)? Nie ma ich w ustawieniach.
2. Jak przywrocic oryginalne ikony na gornym pasku?
3. Jak zmienic kolor glownej belki w today screen? Wraz z ROMem jest pomaranczowa, a oryginalnie powinna byc ~czarna.
4. Czy jest jakis sposob na zmniejszenie ilosci kolumn w menu start? Zamiast 4 chcialbym oryginalne 3.

Z gory dzieki za pomoc.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 15, 2009, 21:56:40 »
Hi

KACIEK. Twoje doświadczenia i informacje są naprawdę intrygujące i niezwykle cenne! I ja zauważyłem zdecydowanie mniejsze zużycie baterii nam 6.5. Używam uDK, ale myślę że za Twoim przykładem przesiądę się na SONE. Spróbuj też może RADIO 1.11.25.01. Na forach twierdzą że jest bardzo łaskawe dla bateryjki, i ja to potwierdzam. W połączeniu z WM 6.5 osiągam niewiarygodne wprost rezultaty.

Jutro jadę na całodniową delegację do stolicy, to będzie dobry test RADIO i ROM.

Zainstalowałem też Manila 2D, i jak dotąd sprawuje się bardzo dobrze na WM 6.5. Zgotowałem też ROM z wbudowaną Manilą 2D, ale nie miałem czasu go załadować. Może w piątek. Dam znać.

Czołem wszyscy prekursorzy WM 6.5. Niech moc będzie z Wami!  :ok:

DUDUS
Napisane: Kwiecień 15, 2009, 21:51:40
ROM:

1. Gdzie sa teraz opcje regionalne (regional settings)? Nie ma ich w ustawieniach.
2. Jak przywrocic oryginalne ikony na gornym pasku?
3. Jak zmienic kolor glownej belki w today screen? Wraz z ROMem jest pomaranczowa, a oryginalnie powinna byc ~czarna.
4. Czy jest jakis sposob na zmniejszenie ilosci kolumn w menu start? Zamiast 4 chcialbym oryginalne 3.

Z gory dzieki za pomoc.

Napisz najpierw z jakiego ROM'u korzystasz. Na uDK jest tak:

1. Menu Start/Settings/System/Regional Settings
2. A jakie tam masz ikony? Bo u mnie są można by powiedzieć normalne.
3. Tak już jest. Możesz zmienić cały tema Today, to wtedy będziesz miał górną belką taką jak temat.
4. I ja bym chciał. Trzeba poczekać na jakieś Tweaki. W ROM'ie ND4SPD są podobno 3. Ale nie sprawdzałem (patrz posty powyżej)

DUDUS

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 15, 2009, 23:21:09 »
Jesli juz bylo tylu testerow ktory rom polecicie SONE czy udK, zalezy mi na szybkosci dzialania i niezawodnosci :D
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 16, 2009, 09:52:55 »
Napisz najpierw z jakiego ROM'u korzystasz. Na uDK jest tak:

1. Menu Start/Settings/System/Regional Settings
2. A jakie tam masz ikony? Bo u mnie są można by powiedzieć normalne.
3. Tak już jest. Możesz zmienić cały tema Today, to wtedy będziesz miał górną belką taką jak temat.
4. I ja bym chciał. Trzeba poczekać na jakieś Tweaki. W ROM'ie ND4SPD są podobno 3. Ale nie sprawdzałem (patrz posty powyżej)

DUDUS

O kurcze, ale ze mnie pała. Korzystam z najnowszego SONE.

1. Dzieki.
2. SONE ma dziwne ikonky na statusbarze - jakos zupelnie ich nie toleruje.
3. Zmiana tematu nic nie daje :/
4. Poszukamy...

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 16, 2009, 11:35:39 »
Apetyt na baterię nowego romu jest naprawdę znikomy. Telefonu cały czas nie ładowałem, wczoraj rozmawiałem jakieś 10 minut i drugie tyle używałem wi-fi. W tej chwili mam 50% baterii. Jednak dziś wieczorem będę raczej musiał naładować telefon gdyż jutro wyjeżdżam i chciałbym w trasie przetestować GPS. Do przejechania mam około 300km więc bateria nie wystarczy.

Ogólnie zostaję już przy tym romie i polecam go wszystkim, którym nie przeszkadza angielski język.
Tylko Android!

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 16, 2009, 12:52:56 »
Witam
Nikt nie odpowiedzial na mo napisanego wyzej wiec sam sobie wybralem ROM nie wiem czy dobry czy zly... to sie okaze, wybralem udK_Syrius_WM6.5_BETA2_WWE

Teraz mam z nim nastepujace problemy - przez przypadek uruchomilem telefon w trybie safe mode przez co na wyswietlaczu wyswietlal sie napis save mode (jak w trybie awaryjnym windy) i pisalo ze zostaly wylaczone pluginy ekranu, pisalo zeby wrocic do normalnego stanu kliknij Reboot wiec tak zrobilem uruchomil sie normalnie ale nadal nie mam pluginow today. Moge tylko na ekran dac: date, info o wlascicielu,zadania, kalendarz, odinstalowalem i zainstalowalem pocket plus'a i sie pojawil tez w Items todeya, ale nie mam togo stylu ktory byl oryginalnie po wgraniu romu do wyboru, jak mam go przywrocic??
2 problem to to ze gorny i dolny pasek stanu jest polprzezroczysty tylko po kliknieciu na start, gdy klikne X lub OK - wroce na today to jest jak w WM6.1 jest cieniowany ale nei przezroczysty jak to naprawic (czasami uruchomi sie na todey'u przezroczysty, ale zaraz po klikniecu w Start i powrocie na today staje sie normalny)
I juz ostatnia 3 sprawa to czy dalo by sie zmienic cos w resjestrze lub opcjach tak aby po kliknieciu OK lub X wracalo mnie do tego menu z plastrami miodu, chodzi dokladniej o to, ze jak wchodze np na ustawienia>today i klikne OK to wywala mnie do ekranu glownego a chcial bym zeby mnie wywalalo do ustawien, tak chyba bylo w WM6.1 o ile sie nie myle...
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:56:33 »
(...) I juz ostatnia 3 sprawa to czy dalo by sie zmienic cos w resjestrze lub opcjach tak aby po kliknieciu OK lub X wracalo mnie do tego menu z plastrami miodu, chodzi dokladniej o to, ze jak wchodze np na ustawienia>today i klikne OK to wywala mnie do ekranu glownego a chcial bym zeby mnie wywalalo do ustawien, tak chyba bylo w WM6.1 o ile sie nie myle...
Jak wchodzisz na kolejne poziomy menu start to jak klikniesz x lub ok to faktycznie wywala do ekrany Today ale tak ma być ponieważ po wejściu na kolejne poziomy menu można powracać do poprzedniego ekranu za pomocą przycisku back/powrót który jest pod lewym softkeyem (na dole ekranu po lewej stronie po wejściu na kolejny poziom menu).
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:08:09 »
(...) I juz ostatnia 3 sprawa to czy dalo by sie zmienic cos w resjestrze lub opcjach tak aby po kliknieciu OK lub X wracalo mnie do tego menu z plastrami miodu, chodzi dokladniej o to, ze jak wchodze np na ustawienia>today i klikne OK to wywala mnie do ekranu glownego a chcial bym zeby mnie wywalalo do ustawien, tak chyba bylo w WM6.1 o ile sie nie myle...
Jak wchodzisz na kolejne poziomy menu start to jak klikniesz x lub ok to faktycznie wywala do ekrany Today ale tak ma być ponieważ po wejściu na kolejne poziomy menu można powracać do poprzedniego ekranu za pomocą przycisku back/powrót który jest pod lewym softkeyem (na dole ekranu po lewej stronie po wejściu na kolejny poziom menu).

Wiem zauwazylem opcje back, ale jak np chce zmienic w Ustawienia>polaczenia najpierw USB to PC a pozniej np wifi settings to zatwierdzajac przyciskiem Ok w oknie usb to pc musze znow klikac start>Ustawienia>polaczenia itd zeby dostac sie do wifi settings, jest to strasznie denerwujace zwlaszcza po zainstalowaniu romu gdzie duzo sie w tych opcjach miesza i za kazym razem po akceptacji czy tez wyjsciu trzba powtarzac cala procedure od zera zeby dostac sie do innych ustawien. Mysle ze wiesz o co mi chodzi.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 17:37:54 wysłana przez alien4 »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:35:17 »
Tak wiem też to zauważyłem i też mnie to denerwuje. Mam nadzieję że w kolejnych buildach WM6.5 zostanie to poprawione.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:46:44 »
Witam
Nikt nie odpowiedzial na mo napisanego wyzej wiec sam sobie wybralem ROM nie wiem czy dobry czy zly... to sie okaze, wybralem udK_Syrius_WM6.5_BETA2_WWE

Teraz mam z nim nastepujace problemy - przez przypadek uruchomilem telefon w trybie safe mode przez co na wyswietlaczu wyswietlal sie napis save mode (jak w trybie awaryjnym windy) i pisalo ze zostaly wylaczone pluginy ekranu, pisalo zeby wrocic do normalnego stanu kliknij Reboot wiec tak zrobilem uruchomil sie normalnie ale nadal nie mam pluginow today. Moge tylko na ekran dac: date, info o wlascicielu,zadania, kalendarz, odinstalowalem i zainstalowalem pocket plus'a i sie pojawil tez w Items todeya, ale nie mam togo stylu ktory byl oryginalnie po wgraniu romu do wyboru, jak mam go przywrocic??
2 problem to to ze gorny i dolny pasek stanu jest polprzezroczysty tylko po kliknieciu na start, gdy klikne X lub OK - wroce na today to jest jak w WM6.1 jest cieniowany ale nei przezroczysty jak to naprawic (czasami uruchomi sie na todey'u przezroczysty, ale zaraz po klikniecu w Start i powrocie na today staje sie normalny)
I juz ostatnia 3 sprawa to czy dalo by sie zmienic cos w resjestrze lub opcjach tak aby po kliknieciu OK lub X wracalo mnie do tego menu z plastrami miodu, chodzi dokladniej o to, ze jak wchodze np na ustawienia>today i klikne OK to wywala mnie do ekranu glownego a chcial bym zeby mnie wywalalo do ustawien, tak chyba bylo w WM6.1 o ile sie nie myle...

Ok wiec mam rozumiec ze sprawa 3 jest nierozwiazywalna, a co z reszta?? Interesuje mnie czy wy tez tak macie czy to ja cos namieszalem, ja kozystam obecnie z SPB moze to jego wina, jak mialem oryginalny styl todaya z WM6.5 (do ktorego juz nie moge wrocic) to paski byly przezroczyste... Zauwazylem ze telefon sie "przycina" przy wlaczonym WiFi przynajmniej u mnie. I co do baterii to ladowalem telefon wieczoram odlaczylem zaraz przed snem(okolo 4.00), rano wlaczyl sie tylko budzik, napisalem 2 sms, zadzwonilem (max 2 min rozmowy), wlaczylem WiFi zeby zaktualizowac quick GPS i go wylaczylem, i z 2 razy zresetowalem telefon. Przed wlaczeniem WiFi mialem 92% a po wylaczeniu (teraz) 88%. 3g wylaczony itp, dziala tylko today i czasmi TC.

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 16, 2009, 18:59:49 »
Po części jest rozwiązywalna, bo jak masz ten nowy Today, to w "zakładce" z datą masz przypisany CommMgr pod prawym softkeyem.
Nie, na oryginalnym Today tak się nie dzieje, innych pluginów nie sprawdzałem.

Ciekaw jestem czy znacie odpowiedzi na moje poprzednio zadanie pytania?
1) jak jednocześnie blokować i wyłączać ekran przyciskiem Power?
2) jak zmienić katalog wyświetlanych zdjęć w Today [np na ten w IS]?
3) jak zrobić, aby Today działał także w poziomie?
widziałem na screenach, że działa, ale u mnie chce.

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 16, 2009, 19:27:35 »
Sam sobie poradzielm co do pt 1 zrobilem HR i juz mam wszystko na miejscu.
A co do 2 pt to niestety polpzeroczyste paski na ekranie today dzialaja tylko wtedy gdy mamy wlaczon plugin Windows Default, czyli po przejsciu na SPB itp. powracaja do wyglada z WM6.1 :-? Tak jest przynajmniej w udK_Syrius_WM6.5_BETA2_WWE...

*

Offline kaciek

• *
  • 98
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 16, 2009, 19:56:14 »
Słuchajcie niewiarygodne! Mój telefon działał jeszcze pół dnia!!!!!
Jednak dzisiejszy dzień nie był do końca zgodny z założeniami mojego testu. Rano było jeszcze 14%, więc postanowiłem sprawdzić po ilu padnie całkowicie... no i sprawdziłem, ale nie wiem dokładnie.
Bo po prostu sklerotyk stary zapomniałem telefonu z domu :(.
Ale dobra wiadomość jest taka że ostatnie nieodebrane połączenie było z godziny 15:05!!!!
Więc prosto licząc wytrzymał 3 doby i 17 godzin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niewiarygodne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I co teraz powiedzą Ci którzy twierdzili że to niemożliwe i że wskaźnik działa nieliniowo  :P
Mnie podoba się ta nieliniowość tym bardziej że jej krzywa przebiega zaskakująco liniowo (poziomo).
Dodam tylko że używam tej wersji 6.5  od 8 dni i stwierdzam że jest bardzo stabilny (tylko raz użyłem resetu)
 :ok: :ok: :D :D

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 16, 2009, 19:58:58 »