Polski ROM na WM6.5 ?

• 105 Odpowiedzi
  • 22298 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziupo

• 329
Polski ROM na WM6.5 ?
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:33:46 »
Witam
Szukałem, ale przyznam się, że dość pobieżnie, polskiego ROMu na ostatnim buildzie WM6.5.
A jeśli nie ma takiego ROMu, to czy istnieje nakładka spolszczająca WM6.5, która nie spowalniałaby wyraźnie samego Windowsa?

*

Offline timo

• 33
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Polski ROM na WM6.5 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:52:00 »
nie wiem co się tak uparliście na tą eksperymentalną wersję 6.5  :mrgreen:

tutaj masz link do kuchni produkcji polskiej ale w j. angielskim, odezwij się do kucharza na priv

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=460303
HTC Diamond, ROM: Macadam V1.2

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:05:53 »
A tak, bo TF3D jednak potrafi zmulić WM do takiego stopnia, że nie wie co ma robić w danej chwili.
Dzięki za link, nie szukałem na XDA.

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:15:01 »
WM 6.5 to jest kaszana na maxa, spolszczyłem go i po 2 dniach go wywaliłem. Nie dziwie się że nikt się nie podejmuje wystawienia.
Poczekajcie na finalną wersje o ile taka wyjdzie. To że ładnie wygląda to nie znaczy że jest taki funkcionalny, czy demon prędkości.
pzdr
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:39:07 »
To znaczy pomału można już zacząć pisać o spolszczaniu ROMu WM6.5 bo już za niedługo ma wyjść a z tego co wiem to przecież ma zużywać mniej zasobów urządzenia, być szybszym i stabilniejszym więc to kiedyś nastanie prędzej czy później ale będzie a jak już są napaleńcy co instalują wersję beta to tylko się cieszyć bo wyłapują błędy które w przyszłości zostaną naprawione.

Sam chyba zaraz przetestuję takiego WM6.5 np tego z tej strony:

Z pewnością nie będzie mnie satysfakcjonował ale zobaczę przynajmniej z czym to się je :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:57:47 »
Dobrze i kuchnie eng możesz pobrać.

*

Offline qxv1

• 275
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2009, 22:15:07 »
witam,
przetestowalem 3 romy WM6.5  z XDA i powiem tak rewelacja  :)
jesli ktos ma mozliwosc spolszczenia to napewno warto bedzie wielu chtnych
Faktycznie szybszy mily w obsłudze i widac ze bardziej wydajny.
osobiscie polecam ten
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438313
ale jest pare innych
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 22:17:04 wysłana przez qxv1 »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:04:38 »
No więc przetestowałem i mogę powiedzieć że nowe Today jest rewelacyjne i w zasadzie to nie ma potrzeby używać Manili ani żadnego innego podobnego programu ani nakładki bo to w zupełności może spełniać wszystkie jego funkcje a przy okazji nie spowalnia systemu bo to jest część systemu :D

Poza kilkoma zwieszkami i przestojami to pomiędzy tym działał naprawdę super, szybko i stabilnie i w zasadzie to jak tylko wyjdzie wersja Final to nie będę długo czekał tylko się przerzucę na WM6.5 :D

To tyle i mam nadzieję ze dość szybko wyjdzie Finalna wersja :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 23:09:34 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:06:38 »
Nie poręczne menu i się muli czasami. Dodam że jak chcesz mieć akurat ten rom w języku polskim to wyciągnij z niego pliki to się tym zjmę.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:10:04 »
Myślicie, że HTC wyda oficjalny ROM oparty na WM6.5 dla Diamenta?

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:10:42 »
zapomnij :D

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:15:10 »
Nie poręczne menu i się muli czasami. Dodam że jak chcesz mieć akurat ten rom w języku polskim to wyciągnij z niego pliki to się tym zjmę.
Menu jest na tej samej zasadzie jak nowe menu start w Manili2 na Diamondzie a muli czasami bo to tylko Beta więc działa jak działa.
Nie chcę mieć na razie tego ROMu bo wolę poczekać na wersję finalną ale dzięki.

Myślicie, że HTC wyda oficjalny ROM oparty na WM6.5 dla Diamenta?
Tak wyda na pewno ale też na pewno będzie to z Manilą a to trochę zamuli tym bardziej że nie jest potrzebne na WM6.5 TF3D bo sam ROM już wiele zawiera w sobie.
HTC Touch Diamond

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:27:56 »
Jeśli HTC wyda 6.5 z TF3D to na starcie go wyłączę.
A możesz zrobić jakieś foto nowymi sterownikami do aparatu? W WM6.5 jest nowa wersja, HTC Camera 6.5. A może dałoby się same sterowniki przeportować  ???

Wracając do WM6.5 i Diamonda, to pobrałem oba, ale ciekaw jestem jak działa A2DP, konkretniej co się uruchamia jak włączę przycisk Play na słuchawkach i czy programy z 6.1 będą działały pod 6.5?

A co z obracaniem ekranu podczas np pisania SMS/email?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 09, 2009, 00:02:22 »
(...)osobiscie polecam ten
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438313 (...)
Przetestowałem ten też ale wolę bardziej ten co testowałem poprzednio bo jakoś ładniejszy po modyfikacjach wyglądu no i ma nowe windowsowe menu opcji wysuwane z dołu po kliknięciu na prawy softkey w jakimś programie a nie to z nowego Diamenta ale to szczegół tylko.
Dobra dość tych ROMów z WM6.5 i powracam już do starego dobrego i dizałającego w 100% WM6.1 a świetnie zrobionego przez BillyJ80 :D
HTC Touch Diamond

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:52:29 »
A tak, bo TF3D jednak potrafi zmulić WM do takiego stopnia, że nie wie co ma robić w danej chwili.
Dzięki za link, nie szukałem na XDA.

Spróbuj romika XCOOMa. Moim zdaniem REWELACJA.
tu masz linka    http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122918.0
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 09, 2009, 09:45:04 »
Znam ROMy xcooma i to samo twierdzę że są świetnie zrobione ale ja jednak przekonałem się że wolę ROM bardziej czysty, bez programów a każdy program w zasadzie to mam już zainstalowany bo mam je w folderze Program Files na IS a następnie to tylko robię skróty do nich do menu start i w zasadzie działa (nie robię formatu IS podczas HR). Jest tylko kilka programów co potrzebują ponownej instalacji po HR ale większość wystarczy że są już w folderze. Również nie ma za wiele programów co potrzebują być zainstalowane w pamięci głównej więc też nie mam problemu.

BTW.
ROM to tylko ROM i nie ważne od kogo jest zrobiony byle by tylko działał.
Swoją drogą to przetestowałbym też chętnie Androida na pokładzie Diamenta i przekonał się jak działa :D
Ale ze względu na znikomą jeszcze ilość programów na Androida to miałbym go pewnie tylko do testów a nie do normalnego korzystania :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 09:46:41 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:03:49 »
Z tego co się orientuję to XCOOM ma też romik LITE - bez zbędnych programów.

Ja poczekam teraz na romik od niego z Manila2 bo mi się tam kalendarz jako zakładka bardzo podoba i chciałbym go sprawdzić :D
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:27:34 »
Wiem ze ma wersję lite którą też testowałem i miałem najdłużej z ROMów xcooma bo taka mi odpowiadała ale teraz są już oparte na nowszych buildach ROMy billyja i może z większą ilością bajerów związanych z WM więc teraz czas na jego ROMy.
Tylko czekam co wymyśli xcoom jak będzie miał już czas na gotowanie a na pewno nie obejdę obok jego wypisku obojętnie :D

Poza tym wracając do WM6.5 to ta wersja:
bardzo przypadła mi do gustu pod względem wyglądu więc myślę że tylko przy wersji finalnej oraz spolszczeniu nie będę miał żadnych zahamowań by korzystać z czegoś podobnego :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 12:30:38 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:36:56 »
A może wrzucisz linka do romu którego teraz używasz?

*

Offline filipr

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:41:32 »
Ja osobiscie uzywam tego romu:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438313

Uwazam ze jest dosc fajny, dzisiaj wyszla 2 beta. Jest dosc czytelny i szybki. Jezeli chodzi o stabilnosc to zostawia duzo do zyczenia (beta 1). Zobacze pod wieczor jak sprawa wyglada w beta 2. Jezeli chodzi o spolszczenie to szczerze nie widze wiekszego sensu zeby to robic. System jest beta. Nie powinno byc wiekszych problemow z obsluga urzadzenia po angielsku. Jedynie moze sie przydac polski slownik...

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:03:21 »
Ja się narazie wstrzymam skoro to beta, ale nie mówię nie.  Najpierw chciałbym Xcooma z manila2 spróbować a później kto wie :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 13:06:43 wysłana przez k-mil »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:32:51 »
A może wrzucisz linka do romu którego teraz używasz?
ROM 2.03.540.3 , z Manilą1 jeszcze, jak w moim podpisie z tego miejsca:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122111.0

Na razie nie biorę się za Manilę 2 bo nie za bardzo już mam czas na wgrywanie nowych ROMów więc jak coś nie zgra to już nie będę miał czasu na wgranie nowego a poczekam sobie na wersję finalną Manili2 i wtedy wgram bo bardzo się mi podoba :D

Już teraz obserwuję fora w sprawie WM6.5 więc już teraz się nim interesuję i już wiem mniej więcej jak to będzie wyglądało na moim Diamenciku :D
Już teraz nie mogę się doczekać jak przeniosę się całkowicie na wersję 6.5 :D
Po tym jakiś długi czas będzie właśnie on a później jeśli tylko do tego czasu nie zmienię telefonu na inny (z pewnością też z WM :D ) to dalej na Diamodzie już będę wypatrywał WM7 :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 13:36:58 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 09, 2009, 14:44:24 »
a podobno windows planuje wydanie jeszcze wersji 6.6 i 6.7 zanim wyda 7.0...
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 09, 2009, 15:35:54 »
Siema.Ja z kolei preferuje ten Romik ( WM 6.5 Beta 7) ; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=433808.Prawie że "idealny" gdyby nie zaznaczenie ikon troszkę nie dokładne w menu :/.Ale generalnie daje rade ;).Tylko brakuje PL ;).

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:07:46 »
Powiedzcie mi dlaczego się tak napalacie, bo nr'ek 6.5?? Ten today z w.m 6.5 to się nie równa do tf3d. Poza tym w porownaniu do 6.1 to muli... :p

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:27:24 »
Przecież nie korzystam z żadnej z wymienionych wersji WM6.5 tylko pisałem które są jako takie już na dzień dzisiejszy natomiast wiadomo że zdarzają się zamułki w tych wersjach bo to cały czas beta. Testując przez chwilę to tych zamulonych chwil wcale nie było tak wiele natomiast w momencie kiedy już pracował to chodził dużo szybciej od wersji 6.1

Co do wartości tego co lepsze TF3D czy nowy Today w WM6.5 to kwestia gustu raczej a nie użyteczności bo alternatywnych programów do Manila jest bardzo wiele i część z nich może nawet szybsza jest i bardziej użyteczna natomiast wielu wybiera raczej właśnie Manilę :D

Nawet TF3D zostało przeportowane na Omnię jak i Xperię jak i inne więc HTC zrobiło coś godnego pochwały :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 20:29:18 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:30:40 »
A no ja dodam że ta manila od XBMOD'a to jest rewelacja, chociaż to beta. a wm 6.5 to jednyne co to ładnie wygląda z tymi cieniami i zaokrągleniamim poza tym nie wiadomo czy wogole wyjdzie finalna wersja. :p

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:33:18 »
@ gadowsk   -   Chłop dobrze gada - DAĆ MU WÓDKI :D

A ja lubię co jakiś czas zmienić wygląd moich okienek i troszkę poeksperymentować - ubolewam ostatnio bo nie mogę sobie pozwolić na eksperymenty.

Poczekam na finalną wersję 6,5 i/lub romik Xcooma z manila2 jak już wspominałem.

Pozdro.

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:34:53 »
Przecież nie korzystam z żadnej z wymienionych wersji WM6.5 tylko pisałem które są jako takie już na dzień dzisiejszy natomiast wiadomo że zdarzają się zamułki w tych wersjach bo to cały czas beta. Testując przez chwilę to tych zamulonych chwil wcale nie było tak wiele natomiast w momencie kiedy już pracował to chodził dużo szybciej od wersji 6.1

Co do wartości tego co lepsze TF3D czy nowy Today w WM6.5 to kwestia gustu raczej a nie użyteczności bo alternatywnych programów do Manila jest bardzo wiele i część z nich może nawet szybsza jest i bardziej użyteczna natomiast wielu wybiera raczej właśnie Manilę :D

Nawet TF3D zostało przeportowane na Omnię jak i Xperię jak i inne więc HTC zrobiło coś godnego pochwały :D
TF3d na omnie ?? Nie powiedział bym, chyba ci chodzilo o tf2d. daj linka bo jak nie zobacze to nie bede wiezyc.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:41:50 »
Może i TF2D na Omnię przeportowali. Nie wiem bo nie mam ale wiem że wzięli sobie Manilę do siebie i są zadowoleni bardziej niż ze swojego TouchWiza. Mniejsza z tym, chodziło mi o to że ta nakładka jest raczej chodliwa natomiast ciekawi mnie fakt ile ludzi mających w przyszłości WM6.5 będzie wyłączać TF3D z nowych Diamodów czy Pro i korzystać z nowego Todaya. Sama Manila zabiera dość dużo zasobów urządzenia więc nie wiem czy nowy Today z WM6.5 nie jest dość pokaźną konkurencją do jakichkolwiek nakładek systemowych firm trzecich co niewiele będą wnosić dodatkowego a będą spowalniać tylko.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 20:44:09 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond