ok, rozumiem ze nie da sie tego pliku skopiowac i o ile dobrze zrozumialem zeby wrocic do oryginalnego to tylko HR ??
Nie, wtedy zmieniasz mu nazwę, sr i możesz skasować (ten ze zmienioną nazwą). Automagicznie pojawia się ten z romu.
Ok chyba rozumiem. Faktycznie to bardzo magiczne jest
Napisane: Lipiec 15, 2009, 15:18:11
Witam,
Na pewno jeśli sie dłużej użytkuje naszą Omnię wkurzać nieco może brak dokładnego wskazania baterii (i nie chodzi mi o wskazanie co 10% tylko o problem wskazań skokowych).
Otóż poczyniłem pewne doświadczenia i obserwacje, którymi chce sie tutaj podzielić. Brak mi jednak fachowej wiedzy aby coś z tym zrobić. Liczę więc na to, że tego posta przeczyta ktoś bardziej kumaty ode mnie i będzie wiedział jak sprawić zeby Omnia wskazywała dokładny stan baterii.
A teraz do rzeczy.
Po wklepaniu z klawiatury kodu : *#9911# wyskakuje menu o nazwie Battery Monitor.
W prawym górnym rogu klikamy w pole "Percentage (%)" i wyskakują 3 liniki tekstu, z których pierwsza jest zatytułowana "Rare Percent" a dwie pozostałe to "Modified Percent" oraz "Terminal Percent".
Metodą prób i błędów doszedłem do wniosku, że wskazania Rare Percent są najbardziej wiarygodne i liniowe, natomiast dwa pozostałe działają skokowo czyli np. jest 28% i nagle w ciagu 1 sekundy potrafi sie zrobić wartość 19%. Mam też pewność ze ikonka baterii jest oparta na jednym z tych skokowych wskażników.
I teraz puenta mojego postu:
Czy dałoby sie jakoś zrobić, żeby ikonka była przypisana do wartości Rare Percent? To by rozwiązało kłopot.