Zainstaluj acbPowerMeter i sobie sprawdź ile i w jakich warunkach Hermes pobiera Ci prądu. Przykładowo - mam ustawione minimalne podświetlanie, włączony GSM (bez 3G) i reszta off - ok 40 mA, więc chyba nieźle
Gdzieś na forum podawałem już wyniki dla innych parametrów.
Zaraz się tym pobawię aczkolwiek to jest już mój nie pierwszy pocket, siedzę w tym temacie od ok 2003roku także wiem jak sie obchodzić z PPC i takie rzeczy jak wyłączenie 3G czy zmniejszenie podświetlenia to robię zaraz po HR.

W ogóle to Globalbus podrzucił mi wczoraj link do fajnego ROMu. Nie dość że jest stabilny bez zbędnych śmieci to i bateria trzyma dłużej. Od rana ubyło mi do tej pory zaledwie 20% a dzwoniłem parę razy,siedziałem trochę w internecie przez HSDPA i słuchałem muzyki. Tak że jestem już zadowolony z hermesika.

Dzięki wszystkim za pomoc.
Napisane: Luty 12, 2009, 14:09:47
Ale fakt, że zależy to też od radyjka... ja mam 1.54.07.
Robiłeś zapewne w nim upgrade. Miałeś może wcześniej wersję RADIO ROMu 1.48.00.10 ?
Jeśli tak to czy odczułeś różnicę w pracy na baterii ? W sumie nie pogardził bym jeszcze lepszym wynikiem.
Napisane: Luty 12, 2009, 14:12:23
Zainstaluj acbPowerMeter i sobie sprawdź ile i w jakich warunkach Hermes pobiera Ci prądu. Przykładowo - mam ustawione minimalne podświetlanie, włączony GSM (bez 3G) i reszta off - ok 40 mA, więc chyba nieźle
Gdzieś na forum podawałem już wyniki dla innych parametrów.
Mój pobiera 95mA

Podświetlenie na minimum, wyłączone 3G.