A ja mam inny problem. Od wersji 5.2 gdy, po wyznaczeniu trasy, klikam na pole prędkości, ilości pozostałych km lub czasu podróży nie mogę zmienić na inne parametry. Np. w poprzednich wersjach w trzecim okienku wolałem żeby był zegar niż czas podróży, a teraz jest to jakby zablokowane. Ma ktoś jakąś solucję?
Suwak powiększenia widzisz? Pisałem o tym już dwukrotnie w tym wątku, a nie jest on jeszcze taki długi

Bo to zależy od tego czy ta odległość do 2 następnego manewru jest liczona od miejsca w którym się znajduję czy od następnego manewru do 2 następnego, jeśli od następnego manewru to się faktycznie nie zmienia a to zależy od tego jak kto w danym momencie to zinterpretuje.
Więc wiesz ja myślę a ty tylko sądzisz że wiesz wszystko a tak nie jest.
Ja wcale nie pisałem, że nie myślisz, ale sam widzisz, że do czegoś Cię zmusiłem, bo sam doszedłeś, dlaczego odległość do kolejnego manewru się nie zmienia. A jak już się tak obruszasz, to pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie: po co komu okienko kolejnego manewru, pokazujące odległość nie między następnym, a kolejnym manewrem tylko odległość tego manewru od aktualnej pozycji. Chyba w celu nauki odejmowania w locie

Ideą funkcji kolejnego manewru jest wiedza o tym co nastąpi po wykonaniu następnego manewru i jak szybko, zanim jeszcze ten manewr się wykona. Wiedza ta jest potrzebna, żeby zawczasu np zająć odpowiedni pas ruchu, szczególnie, gdy kolejny manewr następuje bardzo szybko po poprzednim (co zresztą jest sygnalizowane zielonym kolorem czcionki odległości, nawiasem mówiąc wg mnie powinien być czerwony, jako ostrzeżenie).