Netbook+PDAphone via BT do internetu

• 4 Odpowiedzi
  • 708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Netbook+PDAphone via BT do internetu
« dnia: Grudzień 22, 2008, 15:04:16 »
Witojcie. Przejrzałem "szukaj" i szczerze mówiąc konkretów nie znalazłem więc jakby ktoś mógł....otóż próbuję połączyć się z netem korzystając z połaczenia dial-up pomiedzy netbookiem ( Sam NC10 ) a PDAphone ( Polaris )korzystając z BT. ActiveSync łączy się piknie natomiast przy próbie połącznia dial-up wyskakuje info "Urządzenie XXX nie udostępnia połączenia dial-up". Korzystam z sieci Era i Polaris łączy się z siecią bezproblemowo. Co trzeba zrobić aby "urządzenie udostępniało połączenie dial-up" via BT? W netbooku jest WIDCOMM 5.1.0.3300.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Netbook+PDAphone via BT do internetu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2008, 15:36:59 »
sam lacze sie w ten sam sposob mojego eee pc z samsungiem. i nie ma znaczenia ze samsung ma os samsunga. ↵↵wlaczam bluetooth na obu urzadzeniach. paruje za pomoca lapka. wpisuje kod, urzadzenia widza sie wzajemnie, sa juz sparowane. wtedy ustawiasz pda jako modem w kreatorze polaczen. dalej finalizujesz. parowanie zakonczone. ↵teraz wybierasz "moje urzadzenia blutuf" i tam masz modem. klikasz i na pda powinna sie pojawic weryfikacja "czy chcesz udostepnic polaczenie DIN dla >nazwanetbooka<". akceptujesz, potem na ekranie "trwa weryfikacja" a potem okienko od dial up, juz po polaczeniu modemu przez blu. i tyle;)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 22, 2008, 18:19:38 »
NO i jak się okazuje, nie jest to takie proste, wygląda na to, że musiałbym najpierw włączyć jakos modem w Polarisie ale to nie jest takie hoop  :wink: dalej jestem w d...

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:20:12 »
zapytam sie jeszcze raz :)

w jaki sposob wykrywa ci polarisa gdy laczysz go przez bluetooth z kompem
jaki masz system operacyjny w netbooku i w polarisie ?
jak by co to napisz na gg o okolo21:30, bede w na dsl, wiec ogarniemy jakos to razem :) po to jest pdaclub by pomoc.

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2008, 18:07:13 »
otóż wykrywa mnie tak jak na screenach, w netbooku mam WinXP Home zaś w Polarisie WM 6.1 ( oficjalny)
Napisane: Grudzień 22, 2008, 21:00:33
Niestety z beju69 nie udało nam się - pomimo szczerych chęci - ogarnąć sprawy. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły na zlikwidowanie mojego problemu?
Napisane: Grudzień 23, 2008, 08:43:00
No i się udało - pomogli mi xda-dev.: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=387747&highlight=bluetooth+modem