odnosząc się po trochu do wszystkich wypowiedzi, bo cytować ich mi się nie chce....
1. 4GB to za mało? ludzie, w d***ch się Wam poprzewracało. jak byście, jak ja, zaczynali od sl45i z kartą 32MB, to byście umieli szanować przestrzeń, wgrywali tu tylko co potrzebne a nie jakieś śmieci, dla szpanu, rzeczy z ktorych NIE KORZYSTACIE, na dodatek idąc ścieżką wytyczaną przez marketingowców, jakby te gigabajty, terabajty i petabajty coraz to więcej i więcej były komuś potrzebne. są: specjalistom, pozerom oraz leniom. do której kategorii należycie - o w to już nie wnikam.
2. aparat w telefonie... rzecz może i ważna, ale nie najważniejsza. na pewno nie decyduje o tym, czy daną komórkę warto brać, czy nie. długi czas miałem Artemisa (m650) aparat to tam żenua, ale pozostałe funkcje i tak robią z niego najlepszy telefon na świecie z tych do 500zł. aparaty i parcie na "megapiksele" też mnie niesamowicie wk..., dziś czytałem o jakimś kompakciku z 14mpx, oczywiście wszyscy to to wyśmiali, bo co z tego że matryca 14mpx, jak optyka uciągnie góra 4mpx, a szumy będą nie do zniesienia...
3. programy i "duperele" są w ppc o wiele ważniejsze niż aparat. choćby pierwszy z brzegu bloker reklamowych sms i niechcianych telefonów, że o przewagach ekranu dotykowego i szybkiego proca nie wspomnę.
4. na pewno nie jestem fanboyem Diamonda, jeśli już to HTC

Diamonda wybrałem po długiej i głębokiej analizie za i przeciw, jest po prostu najlepszym ppc spośród tych małych i w cenie do 1000zł. Komórki wybieram świadomie, podobnie jak wszystko inne w moim życiu