Wyswietlacz w OMNI a DIAMONDZIE (mysle o zmianie telefonu)

• 38 Odpowiedzi
  • 5276 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline najman

• 488
Wyswietlacz w OMNI a DIAMONDZIE (mysle o zmianie telefonu)
« dnia: Grudzień 20, 2008, 11:03:57 »
Nei wiem czy warto zamienic swojego DIAMONDA na OMNIE... Kusi mnie aparat ale troche przeraza wyswietlacz, dosyc czesto korzystam z internetu a na OMNI podobno nie wyglada to tak jak na DIAMONDZIE przez ta rozdzielczosc... Ma ktos moze jakies dobre porownanie ze zdjeciami wyswietlanych tych samych stron na telefonach? Wiem tez ze programy moga nie dzialac jak powinny przez ta rozdzialke... Tutaj oferta zamiany;) - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119581.0
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 11:05:28 wysłana przez najman »

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
Odp: Wyswietlacz w OMNI a DIAMONDZIE (mysle o zmianie telefonu)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2008, 11:37:44 »
moim zdaniem zamiana nie ma sensu.

owszem, omnia ma lepszy aparat. tylko aparat to dziś w ppc jakieś 10% ogołu. ja przez 3 miesiące skorzystałem może ze 2 razy....

wady Omni są porażające:
- rozdziałka wyświetlacza i jego jakość (kolory, czułość dotyku)
- rysik na jakimś sznurku/smyczy a nie po ludzku w dziurze
- wielkość telefonu (niektórym będzie odpowiadać, ale dla mnie za długie to to)

dla mnie omnia to niewypał niemal na miarę LGKS20. czyli bardzo blisko do fajnego sprzętu, ale dosłownie 2-3 wady co wszystko niszczą :/ taki już chyba urok urządzeń od "tych wielkich" i miejmy nadzieje że ich kolejne ppc będą bardziej udane.

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2008, 11:40:04 »
Pannie tu już kwestia gustu.
Moim zdaniem najlepszą do neta jest VGA niż QVGA
Poza tym brzydkie to...
Tu masz polska video recenzje omni: http://pda.pl/recenzje/omnia_i900

Chcesz dobry aparat to se kup cyfrówkę te telefonowe jeszcze są za ubogie w stosunku cyfrówek

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2008, 11:53:48 »
Mam cyfrowke i co? Nie bede jej nosil wszedzie ze soba bo nie mam takich wielkich kieszenie, jestem akurat przyzwyczajony do dobrego aparatu bo mialem wczesniej K800 ze zmodyfikowanym sterownikiem aparatu i fotki robil o niebo lepsze mimo ze tez 3.2 megapiksela jak HTC (wiem ze w ppc aparat gra drugorzedna role...) Omnia moze tez nie bedzie robil fotek takich jak inne 5 megapikselowe aparaty ale na pewno o niebo lepsze od diamonda i z lampa blyskowa (czesto jakies fotki robie na imprezie wiec to mi sie bardzo przydaje-a kiedy nie moge tego zrobic obniza to moja funkcjonalnosc) OMNIA akurat mis sie podoba, denerwuje mnie tylko ten rysik i ten nieszczesny wyswietlacz... Pokombinuje cos, zamienie sie z kims jak bedzie taka opcja zeby potem oddac OMNIE powiedzmy na 2-3 dni taka zamiana;)

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:16:16 »
Pokombinuje cos, zamienie sie z kims jak bedzie taka opcja zeby potem oddac OMNIE powiedzmy na 2-3 dni taka zamiana;)
jak znajdziesz kogoś kto się zamieni na 2-3 dni   B)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:19:09 »
Bierz Omnie - wady Omni to nic w porownaniu do tego co oferje Diamond. 4GB pamieci bez mozliwosci rozszerzenia, wolnego Qualcoma, aparatu bez doswietlenia LED czy dobrej jakosci zdjec, marnej bakterii i malego wyswietlacza. W Nowym Romie Omni mozna juz nagrywac VGA 30fps :) Tego nie ma nawet HD. Jakosc wyswietlacza jest gorsza i nie ma co sie czarowac, ale... rozdzielczosc Omni to normalne rozszerzone QVGA :) Ci co nie maja argumentow zawsze beda wspominali ze ta rozdzielczosc jest ble, ale podobnie niestandardowa rozdzielczosc ma HD i jakos nikt tego nie wypomina(poza tym jest program na Omnie umozliwiajacy odpalenie wszystkich programow QVGA). Jeszcze inna sprawa, ze dla mnie osobiscie to duzo lepsze jest WQVGA na 3,2" niz VGA na malutkim ekraniku 2,8". Mialem okazje zamienic sie Omnia na Diamonda na jeden dzien i zupelnie nie odpowiadal mi ten sprzet - rozdzielczosc dobra, ale na 2,8" mecza sie oczy.

*

Offline kotopies

• 422
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:28:00 »
(...)ale na 2,8" mecza sie oczy.

hehe... jeszcze 1,5 roku temu miałem k750i z przekątną ekranu grubo mniej niż dwa cale i jakoś dawałem radę. a teraz 2.8 to mało, no jakie czasy nadeszły.

rysik w Omni - o, to jest prawdziwy kwas. ja bym nie wyrobił. prędzej bym go wywalił i tylko palcami operował. ale czasem po prostu lubie rysik, napisać sms lub porysować na paincie....

heh. ludzie są różni, dla jednego liczy się wygoda wyświetlacza, dla innego rysik na swoim miejscu a nie dyndający na sznurku....

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:35:02 »
IMHO Panowie i Panie!Znajdzcie proszę lepsze urządzenie do porównań dla Diamonda...Bo to "coś"nie bardzo klasą tu pasuje hi hi... :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline Kruszon92

• 334
  • HTC Diamond. Diamentowy telefon nie dla idiotów.
  • Sprzęt: Nokia e65. HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:46:23 »
Omnia i Diamond. Poprzednik ma racje :P Jak mozna to coś porownywać z diamondem :P

Zreszta omnia jest brzytka:P nawet ten rysik jest ochydny :P

A jak ktos chce aparat  to niech sobie tasma klejaca przykleji do telefony aparta cyfrowy mini. Bo telefony sa do dzwonienia i komunikacji a aparar to tylko słaby dodatek. Wiec nie wymagajmy od telefonów bog wie czego :P
Od Czasu zakupu HTC moja dziewczyna jest zazdrosna.

hello kity telefon odbiegający od normy.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:52:11 »
Nudzi mnie ta gadka ze telefon nie jest do robienia zdjec... Ale skoro Omnia ma lepszy to czemu diamentowi takiego nie zamontowali? Albo nowemu HD? W ogole po co w taki ukladzie jest PPC? Na cholere te wszystkie programy i duperele. Nie lepiej sobie kupic zwykly telefon ktory bedzie dzwonil?;] Te dwie odpowiedzi powyzej sa do usuniecia. Telefony sa tej samej klasy wedlug mnie i maja podobna cene. Czy ladne czy nie ladne rzecz gustu. Mnie sie podoba. Chcialem sie tylko doradzic i poznac ewentualnie opinie osob, ktore mialy stycznosc z dwoma telefonami. Za to dziekuje i czekam na wiecej;)

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:57:36 »
Taa i widze to jak pomagacie autorowi tematu. Wpadaja fanboy'e i jecza bo Omnia to , Omnia tamto. Fakt.. Diamond'a mozna porownac do 3310, to jest dopiero rowna klasa. Zamiast pisac te swoje subiektywne wypociny napiszcie cos rozsadnego. Omnia, ma lepszy procesor, przeklada sie to na wszystko co robisz na tym telefonie, ogladanie filmow, granie. Bardzo mocne Wifi, bateria. Z wyswietlaczem to fakt, jest mniej czuly niz PDA HTC. Dziwi mnie to co ludzie pisza o kolorach. Przeciez wszedzie na WM jest 65k i osobiscie twierdze, ze sa wystarczajaco nasycone i wyrazne. Rozdzielczosc nie powala, ale przynajmniej wyswietlacz ma porzadna wielkosc. Nie mowie, ze Diamond i jego 2,8 to zle, ale jezeli chcesz wykorzystac swoje palce w obsludze to nie ma przepros, VGA Ci nawet nie pomoze. Pozatym, do multimediow 4gb pamieci to zart. W tej chwili na Omni mozna uzyskac 32gb pamieci.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:58:30 »
Bardzo spodobała mi się ta wypowiedz cyt."Samsungowi trochę się poprzewracało w głowie. Dołączyli rysik, ale nie z możliwością schowania go do samej obudowy urządzenia – jest on w postaci wisiorka. Jego wygląd zaskakuje jeszcze bardziej. Przypomina tusz do rzęs i jest mocno, ale to mocno kobiecy. W Azji nie jest to zapewne problem, tam nie ma tak wyraźnego podziału pomiędzy mężczyzną a kobietą, ale hej… to Europa i trochę się różnimy." :grin:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 20, 2008, 13:23:02 »
No dobry tekst:) gamer wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo. Wiem juz chyba wszystko o tych telefonach a przynajmniej o Diamondzie i chcialbym potestowac Omnie zeby zobaczyc co mi bardziej odpowiada. Moze nie bedzie tak zle z ta rozdzialka wyswietlacza... Cikawy jak filmy chodza bo tez ogladam sporo w pracy;) Pewnie na Diamondzie widac wyrazniej przez rozdzialke no cos tak mozeby gdybac. Musze go dostac w swoje lapy zeby sie przekonac.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 20, 2008, 13:26:00 »
A jak ktos chce aparat  to niech sobie tasma klejaca przykleji do telefony aparta cyfrowy mini. Bo telefony sa do dzwonienia i komunikacji a aparar to tylko słaby dodatek.

Naprawde "mondre" podejscie. Tylko po co Ci Diamond? Nie wystarczy Ci Nokia 3210 - w koncu mozna dzwonic i komunikowac sie przez smsy.

Tak poza tym to pytanie zadane jest w dziale HTC Diamond, więc nawet jeśli ma on mniejszy ekran, nierozszerzalną pamięć 4GB, gorszy aparat bez led, słabą baterie i wolny procesor Qualcoma, to rysik przesądzi zdecydowanie na korzyść Diamonda. No ale większość chwali to co ma.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 13:36:21 wysłana przez temp333 »

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 20, 2008, 14:29:26 »
Każdy sprzęck ma zwoje za i przeciw, wady i zalety, tu zależy od ciebie. CO ci mamy doradzać?? Jak każdy myśli inaczej. miałem w reku Omnie Aparat to badziewie z toną wymyślnych funkcji na na cholerę komu to gówno do wykrywania uśmiechy. zoom i fokus ma dziwny i często wychodzi inny efekt od zamierzonego. W diamondzie nic nie przebije jego ekranu technologia w nim zastosowana sprawia ze w mocnym świetle wszystko widać jak na dłoni, co brakuje samsungowi któremu zależ przeważnie na wyglądzie i dobrej sprzedaży, ale nic poza tym. Te 4 GB w zasadzie wystarczy na rózne różności, Chcesz se filmy oglądać muzyki słuchać to se kup iPoda video lepiej te funkcje wykorzystuje.

Nic ci nie nakazujemy twój Pda twoja kasa i twój wybór.

*

Offline kotopies

• 422
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 20, 2008, 16:44:56 »
odnosząc się po trochu do wszystkich wypowiedzi, bo cytować ich mi się nie chce....

1. 4GB to za mało? ludzie, w d***ch się Wam poprzewracało. jak byście, jak ja, zaczynali od sl45i z kartą 32MB, to byście umieli szanować przestrzeń, wgrywali tu tylko co potrzebne a nie jakieś śmieci, dla szpanu, rzeczy z ktorych NIE KORZYSTACIE, na dodatek idąc ścieżką wytyczaną przez marketingowców, jakby te gigabajty, terabajty i petabajty coraz to więcej i więcej były komuś potrzebne. są: specjalistom, pozerom oraz leniom. do której kategorii należycie - o w to już nie wnikam.
2. aparat w telefonie... rzecz może i ważna, ale nie najważniejsza. na pewno nie decyduje o tym, czy daną komórkę warto brać, czy nie. długi czas miałem Artemisa (m650) aparat to tam żenua, ale pozostałe funkcje i tak robią z niego najlepszy telefon na świecie z tych do 500zł. aparaty i parcie na "megapiksele" też mnie niesamowicie wk..., dziś czytałem o jakimś kompakciku z 14mpx, oczywiście wszyscy to to wyśmiali, bo co z tego że matryca 14mpx, jak optyka uciągnie góra 4mpx, a szumy będą nie do zniesienia...
3. programy i "duperele" są w ppc o wiele ważniejsze niż aparat. choćby pierwszy z brzegu bloker reklamowych sms i niechcianych telefonów, że o przewagach ekranu dotykowego i szybkiego proca nie wspomnę.
4. na pewno nie jestem fanboyem Diamonda, jeśli już to HTC :) Diamonda wybrałem po długiej i głębokiej analizie za i przeciw, jest po prostu najlepszym ppc spośród tych małych i w cenie do 1000zł. Komórki wybieram świadomie, podobnie jak wszystko inne w moim życiu :P

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 20, 2008, 17:06:35 »
Najman,

szybkie porównanie diamonda - którego masz, i omnii

Diamond:

Zalety Diamonda:

1. mniejszy
2. lżejszy
3. ładniejszy
4. popularniejszy
5. tańszy
6. lepszy LCD
7. rysik w obudowie
8. rysik magnetyczny z czujnikiem wyciagnięcia
9. rozdzielczość VGA
10. folia w zostawie - bardzo dobra zresztą
11. dodatkowy rysik w zestawie
12. szybsze ładowanie
13. wiecej aplikacji wykorzystujacych gsensor
14. zlacze mini USB
15. mnóstwo ROMów
16. darmowy unlock
17. brak niedziałających poprawnie aplikacji
18. calkiem niezla bateria z mozliwością kupienia większej
19. przyciski oprócz ekranu dotykowego + dpad
20. dodatkowo do przycisków cały dolny panel jest tez dotykowy

Wady Diamonda:

1. Brak możliwości rozszerzenia pamięci

Zalety Omnii:

1. troszke lepsza bateria
2. delikatnie lepszy aparat
3. minimalnie szybszy procesor
4. możliwość dodania karty pamięci

Wady Omnii:

1. rysik teleskopowy jak antenka w radiu
2. brak mocowania rysika w obudowie
3. niestandardowa rozdzielczość - przez co nie działa sporo programów, choćby TC 2.51, trzeba korzystać ze starszej wersji
4. zaokrąglone krawędzie - wygląda jak płaskie mydło
5. słaby LCD
6. włożenie karty pamięci = wyłączenie telefonu z razji konstrukcji
7. itd.....

I teraz sam sobie odpowiedz, porównanie masz całkiem obiektywne.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 17:08:31 wysłana przez sp4ubw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 20, 2008, 17:46:47 »
Przyczepie sie co do wygladu i do aparatu. Minimalnie lepszy? Nie pszesadzasz czasem? Widzialem zdjecia porownawcze i jest dosc spora roznica a w gorszym oswietleniu to juz w ogole. Kurde kto da sie pobawic Omnią?:)

*

Offline jaszczuk

• 26
  • Sprzęt: ||Htc Diamond||Samsung Omnia||
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 20, 2008, 18:04:09 »
Za jakiś tydzień będę miał omnie, aktualnie posiadam Diamond'a. Jak by co moge odpowiedzieć na wasze pytania:)

*

Offline neomod

• *
  • 58
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 20, 2008, 18:11:36 »
Widzę bardzo obiektywna ocena, wygląda to jak sprawdzian w szkole.
Napisać jak najwięcej, nie ważne że punkty które można pisać łącznie są rozciągnięte na całą stronę aby wyglądało że przeważają zalety lub wady.
Nie mam obu sprzętów, ale mam z nimi styczność i jak dla mnie lepsza jest omnia.
Oczywiście wszystko opiera się o odczucia konkretnej osoby, i to co dla jednej jest dobre dla innej jest złe.
Ale do sedna, autor pyta czy warto zamieniać, moim zdaniem warto. Fakt, że ma kilka istotnych wad, ale mimo wszystko robi na mnie lepsze wrażenie. Zresztą każdy sprzęt ma swoje wady i zalety.
Przede wszystkim omnia jest szybsza, to czuć. Niestety rozdzielczość robi swoje, i wiele programów nie działa poprawnie, lub wogóle. Po zainstalowaniu jakiegoś programu lub gry pod inną rozdzielczość, omnia potrafi się zawiesić i trzeba zrobić soft reset. Niestety przez to że raczej na codzień nie nosi się ze sobą rysika to reset trzeba zrobić poprzez wyjęcie baterii.
Ostatnio kumpel miał właśnie taką przygodę, przesyłaliśmy grę z diamonda na omnię i po zainstalowaniu chcialiśmy uruchomić, ale każde jej uruchomienie powodowało zawias. Kumpel nie miał ze sobą rysika i musieliśmy skorzystać z rysika diamonda :-)
Aparat jak na telefon, robi ogromne wrażenie. Fotki są znakomitej jakości i przyznam że te wszystkie bajery w aparacie czasami się przydają.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 20, 2008, 18:15:33 »

LOL, obiektywizm po prostu bije po oczach ;) Pisanie drobiazgow na korzysc Diamonda, a nie wspomnienie chociazby o wolnym porocesorze, braku LEDa, mniejszym wyswietlaczu... Ta troche lepsza bateria to w praktyce 1 dzien kontra 3 dni w Omni :) Ah ten obiektywizm :D

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 20, 2008, 19:13:51 »

LOL, obiektywizm po prostu bije po oczach ;) Pisanie drobiazgow na korzysc Diamonda, a nie wspomnienie chociazby o wolnym porocesorze, braku LEDa, mniejszym wyswietlaczu... Ta troche lepsza bateria to w praktyce 1 dzien kontra 3 dni w Omni :) Ah ten obiektywizm :D

mi diamond na baterii 900 trzyma jakies 2 dni (gadam dosc sporo) z tego co sie orientuje to omnia posiada baterie 1440. ta troche lepsza bateria (wieksza o wiecej niz 50%) daje tylko jeden dzien wiecej troche malo :)  Na baterii 1350 diamond spokojnie wytrzyma 4 dni. Wiec mysle ze omnia nie nalezy do najoszczedniejszych (pod wzgledem pradozernosci) urzadzen.

Diamond wg. mnie jest troche za wolny jak na te 525 mhz.   Omnia sie nie bawilem, wiec sie nie wypowiadam.

*

Offline kotopies

• 422
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 20, 2008, 19:19:54 »
a nie wspomnienie chociazby o wolnym porocesorze, braku LEDa, mniejszym wyswietlaczu... Ta troche lepsza bateria to w praktyce 1 dzien kontra 3 dni w Omni :) Ah ten obiektywizm :D

Heh, wiesz, nie chcę jakoś zbytnio bronić Diamonda, ale to jemu paprają soft bardziej niż Omnii. Widziałem Wersję Ery i Orange, długo się trzeba zastanawiać który soft gorszy. Na obu bateria działa 1 dzień krócej niż powinna, na obu proc wypada tragicznie w porównaniu do softów modowanych lub choćby oryginalnych (polecam wersję 2.0). Zmień soft, dopracuj radio i reszte ustawień, mi wszystko działa bardzo szybko, a bateria działa spokojnie 3 dni, choć normalnie z niego korzystam i nie wyłączam na noc.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 20, 2008, 19:33:13 »
Widze ze duskusja wre:) jaszczuk jak bedzie mial juz omnie to napisz co sadzisz o niej w porownaniu z diamondem. Mnie sie podbaja oba telefony i diamond i omnia a zeby miec lepsze porownanie wlasnie chcialem na pare dni pouzytkowac omnie i moze wtedy sobie ja zamienie. Oba telefony sa obecnie jednymi z najlepszych na rynku. HTC HD jest za duzy a Xperia mi sie jakos nie podoba i tez jest duza. Omnia mimo wszystko troche mniejsza. Grubosc Omni jest tak jak diamonda jest minimalnie dluzsza i troche szersza. Przymierzalem telefony w saturnie;) Nie ma co gadac, musze sam tego doswiadczyc. Pozdrawiam

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 20, 2008, 19:36:16 »
To ja dodam tylko, ze mam Diamonda, i mam codzienny kontakt z Omnią. Stąd porównanie. A co do baterii w Diamondzie, ostatnio ładuję co 3 dni.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 20, 2008, 21:11:46 »
LOL, obiektywizm po prostu bije po oczach ;)
.... Ta troche lepsza bateria to w praktyce 1 dzien kontra 3 dni w Omni :)
no rzeczywiście ty jesteś obiektywny - osobiście nie wierze w twoją opinię - sprawdzałem osobiście i można ją "między książki" wsadzić

śledzę wątek od początku i najlepiej wypowiedział sie sp4ubw
stałem przed dylematem Diamond vs Omnia 2 miesiące temu
szukałem po necie itp.
Mimo że lobię robić zdjęcia a nie zawsze mam przy sobie cyfrówkę to wybrałem Diamonda. Głownie wpływ na to miały : gabaryty, rozdzielczość, jakość ekranu, prędkość internetu,

Zdjęcia jak się chce i umie to diamondem też można zrobić ładne, a co do zdjęć nocnych to i na Omni masz zaje.... szumy a podświetlając byle czym diamondem zrobisz to samo (osobiście próbowałem z małą latarką 3k Lux i zdjęcia super :) )

Wielkość ekranu 2,8' a 3,2 ' jest różnicą ale nie przy zmianie rozdzielczości na panoramę  :-|
to tak jak monitor 19 (3:4) a 20 (panorama) - ja wole to pierwsze

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:42:07 »
Witam wszystkich. Jestem użytkownikiem Diamonda. Poznałem go już dośc dobrze instalując chyba wszystkie dostępne romy:-). W ręce wpadła mi Omnia. Powiem Wam że dla mnie rozwiązanie z "myszką" jest wspaniałe. Zawsze wiesz że wskazałeś to co potrzebujesz i za każdym razem trafiasz:-). W diamondzie nieraz naciskam palcem ekran kilka razy bo nie wiem czy aplikacja się uruchamia czy nie. Szkoda że nie można dorobic "myszy" do diamonda. A może można? Mogliby się wypowiedziec fachowcy. Po krótce taka moja opinia w tym temacie. Pozdrawiam

*

Offline g00gle

• 43
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond (PL)
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 22, 2008, 21:42:51 »
Majsterek, jest taka aplikacja... Zobacz "VirtuaMouse One-Hand v1.0".

PS. Dostałeś PW  :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2008, 21:46:17 wysłana przez g00gle »

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 22, 2008, 22:00:13 »
Majsterek, jest taka aplikacja... Zobacz "VirtuaMouse One-Hand v1.0".

PS. Dostałeś PW  :ok:

Bardzo pozytywna wiadomośc!. Dziękuję.To co wysłałes na PW nie doszło.

Znalazłem w sieci. Działa. Niestety trzeba kursor ciągnąc stylusem. Brakuje toutchpada. Chyba że znowu się mylę:-)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2008, 22:11:43 wysłana przez majsterek »

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 22, 2008, 22:49:21 »

Znalazłem w sieci. Działa. Niestety trzeba kursor ciągnąc stylusem. Brakuje toutchpada. Chyba że znowu się mylę:-)

Teoretycznie mogło by to działać... dolna część diamenta przeciez też jest dotykowa;-)

jutro poszukam cos na temat,jak bede wiedziec to dopisze;-)

Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)