Edit: Skyfire na Mio P560 :/

• 6 Odpowiedzi
  • 1867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Edit: Skyfire na Mio P560 :/
« dnia: Listopad 18, 2008, 20:56:36 »
Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum zadam być może banalne i zarazem kretyńskie pytanie. Otóż nie mogę ściągnąć blokady MS z Mio P560 (jeżeli takowa jest). Próbowałem wszystkich znanych mi sposobów i niestety bez żadnych widocznych mi rezultatów. Zna ktoś prawidłowy sposób odblokowania tego P560?
Powód? Chciałbym uruchomić Skyfire, lecz "woła" mi o certyfikaty. Plus parę innych aplikacji, które bez odblokowania nie odpalą :/
Jeżeli walnąłem jakąś gafę proszę o sprostowanie xD. Korzystałem z opcji "szukaj", również przeszukiwałem forum "ręcznie" lecz nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie. Myślałem, że znajdę to w FAQ lecz link nie działa.

Z góry dziękuje za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 15:57:04 wysłana przez unreal »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Odblokowanie blokady MS w Mio P560 :/
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2008, 20:59:10 »
Mio nie ma żadnej blokady

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2008, 21:45:58 »
Dzięki jedno już wiem :) w takim razie dlaczego pisze, że Skyfire nie ma odpowiednich certyfikatów? COD2 również nie mogę odpalić. W jednym z tematów o certyfikatach, w którym to polecono HR jeżeli miałoby pomóc z chęcią bym go wykonał, lecz niestety robiłem go parę dni temu.
Ktoś miał podobny problem?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2008, 06:43:27 »
wydaje mi się że Skyfire działa tylko na palmtopach z gsm, bo w wątku o tej przeglądarce kilka osób pisało o takim błędzie na Mio i ipaqu
może da się to obejść metodą podobną jak z javą, tam też występuje błąd braku certyfikatów na klasycznych palmtopach

co do COD2 to to też chodzi o certyfikaty? Bo zdaje się że gra wymaga procesora XScale, a Mio ma Samsunga

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2008, 10:14:59 »
COD2 po prostu się nie odpala, bez żadnych błedów (obraz delikatnie mignie). COD2 odpalałem jeszcze na Samsungu SGH-i600 i właśnie takie mignięcie występowało jak nie był odblokowany. Stąd też było moje przypuszczenie o blokadzie.

A co do tej metody obejścia mógłbym prosic o naprowadzenie? Na przykład linkiem z forum? Tak prawdę mówiąc chodzi mi jedynie o technologię flash i szybkośc, przy czym skyfire się sprawdza. Chyba, że ktoś zna dobrą alternatywę?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2008, 12:53:52 »
chodziło mi o Fix_dlls_for_PPC.zip (poszukaj w necie) zawierający pliczki phone.dll i sms.dll które wkopiowane do katalogu Windows udają że zamiast PPC mamy PPC PE
zaznaczam że nie wiem na pewno czy Skyfire się na to nabierze, ale warto spróbować

Odp: Edit: Skyfire na Mio P560 :/
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2008, 15:58:49 »
Dzięki wielkie za poświęcenie mi czasu :) Skyfire odpalił i działa jak należy :)