Simlock, karta TURBOSIM fakty i mity

• 11 Odpowiedzi
  • 3596 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Simlock, karta TURBOSIM fakty i mity
« dnia: Listopad 18, 2008, 17:21:18 »
Witam...
Jaki koszt wiąże się ze zdjęciem blokady sim lock???
Czy karty TURBOSIM będą działały, czy Rafałek się nie uszkodzi, jak ze zużyciem baterii, bardzo wzrośnie???
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Simlock, karta TURBOSIM fakty i mity
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2008, 17:35:00 »
Witam...
Czy karty TURBOSIM będą działały, czy Rafałek się nie uszkodzi, jak ze zużyciem baterii, bardzo wzrośnie???
ja bym nie ufał takim wynalazkom wolałbym już inwestować w zdjęcie blokady sim

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2008, 17:49:06 »
Witam...
ja bym nie ufał takim wynalazkom wolałbym już inwestować w zdjęcie blokady sim

oki, ale w pytaniu, znalazło się pytanie o cenę usługi???
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2008, 18:00:20 »
ja bym proponowal jednak to http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=426609 
przynajmniej dziala i kosztuje 14 €

*

Offline tjank

• *
  • 82
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 18:05:38 »
Ja zapłaciłem 50pln za usługę. Już po fakcie znalazłem firmę inecie - wysyłasz IMEI - oni dają ci kod do wprowadzenia. Dokładnie to samo zrobili na moich oczach w serwisie za te same pieniądze

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2008, 17:17:04 »
A ja skorzystalem z sim-unlocker.com za 15Euro  program odblokowuje calego rafalka cid simlock Jest prosty o wiele prostrzy od Olipro 5min i wyskakuje kod ktory trzeba tylko wpisac do tel

*

Offline dszyszko

• 18
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2008, 21:07:48 »
Na poczatku chcialbym sie przywitac, od wczoraj jestem posiadaczem nowego Touch Pro.
Dopisze tylko na poczatku na temat simlocka i turbo sim, Mam fona z sieci Orange, natomiast karte w Erze i moge bez problemu powiedziec ze po zastosowaniu Turbo SIM fonik dziala bez problemu a koszt byl bardzo nicki bo niecale 20zl
HTC Touch Pro
ROM        PROven 3.2 PLK
RADIO     1.08.25.20M1

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2008, 22:16:25 »
Ktoś jeszcze testował karty TurboSIM?

Czy to nie jest tak że jak wkładamy kartę z naklejonym TurboSIM i później chcemy włożyć normalną kartę to nie będzie ona odpowiednio przylegać do styków biorąc pod uwagę że jest cieńsza niż ta z naklejonym TurboSIM.

No i pytanie o simlock, bo przeczytałem w którymś z wcześniejszy postów że przysyłają kod który zdejmuje SIM i Cid, tyle że jak ktoś chce mieć gwarancję to wypadałoby żeby Cid pozostał.

Więc reasumując... jaka jest najtańsza i sprawdzona metoda zdjęcia simlocka, najlepiej kodem tak żeby nie zdejmować Cid locka a tym samy nie tracić gwarancji?
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline mcz79

• 16
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 30, 2009, 15:47:47 »
ja mam i wszystko działa ok , tylko że bateria starcz mi na 14 godz. moze to wina wlasnie turbo sim ?? ma ktos podobny przypadek??

*

Offline riks

• *
  • 73
  • Sprzęt: SPV M3000>Touch Pro>Desire HD>Galaxy S II
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:04:04 »
mi tam wszystko ok bateria standardowo trzyma

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 30, 2009, 20:43:07 »
Ja mam turbosim (nie chciałem ściągać simlocka z uwagi na gwarancje a i tak za jakieś 2 tyg przerzucam się na Orange)
Nie wiem czy to jest spowodowane obecnością turbosima ale bateria też mi krótko trzyma (ale raczej napewno nie jest to możliwe) za to to co już wydaje się prawdopodobne to dość częste zwisy telefonu tzn ekran czarny i zaczynają się pojawiać szare paski wzdłuż ekranu aż pokrywają cały ekran który staje się szary jedyny sposób to wyjecie baterii.
Jak zmienie na Orange to dam znać czy pomogło i czy to wina turbosima. Ale możliwe że wcześniej wyśle ten telefon na gwarancji ;)

*

Offline riks

• *
  • 73
  • Sprzęt: SPV M3000>Touch Pro>Desire HD>Galaxy S II
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:12:04 »
ja używam od 3 tygodni turbosima i nie miałem żadnego problemu z nim może zależy jakiego się kupiło jednym jest ok a drugi to cuda wyprawia