skiny m2d

• 13 Odpowiedzi
  • 2351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
skiny m2d
« dnia: Listopad 17, 2008, 22:42:01 »
jak zainstalowac skina do m2d z tej strony, mój angielski jest kiepski a z tego co sie domyslam jest tam instrukcja jak zainstalowac ta skórke prosze o pomoc, skóri z tej strony:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=425974

*

Offline MG42

• *
  • 94
    • Portfolio foto
  • Sprzęt: BlackBerry 9700
Odp: skiny m2d
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 22:58:50 »
Potrzebujesz M2DC http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427392
Sciagniety zip ze skinem wrzucasz do pamieci gdzie bądz.
W zakładce Themes w M2DC wybierz Add wskazując zip ze skinem, potem apply theme i gotowe.

Jesli jakis skin jest .cabem to poprostu go instalujesz.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 23:03:29 wysłana przez MG42 »

*

Offline mruz

• *
  • 66
  • Życie jest zbyt krótkie żeby być małym..
    • Darmowe ogłoszenia
  • Sprzęt: Touch Pro 2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2008, 12:42:58 »
a ja mam takie pytanie:
czy spotkał się ktoś z takim skinem, że byłby on  przezroczysty jak w htc home (zegar, pasek na dole)? i tapeta ustawiona na główny ekran aby była wyświetlana na wszystkich ekranach manili a nie tylko na głównym ekranie?
jeśli można to proszę o jakieś namiary na takowy skin, bo nie mogę takiego znaleźć  :worried:
pozdrawiam

*

Offline MG42

• *
  • 94
    • Portfolio foto
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2008, 14:54:59 »
tapeta ustawiona na główny ekran aby była wyświetlana na wszystkich ekranach manili a nie tylko na głównym ekranie?
jeśli można to proszę o jakieś namiary na takowy skin, bo nie mogę takiego znaleźć  :worried:

Nie znajdziesz takiego skina bo wydaje mi sie ze nie od niego to zalezy tylko od samej Manilli.
Nie zacytuje teraz ale na xda-developers pisali ze narazie przydzielenie własnej tapety do wszystkich kart Manilli jest niestety niemozliwe.

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 15:21:36 »
Uh?

Jesli chcesz taka sama tapete we wszystkich zakladkach to po prostu zamieniasz nazwe swojej tapet na hh_fw_background.png, deaktywujesz manile, wrzucasz plik do Windowsa i aktywujesz manile. Siejecie straszna niewiedze i dezorientacje :P
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2008, 15:31:15 »
dzieki za odpowiedz, testuje teraz rózne skiny...:P

*

Offline MG42

• *
  • 94
    • Portfolio foto
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2008, 15:38:25 »
zamieniasz nazwe swojej tapet na hh_fw_background.png, deaktywujesz manile, wrzucasz plik do Windowsa i aktywujesz manile. Siejecie straszna niewiedze i dezorientacje :P

To tak to jakbyś robił swoj własny skin  :P jasne jest to dobry sposób. Wiadomo- mozna pozmieniać wszystko- zegary, tapete, kolory edytując pliki.
Mi chodziło o "czystą" metode-nadawnie tapety tak jak w windowsie po prostu, jak zmiana kolejnosci zakładek czy koloru fonta z poziomu M2DC. Pozdr!

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2008, 15:40:05 »
mam jeszxcze takie pytanie: kiedys korzystalem z takiego dodatku który podczas wpisywania odbiorcy w nowym sms'ie dawał propozycje jakiegos kontaktu który spełnia to co do tej pory wpisałem... kiedys z czegos takiego korzystałem, przed zmiana romu, teraz nie moge sobie przypomniec jak on sie nazywał, a nie chce zakładac nowego wątku z tak błachego powodu, który był juz omawiany na forum:P

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2008, 15:52:48 »
zamieniasz nazwe swojej tapet na hh_fw_background.png, deaktywujesz manile, wrzucasz plik do Windowsa i aktywujesz manile. Siejecie straszna niewiedze i dezorientacje :P

To tak to jakbyś robił swoj własny skin  :P jasne jest to dobry sposób. Wiadomo- mozna pozmieniać wszystko- zegary, tapete, kolory edytując pliki.
Mi chodziło o "czystą" metode-nadawnie tapety tak jak w windowsie po prostu, jak zmiana kolejnosci zakładek czy koloru fonta z poziomu M2DC. Pozdr!

Cytat: MG42
Nie zacytuje teraz ale na xda-developers pisali ze narazie przydzielenie własnej tapety do wszystkich kart Manilli jest niestety niemozliwe.

:P
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline MG42

• *
  • 94
    • Portfolio foto
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 19, 2008, 22:17:57 »
Heheh no dobra - nieprecyzyjnie wyrazilem sie o metodzie co moglo wprowadzić w błąd ;)
Dobrze ze czuwasz, pozdrawiam!

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 23, 2008, 09:24:07 »
Mam Panowie problem z instalacją skórek z poziomu M2DC. Po zainstalowaniu kolejnej skórki zostają mi elementy poprzedniej, np. ramki, inkonki itp. Może ma ktos pomysł jak temu zaradzić ? Dodam, że usuwałem zipa z poprzednim skinem i tak nie pomogło :(

*

Offline MG42

• *
  • 94
    • Portfolio foto
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 23, 2008, 16:42:10 »
Nie mialem nigdy takiego problemu...ale spróbuj z funkcją zakładki Restore - Restore M2D Theme może sie uda i przywróci Ci wczesniejszy theme nie wymieszany z elementami innego.
Przychodzi mi tez do głowy wyrzucenie skórki z w M2DC w zakladce Themes Settings.
Warto robić backup przed zmianami skórek wtedy zawsze mozna wrócić do poprzedniego ustawienia.

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 23, 2008, 21:02:20 »
Tylko mnie nie chodzi o powrót do starej, po prostu chce wybrać najfajnieszą i tak sobie testuje jak wyglądają w realu. Niestety każdy nowy temat ma coś z poprzedniego i w tym jest cały problem. Czasami jest to tylko ramka, czasami ikonka, tło a czasami nawet cały zegar.A poprzednie tematy usuwam właśnie wM2DC w załkadce Themes Settings.

*

Offline MG42

• *
  • 94
    • Portfolio foto
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:49:35 »
Dziś na xda pojawiła sie nowa wersja M2DC.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427392

Teraz z poziomu M2DC mozna zmienić tło dla każdej zakładki :)