Przy zablokowanym urządzeniu klawisze zwiększania/zmniejszania głośności aktywne

• 7 Odpowiedzi
  • 1200 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Zawi

• *
  • 79
Witam,
przejżałem już fora dotyczące Touch Pro i Dimond i nie mogę znaleźć jakiejś poprawki która blokowałaby klawisze zwiększania i zmniejszania głośności podczas kiedy mam zablokowane urządzenie.

Da się je jakoś w prosty sposób zablokowąć?

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
Start/settings/system/k-lock
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline Zawi

• *
  • 79
ni cholery nie moge tego znaleźć :/

mam ROM 3.0 by qsqa, jakieś podpowiedzi?
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 10:30:44 wysłana przez Zawi »

*

Offline Zawi

• *
  • 79
podbije do góry bo może ktoś znalazł rozwiązanie jak sprawić aby te klawisze przy zablokowanym urządzeniu były również nieaktywne.

poki co używam pokrowca i nie sposób jest ich nie wcisnąć podczas wyjmowania, co momentami doprowadza do szału...

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
podbije do góry bo może ktoś znalazł rozwiązanie jak sprawić aby te klawisze przy zablokowanym urządzeniu były również nieaktywne.

poki co używam pokrowca i nie sposób jest ich nie wcisnąć podczas wyjmowania, co momentami doprowadza do szału...

Płatny PocketShild robi to znakomicie
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro

Jeśli masz rom qsqa 3.0, to niestety, co mnie zdziwiło również, nie ma tej opcji w systemie... Napisałem pytanie w wątku o systemie, ale bez odpowiedzi..
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline Zawi

• *
  • 79
używanie przeróżnych programów raczej jest mało wygodne dla mnie
testowalem s2u2 i co prawda swietna zabawka i blokuje klawisze, ale bo wcisnieciu przycisku power po wygaszeniu ekranu trzeba wykonać jeszcze jedno kliknięcie co w aucie na przykład jest nie łatwe.

a może gdzieś w rejestrze czy cuś? qsqa ma na pewno jakąś rade ale nieuchwytny niestety
Napisane: Listopad 19, 2008, 16:39:14
ehh no i sprawa załatwiona.

jednak instalacja s2u2 jest niezbędna, bo telefon równie chętnie sam odbiera rozmowy przez ekran dotykowy...

z tego co widze chyba jedynym sensownym rozwiązniem jest tutaj s2u2 oraz taki dodatek który widziałem, wyciszający dzwonek przez obrócenie go ekranem do dołu.

szkoda, że w takim telefonie, takie sprawy są niepracowane

*

Offline Zawi

• *
  • 79
kurde ale mieszam :)
przetestowalem s2u2 w boju, to jest w pracy...
jakies 20 telefonów na godzine i nie sprawdza się totalnie

1) Totalnie blokuje telefon, ciągle pojawiają sie jakies bledy, nawet do tego stopnia dziwne, że blokują telefon
2) podczas rozmowy nie da się sterować głośnością rozmowy
3) program do blokady przez odwrócenie ekranu nie dziala z nowszymi s2u2
4) panel do odbierania rozmowy przez slide jest bardzo fajny, ale brakuje tam guzika: wycisz dzwonek, a programy automatycznie wyciszające poprzez zwrócenie ekranu ku dołowi nie działają w połączeniu z s2u2

Ma więc ktoś pomysł jak zablokowąć w ROMie 3.0 qsqa DPAD (klawisze głośności) ?
Jakby tę funkcję udało się przyblokować, to już jakoś ryzyko odebrania telefonu przeżyje, ale s2u2 jest zbyt niepewny i niestabilny