HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania

• 474 Odpowiedzi
  • 86740 Wyświetleń

Odp: HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 20, 2008, 14:10:43 »
Ok jak flash dziala to elegancko , ja juz zamowilem w play ma byc jutro do odbioru ,zapodalem w abonamencie za 25 zl na 36 miesiecy wsumie najlepiej sie oplaca ,a ze posiadam play online w komorce to net bedzie mobilny dobry :) inna spawa bede potrzebowal jakis dobry program na ten fonik do voipa a konkretnie voipdiscount ,w ten sposob sadze ze bede sie zegnal  z nokia E90 ,glownie co przemowilo do mnie za hd to wyswietlacz ,zobaczymy jak bedzie sie sprawowal po takiej przysiadce ,tym bardziej ze symbiana mam obcykanego a wm jest troche zielony, nic ogolnie bede mial co robic :)

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 20, 2008, 15:29:32 »
witam, wiecie co przestawić w rejestrze aby po odebraniu połączenia nie wygasał ekran? gdzieś pisało o tym ale drugi raz nie znajdę :-|
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Touch HD ROM,  i-Mate Ultimate 9502
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 20, 2008, 15:38:29 »
« Odpowiedz #200 : Wczoraj o 23:05:31 »   Cytuj

"od dzis jestem uzytkownikiem htc hd, fajne, naprawde fajowskie.
nawet udalo mi sie zrobić PL, działa w "miarę"..

przy okazji porownalem z innymi fonami ktore mam, lookajcie:

a co do simlocka, to nie rozumiem, w tych czasach kto ma problem zeby zorganizować sobie kod do tego?
pozdr

holden"

to niech kolega napisze cos wiecej, o tej wersji PL i zdjeciu simlocka

pozdro

*

Offline silver_pl

• 38
  • Sprzęt: TouchHD
« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 20, 2008, 20:16:15 »
Witam, mam pytanie - czy wam też opera się tak dziwnie przycina, zresztą z IE jest podobnie. Chodzi mi dokładnie o to ze przeglądam jakąś stronę i nagle na około 2-3 sekundy program przestaje odpowiadać na moje polecenia, jakby sie zawiesił. Po tym znowu wszystko OK, ale to się powtarza dość często i jest naprawdę wkurzające... Nie znacie może jakiejś lepszej przeglądarki?

« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 20, 2008, 23:40:57 »
Witam, mam pytanie - czy wam też opera się tak dziwnie przycina, zresztą z IE jest podobnie. Chodzi mi dokładnie o to ze przeglądam jakąś stronę i nagle na około 2-3 sekundy program przestaje odpowiadać na moje polecenia, jakby sie zawiesił. Po tym znowu wszystko OK, ale to się powtarza dość często i jest naprawdę wkurzające... Nie znacie może jakiejś lepszej przeglądarki?

tez jestem zawiedziony opera... Strasznie wolno dziala w porownaniu np do Safari z iPhona :(

*

Offline apol

• *
  • 58
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 21, 2008, 00:49:45 »

i zdjeciu simlocka

pozdro

ja korzystalem z tej stronki http://www.htcunlock.net/index.php  po zaplacie  unlocka dostalem w 5 min ;) wsadzilem obca karte do fona wystartowalem poprosilo o podanie unlocka wpisalem nr wyskoczylo ze odblokowane nacisnalem OK i juz dzialalo;)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 21, 2008, 12:54:15 »
M A S A K R A !!!

Rewelacyjny PDA wkoncu sie doczekalem :D i nie zaluje ze nie wybralem iphona ani troche! TF3D jednym slowem burza! duzooo lepiej niz na diamond, jesli chodzi o ekran to mam wersje ta ciemniejsza tzn "czarne jest czarne biale jest biale" rzeczywiscie lepiej to wyglada porownujac do diamonda gdzie tam np biale podchodzi lekko pod zolty.

jesli cos nie bylo napisane na tym forum, pokazane, pisac! potem zamieszcze kilka zdjec HD i porownam do diamecika...

Pozdrawiam
Napisane: Listopad 21, 2008, 12:24:17
...co zauwarzylem dla mnie bardzo wazna rzecz, ze przy suchaniu muzyki tf3d ani ogolnie sytem nie zwalnia!!! wszystko chodzi tak jak powinno, niestety w htc diamond to bylo uciazliwe :-? w HD jest great! :D poza tym mp3 chodza jeszcze glosniej( testowane rownolegle na tym samym utworze)

Napisane: Listopad 21, 2008, 12:38:12

- nastepna sprawa, wbudowany glosnik naprawde wyjeee! :mrgreen: przede wszystkim dobra jakosc! kolejny ogromny plus dla HD :)

- w przegladarce opera kolejna rewelacja! gdy zoomujemy stronke przez dwu-klik lub naciskamy na jakis link czujemy wibracje! mamy inforamcje o zaakceptowaniu danej operacji, super sprawa!
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 21, 2008, 18:48:14 »
Dzisiaj odebralem swojego hd ,moze mi ktos napisac czy dziala komus przegladarka operamini ?? Bo mi za chiny ludowe nie chce isc ,gdy jest opcja akcept nie moge tego kliknac ani rysiekiem ani reka czy to znaczy ze ta przegladarka nie dziala na htc ??

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 21, 2008, 18:50:38 »
Dzisiaj odebralem swojego hd ,moze mi ktos napisac czy dziala komus przegladarka operamini ?? Bo mi za chiny ludowe nie chce isc ,gdy jest opcja akcept nie moge tego kliknac ani rysiekiem ani reka czy to znaczy ze ta przegladarka nie dziala na htc ??

u mnie opera mini działa bez problemu na emulatorze tym w ROMie, może spróbuj nowszą wersje..

« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 21, 2008, 19:33:48 »
No ja wlasnie nie wiem o co chodzi ogolnie wlaczyc ona sie wlacza ale jak to przy pierwszej instalacji trzeba dac akceptacje no  daje ale jest zero reakcji nie wiem o co chodzi wlasnie

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 21, 2008, 19:38:02 »

to pomóż kolegom nowicjuszom jak to uczynić bo opcje w pierwszym wm są zawiłe....

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 21, 2008, 19:52:46 »

to pomóż kolegom nowicjuszom jak to uczynić bo opcje w pierwszym wm są zawiłe....

...moze jak pomoge :mrgreen: a wiec:

1. Sciagamy i instalujemy na swoim PC programik "CeRegEditor"  TUTAJ   (wersja PL)
2. Nastepnie podlanczamy pda do kompa w trybie "ActivSync" i wyzej wspomnianym edytorem szukamy sciezke:

a. HKEY_CURRENT_USER\MUI\CurLang       
b. w trybie hex (konieczie) zmieniamy wartość na 415
c. soft reset
...........i juz mamy TouchFlo 3D w naszym ojczystym jezyku  :ok:

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 21, 2008, 20:08:14 »
no tak to już mam :ok:, ale chodziło mi o zakładkę settings w wm

« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 21, 2008, 23:23:08 »
Czy próbował już ktoś użyć x-sim lub universal sim do działania w innych sieciach niż play?? Działa??

*

Offline AkeR

• 36
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #225 dnia: Listopad 22, 2008, 11:12:21 »
ja korzystalem z tej stronki http://www.htcunlock.net/index.php  po zaplacie  unlocka dostalem w 5 min ;) wsadzilem obca karte do fona wystartowalem poprosilo o podanie unlocka wpisalem nr wyskoczylo ze odblokowane nacisnalem OK i juz dzialalo;)

Czekam już ponad pół godziny. Mam nadzieję, że nie wyrzuciłem 70zł w błoto :)

*

Offline apol

• *
  • 58
« Odpowiedź #226 dnia: Listopad 22, 2008, 13:01:50 »
w najgorszym wypadku odesla ci kase

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #227 dnia: Listopad 22, 2008, 13:41:31 »
Czy próbował już ktoś użyć x-sim lub universal sim do działania w innych sieciach niż play?? Działa??

Ja uzywam, działa.

Tu masz linka do stronki z allegro - aukscja zakończona ale będziesz wiedział jaki typ.

http://www.allegro.pl/item435280490_tornadosim_tornado_sim_wysylka_free_odbior_wawa.html

Pozdrowionka
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #228 dnia: Listopad 22, 2008, 13:55:19 »
no ja wczoraj swojego HD odebrałem. ogolnie bajer pelną gębą:D brak klawiatury nie jest taki straszny jak początkowo się obawiałem, chociaż ekranowi jednak troche brakuje do tego od iphone'a pod wzgledem responsywnosci. ale cala reszta to juz jabluszko z tylu zostaje.

a teraz moje pytanie: ogrom mozliwosc jest troche przytlaczający, w zwiazku z tym chcialbym sie dowiedzieć czy istnieje gdzieś jakieś FAQ, czy coś w tym stylu z podstawami dla WM. co moge zrobić, czego nie nalezy, wyjasnienie tych wszystkich skrotow (RUU, SPL itd:P), podane przydatne prgramy itd. nic takiego tutaj nie potrafilem znalezc.

*

Offline LaChupacabra

• 23
« Odpowiedź #229 dnia: Listopad 22, 2008, 17:02:13 »
Mam taki problem. Zainstalowałem sobie demo GPS Tuner 5.3 i nie wykrywa mi GPS, w TT7 podobnie. Co jest nie tak ? Wiem, ze jakieś porty trzeba po ustawiać itp. Na Nokii N95 nie było trzeba tego robić  Szczerbaty

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #230 dnia: Listopad 22, 2008, 17:05:54 »
Mam taki problem. Zainstalowałem sobie demo GPS Tuner 5.3 i nie wykrywa mi GPS, w TT7 podobnie. Co jest nie tak ? Wiem, ze jakieś porty trzeba po ustawiać itp. Na Nokii N95 nie było trzeba tego robić  Szczerbaty

sprawdź czy masz zaptaszone w settingsach "manage gps automatically"
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline LaChupacabra

• 23
« Odpowiedź #231 dnia: Listopad 22, 2008, 17:29:21 »
Już wiem co robiłem źle. Trzeba było w OPCJACH w EXTERNAL GPS ustawić port COM4. Teraz wszystko działa. I TT7 i GPS Tuner.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2008, 19:46:35 wysłana przez LaChupacabra »

*

Offline AkeR

• 36
« Odpowiedź #232 dnia: Listopad 23, 2008, 00:27:20 »
Skąd wiedziałeś? ;) Właśnie napisali, że z moim telefonem ich unlock code nie zadziała i że zwracają kaskę. Kaszana

Czy ktoś z sukcesem pozbył się Simlocka z HTC HD? Jeśli tak to w jaki sposób?

Skąd pobrać oficjalny ROM HTC do HTC HD? Jak go wgrać omijając CIRa?

Chciałbym w końcu wsadzić służbową kartę do mojego kochanego HD bo 5zł za 5MB z netu w Play mnie dobija - przecież to ponad 1000zł za 1GB!!!

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #233 dnia: Listopad 23, 2008, 09:53:32 »

Chciałbym w końcu wsadzić służbową kartę do mojego kochanego HD bo 5zł za 5MB z netu w Play mnie dobija - przecież to ponad 1000zł za 1GB!!!
gdzie masz taniej bez abonamentu?

może ktoś zamieścić zrzuty ekranu swojego HD z jakimiś popularnymi programami (np Total Commander, GSPlayer) poza opderą i TF3D?
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 09:55:51 wysłana przez Petros »
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
« Odpowiedź #234 dnia: Listopad 23, 2008, 10:39:36 »

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 11:04:11 wysłana przez damianmielec »

« Odpowiedź #235 dnia: Listopad 23, 2008, 11:52:42 »
Skąd wiedziałeś? ;) Właśnie napisali, że z moim telefonem ich unlock code nie zadziała i że zwracają kaskę. Kaszana

Czy ktoś z sukcesem pozbył się Simlocka z HTC HD? Jeśli tak to w jaki sposób?

Skąd pobrać oficjalny ROM HTC do HTC HD? Jak go wgrać omijając CIRa?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=444170

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #236 dnia: Listopad 23, 2008, 14:31:26 »
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 02, 2008, 12:55:54 »
Witam
Mam pytanko na temat zmiany rejestru w kwestii tej rotacji ekranu, używam programu CeRegEditor i nie mogę zmienić rejestru, odmowa dostępu, nawet po edycji rejesry brak dostępu.
Co mogę zrobić ?

*

Offline lockin

• 5
  • Sprzęt: I8910 HD
« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:09:05 »
witam, wiecie co przestawić w rejestrze aby po odebraniu połączenia nie wygasał ekran? gdzieś pisało o tym ale drugi raz nie znajdę :-|

Dokładam się do pytania - czy w HTC HD jest możliwe WYŁĄCZENIE wygaszenia (wyłączonego) ekranu z pozycji rejestru? Chodzi mi nie tylko o sytuacje podczas rozmowy ale również w spoczynku - wiem, że w opcjach można to ustawić ale tylko do max 5 min a chciałbym całkowicie to wyłączyć lub choćby na godzinę...

I drugie pytanie - czy jak już HTC HD ma wyłączony ekran czy można go przywrócić w inny sposób niż przez naciśniecie przycisku POWERa ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2008, 15:18:54 wysłana przez lockin »
SL45 < 6300 < 7650 < K750 < K800 < N73 < E65 < N95-8GB < Omnia < HTC HD < 5800 < Omnia I8910

« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 22, 2008, 11:45:35 »
Witam
Pozwoliłem sobie podłączyć się pod ten wątek ,gdyż mam pytanie dotyczące użytkowania sprzętu.A mianowicie ,mój HD-ek podczas ładowania bardzo mocno się grzeje,czy jest to normalne? I drugie pytanie,czasami nie wiem z jakiego powodu zegar na głównym ekranie zmienia się na mały o zwykłej czcionce ok 5 mm.Jeśli ktos będzie mógł mi odpowiedzieć czemu tak się dzieje to będę wdzięczny.