Adapter ?

• 9 Odpowiedzi
  • 4282 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alloy

• 19
Adapter ?
« dnia: Listopad 07, 2008, 08:40:46 »
Nie wiem czy to o czym mysle to adaptre czy nie szukam adaptera w którym po jednej stronie bedzie normalne wejście usb a z drógiej do telefonu, tak aby mozna byłpo podpiąc do telefonu normalny pendrive  ? ? nigdzie nie moge czegos takiego znaleźć nawet nie wiem jak sie to cos nazywa ? Adapter nie wiem sam ...

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
Odp: Adapter ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2008, 08:52:20 »
Przeczytaj instrukcje obsługi, Diamond nie ma hosta USB !

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2008, 09:12:34 »

Ma

Rzuc okiem: http://wmpoweruser.com/?p=490

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2008, 09:49:22 »
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2008, 14:45:38 »

Ma

Nie ma...doczytaj do końca. Szczególnie ten akapit:

"Unfortunately early testing so far shows simply connecting a USB memory stick to the device while the OS is running does not cause anything to show up in file explorer, but if the hardware is present and enabled its usually just a question of getting the correct drivers. I am sure the ever busy horde over at XDA-Developers are already hard at work on this."

-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline alloy

• 19
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2008, 22:24:28 »
Mam jeszcze pytanie odnosnie filmów mam na kompie film avi i nie wiem czy mam go konwertować na divx ? ? nie wiem który szybciej by się zgrał na fona bo ostatnio jak chcialem przegrac to sie zgrywał całą noc i na dodatek jakby tego było mało to jak było ze 3/4 to mi korki wysiadły :(

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2008, 22:56:13 »
AVI to też Divx. Rodzaj pliku to tzw. kontener i jego zawartość może być kodowana na różne sposoby - zarówno dźwięk jak i obraz. W przypadku tego rozszerzenia może to być np. dvix,xvid, ale rozszerzenie pozostaje *.avi, chyba, że konwerter firmowy divx'a zapisze jako .*divx (chyba tak), ale w dalszym ciągu będzie to zgodne z .avi. Diamond jest w stanie pociągnąc bez problemu avi w zwykłych rozdziałkach, pod warunkiem, że użyjesz jako dtwarzacza TCMP lub CorePlayer'a. A następnym razem poszukaj na forum, ponieważ pisane było już kilka razy na ten temat
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 07, 2008, 23:05:04 »
AVI to też Divx. Rodzaj pliku to tzw. kontener i jego zawartość może być kodowana na różne sposoby - zarówno dźwięk jak i obraz. W przypadku tego rozszerzenia może to być np. dvix,xvid, ale rozszerzenie pozostaje *.avi, chyba, że konwerter firmowy divx'a zapisze jako .*divx (chyba tak), ale w dalszym ciągu będzie to zgodne z .avi. Diamond jest w stanie pociągnąc bez problemu avi w zwykłych rozdziałkach, pod warunkiem, że użyjesz jako dtwarzacza TCMP lub CorePlayer'a. A następnym razem poszukaj na forum, ponieważ pisane było już kilka razy na ten temat

Panowie nie zawężajcie tematu do tego wątku!!Poczytajcie to ,Nothin wszystko wyjaśnia hi hi:http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.0
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 08, 2008, 11:37:26 »

Ma

Nie ma...doczytaj do końca. Szczególnie ten akapit:

"Unfortunately early testing so far shows simply connecting a USB memory stick to the device while the OS is running does not cause anything to show up in file explorer, but if the hardware is present and enabled its usually just a question of getting the correct drivers. I am sure the ever busy horde over at XDA-Developers are already hard at work on this."

A czytales to co jest w linku dziadka?? Pozatym jakby nie mial usb host to nie szlo by go updatowac tak jak opisano w tym artykule do ktorego wkleilem linka.

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 08, 2008, 19:03:19 »

A czytales to co jest w linku dziadka?? Pozatym jakby nie mial usb host to nie szlo by go updatowac tak jak opisano w tym artykule do ktorego wkleilem linka.

Niestety nie... nie znam tego języka.
Ale szukałem już rozwiązania na xda. Póki tam się nie pojawi solucja nie uwierzę, że jest to możliwe i każdego newsa w tej sprawie traktuję z dużą rezerwą.

Chyba, że ktoś z was sprawdzi i potwierdzi że to działa :), to sam w to wchodzę.

Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...