Dziwnie reagujacy na dotyk obszar na wysw.

• 6 Odpowiedzi
  • 1661 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
Dziwnie reagujacy na dotyk obszar na wysw.
« dnia: Listopad 05, 2008, 21:09:04 »
Witam, otoz zauwazylem ostatnio dziwna rzecz. W prawym gornym rogu wyswietlacz dziwnie reaguje na dotyk. W samym rogu obszar o wielkosci moze 0,4cm2 daje tylko jeden punkt nacisku, tzn, ze gdzie nie nacisne w tym obszarze to i tak pokazuje ze nacisnalem na samym srodku tego kwadratu. Test wykonalem za pomoca programu LCDtest, ktory znajduje sie w folderze windows. Widac to gdy np naciskam na baterie a wciska sie przycisk x, musze celowac na lewy koniec ikonki bateri zeby wyswietlilo mi okienko powizane z opcjami baterii. Jest to o tyle denerwujace, ze pojawilo sie chyba nie dawno, albo wczensiej tego nie zauwazylem. Dodam, ze zrobilem HR i nadal problem wystepuje. Moglo sie to stac gdy zainstalowalem WisBar Advance, bo jak pisalem wczesniej tego nie zauwazylem. Po Zabawie w resety (soft) i ponownej kalibracji ekranu udalo mi sie ten problem naprawic, ale tylko do momentu gdy naciisnalem na ten obszar poza programem do testu LCDtest. Z czym to jest zwiazane? Mieliscie podobny problem? BO zamierzam sie z oddaniem tel do serwisu bo uprzykrza to troche zycie :/

Odp: Dziwnie reagujacy na dotyk obszar na wysw.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2008, 21:27:57 »
Ja w tym programie mam tak samo, pokazuje sie kwadracik a dookola niego biale tlo. ma jakies 5mm na 5mm. Tylko, ze u mnie nie przeszkadza to w uzytkowaniu...

Wiec mysle ze to nie jest wada   :ohreally:

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2008, 22:18:32 »
No ale jak sie tego pozbyc? HR nie pomoglo, moze byc przyczyna tego, ze program mialem zainstalowany na karcie pamiecie?

DUpa.. zrobilem totalny reset, mam w tej chwili czysty telefon i nadal ten obszar tak swiruje ide do serwisu jutro..
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 23:38:37 wysłana przez gamer »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 10:30:33 »
A skalibrowałeś ponownie ekran?

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2008, 11:27:41 »
A bo to raz? Nic nie pomaga, dzisiaj oddalem tel do serwisu. Dodalem jeszcze slaba baterie zobaczymy jaki bedzie efekt.

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2008, 21:59:22 »
Otrzymalem tel i zadnych napraw nie wykonano, nawet softu nie upgreadowali, a Baterie glupio wytlumaczyli ,ze powinna tak dzialac. Normalnie ten Samsung to dupa wolowa :/ (serwis). Czy komus udalo sie pozbyc tego defektu? Bo kompletnie nic nie pomaga, czysto po sklaibrownaiu ekranu z tescie LCD ten obszar dziala jak nalezy, a gdy wyjde z niego i nacisne na X to znowu sie zaczyna.. :/

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 16, 2008, 16:33:58 »
Polecam program Touch Response.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=450256

Dzięki niemu będziemy na 100% pewni, że właściwie nacisnęliśmy na ekran - reaguje wibracją. Działa w całym systemie i z każdym programem - nie tylko firmowanym przez Samsunga.

ustawienia dla Omni: w zakładce Advanced w opcji Vibrate należy wybrać wartość 10 lub 11.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 16:39:10 wysłana przez ssn »