OK, procenty mogą nieco się różnić, ale to w niczym nie zmienia mojego wniosku
Te kategorie moderuje support i od pół roku nikt tam nie raczył zajrzeć.
Nie zgadzam się z wyżej cytowaną opinią.
Na jakiej podstawie wyciągane są takie wnioski, że nikt nie sprawdza od wielu miesięcy tej kategorii?
Na podstawie ilości punktów i procentowego ich udziału?
Sprawdzam często propozycje wykasowania punktów w tej kategorii. Sprawdzam również propozycje zmiany danych i lokalizacji.
Takie zmiany są przyjmowane.
W temacie aktywacji punktów.
Jak mam aktywować z czystym sumieniem POI jeśli nie mam "bladego pojęcia" czy w np. Koziej Wólce miśki stoją w krzakach.
Bez wahania mogę i aktywuje POI autorstwa osób które znam, bez względu na to co o mnie wypisują na tym forum.
Ostatnio stwierdziłem jednak, że jest to nawet w zaufanym gronie ryzykowne, po przeczytaniu komentarza pod jednym z punktów, gdzie pewien użytkownik robił sobie eksperymenty/badania: zależność termin aktywacji a zawartość pola opis.
Jednak punkty autorstwa "innych osób" nie podchodzą pod ww. regułę.
I zaznaczam, że nie kieruje się rankingiem miplo w rozpoznawaniu osób "pewnych".
Pomysł bartka_63
Dla mnie najlepiej jakby po moderatorze lokalnym zatwierdzającym byłby "naczelny" i przede wszystkim, żeby naczelny widział wszystkich lokalnych i mógłby porozumiewać się z nimi.
Uważam za bardzo dobry.
Jak wszyscy wiedzą brak jest komunikacji z moderatorami terenowymi.
Są również takie osoby, które mają funkcje moderatora terenowego i jeszcze nigdy nie odpisały na list z uwagami od moderatora globalnego. A brednie jakie wypisują we własnych i cudzych punktach są zatrważające i marnuje wiele czasu na poprawianie zapisów.
Więc ja się pytam jak sprawdzać POI w tej kategorii. Zatwierdzać jak leci?
I stanę w tym miejscu również w obronie supportu.
Może Szanowny Pan NocnyMarek mi powie czemu się czepia ludzi, który również podobnie jak ja, mają taki sam zakres informacji w temacie kontroli drogowej w Koziej Wólce?
Aktywacja POI przez support jest banalnie prosta, jednak jeśli by nastąpiła bez pełnej weryfikacji, to taką bazę można o kant d..y rozbić.
Lepiej zostawić punkt i czekać na moderatora terenowego lub czekać na ponowne potwierdzenie punktu.
Punkty ponownie potwierdzone przez inne osoby można przyjąć za zweryfikowane i takie są aktywowane.
Więc popieram decyzję czy inaczej mówiąc sposób podejścia do tematu przez support miplo.
I uwaga na koniec.
Może warto ograniczyć poziom nienawiści do supportu miplo jaką widać z części wypowiedzi.
Tak właściwie cały wątek jest stworzony tylko w celu wyciągnięcia i potwierdzenia jednej tezy: support miplo jest BE! bo w bazie zalega wiele punktów.
Może wieźmy się do roboty i zamiast 6000 punktów zostanie na liście kilkanaście.
Ale o wiele łatwiej jest robić sondy i warczeć na support i globalnego.
A!, zapomniałem. Nawet byli "zaufani moderatorzy" w swoim czasie nie sprawdzali listy oczekujących propozycji zmian, bo "to nie ich piwo".
Prawda? Lepiej i łatwiej jest tworzyć ukierunkowane wątki na forum pdaclub.