Puściłeś pianę jakbym Cię co najmniej ugryzł.
Nie wiem w którym zdaniu "oświecałem" o zasadzie multitouch. Także użyte przeze mnie "dywagacje" nie miały w sobie krzty kpiny.
Widzę,że jesteś drażliwy na pewne słowa, więc nie użyję również "podnieta" choć tak zinterpretowałem wasze oceny w tej kwestii.
Postawiłem zwyczajny kontrapunkt do teorii wyższości ekranu IP względem HD.
Sam posiadam IP. I polecam go wszystkim jako telefonik do zabawy w mp3 i innymi multimediami, przeglądnięcia czasem internetu i to w zasadzie wszystko. Bardzo ładnie wygląda w dzień i w nocy itp itd właśnie głownie przez ekran. Także pakowanie go do kieszeni nie zdoła go porysować.
Nie podważam też słuszności czy wiarygodności testów wykonywanych na różnych portalach. Dodałem jedynie małe zawahanie i chyba prawdziwe jak popatrzysz obiektywnie. Zresztą dałem temu wyraz ,że jednak w takiej perspektywie IP wypada niewątpliwie lepiej.
Co do wyrazistości - ale to pewnie różnica w interpretacji terminów czymżesz owa wyrazistość jest- to nie zgodzę się,że IP wypada lepiej, właśnie ze względu na rozdzielczość. Na HD nawet bez zoomowania przeczytasz tekst w operze na safari juz nie.
Piszesz, ze jestem drazliwy, a sam nerwowo reagujesz.
O zasadzie dzialania mulitouch informowales m.in w zdaniach dotyczacych problemu pisania na ekranie, obslugi przegladarki, ktore wlasnie wynikaja z wlasciwosci tej technologii.
Ja sie nie podniecam IP bo mnie ten sprzet w ogole nie interesuje.
Oczywistym jest, ze HD ma wieksza rodzielczosc, a co za tym idzie wiecej informacji na ekranie itp i to super sprawa, ale nie o taka wyrazistosc mi chodzilo tylko o kontrast, jasnosc, odwzorowanie barw, bo jest to dla mnie rownie istotne.
Rownie dobrze z Twoich wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze "napaliles sie", "podniecasz" HD-ekiem, ale nie bede uzywal tego typu sformulowan, bo mozesz zle to odebrac i rzeczywiscie nie o tym jest temat.
Wracajac do niego to caly czas nie jestem przekonany, czy roznica wynika z podswietlenia, na moje nie, ale moze ktos ma jakis inne filmiki,screeny, uwagi, gdzie to mozna zweryfikowac. I nie chodzi mi o roznice miedzy HD a IP, ale HD a Diamond.