Nowy rom od ery w przyszlym tygodniu - JUŻ JEST !!!!

• 41 Odpowiedzi
  • 10434 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy rom od ery w przyszlym tygodniu - JUŻ JEST !!!!
« dnia: Październik 22, 2008, 11:47:06 »
Witam,
oto moja krótka korespondencja z iBOA

Do: boa@era.pl
Nadawca: xxxxx
Data: 21-10-2008 14:57:07
Temat: Wysłanie wiadomości

Treść wiadomości:
Treść: Witam,
Kiedy zostanie udostępniona nowa wersja romu dla telefony MDA COMPACT IV - producent telefonu wydał już nową wersję w której zostało wyeliminowanych wiele błędów. Kiedy można się spodziewać oficjalnej poprawki z Państwa strony??

i dopowiedź

Witam

W odpowiedzi na list uprzejmie wyjaśniam, że soft został juz przetestowany i zaakceptowany, obecnie zaś trwa proces umieszczania go na stronie www.era.pl.

Soft powinien być dostępny w przyszłym tygodniu.

pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 22:17:18 wysłana przez qsqa »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: nowy rom od ery w przyszlym tygodniu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2008, 12:02:55 »
A od Orangutana - NIC
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2008, 18:31:06 »
o to super. JUz sie nie koge doczekac. Ogolnie dzialam na oryginalnym romie Ery i chyba sie przyzwyczailem. Nie pichcilem ani tez nie korzystalem z innych, ale jakos sie "meczylem". Ogolnie aspekt gwarancyjny boli, bo sprzet drogi a czasami jak juz padnie to nic sie nie da zrobic, wiec przywrocenie softu odpada, ale w sumie czy to jest zgodne z tym, ze jak zmienie soft i sie okaze, ze padla np. wibracja to mi nie uznaja, bo zmiana softu.  To tak jakby na kompie zminic bios i sie okazalo ze padl dysk i mi nie uznali, bo wina zmiany biosu....

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2008, 22:36:27 »
na forum telepolis kiedyś czytałem, że jest takie orzeczenie sądowe, w którym sąd wyraźnie stwierdził, że ingerencja w soft (zdjęcie simlocka) nie może mieć wpływu na ochronę gwarancyjną o ile ta ingerencja nie jest podstawą reklamacji
end of fear
yo is here

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2008, 18:52:39 »
Super, czekam na nowy sofcik... MDA mam od 2 dni, jestem bardzo zadowolony ale czasami jak duzo sie bawie to go przymuli troche.... z checia wgram nowy od ery. Podobnie jak kolega wyzej obawialem sie wgrywania innego softu bo mialem niemily przypadek kiedys z asusem a636n... podczas wgrywania nowego romu z win 6.0 oficjalnego dla tego modelu i pobranego z asusa, nagle wyskoczyl blad i palm siadl... na szczescie byl na gwarancji wiec odeslalem go do serwisu i po tygodniu byl caly i zdrowy, ale...... ciezko powiedziec co by bylojakbym wgrywal inny sofcik niz orginalny.... (koles w serwisie mi powiedzial ze raz na iles tam wgrywan cos sie wywala - no i wtedy na mnie padlo wiec teraz sie narazie obawiam)
Nowy soft Ery napewno bede wgrywal :)

*

Offline Kreciu

• 38
  • Sprzęt: HTC HD2, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2008, 19:39:32 »
Witam,
Nie wiem czy to o to chodziło ale na stronie ery pojawiło się oprogramowanie w wersji 1.93.118.3- Wydaje mi się,że tego wcześniej nie było:)
Pozdrawiam

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2008, 22:16:31 »
Dla wszystkich chętnych - TUTAJ jest ROM Ery 1.93

Testowałem na MDA Compact IV kolegi i jest całkiem, całkiem  :ok:

*

Offline Focuss

• 288
Odp: Nowy rom od ery w przyszlym tygodniu - JUŻ JEST !!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 27, 2008, 23:15:42 »
No to ściagam i wgrywam, mam ndzieje ze bedzie tylko lepszy a nie gorszy.... no i mam nadzieje ze nic nie popsuje bo mda mam od 5 dni dopiero

*

Offline Doriani

• 17
  • Sprzęt: XDA Diamond O2
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 27, 2008, 23:42:50 »
Zaraz na stronie Ery jest 1.93 ? Ja mam 19591.1.1.6 tak mi pokazuje w "informacjach"

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 27, 2008, 23:49:12 »
Zaraz na stronie Ery jest 1.93 ? Ja mam 19591.1.1.6 tak mi pokazuje w "informacjach"
To co Ci się pokazuje jest to wersja Windowsa, wersję ROMu masz w "Informacjach o urządzeniu".
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 27, 2008, 23:54:00 »
gotowy.... narazie co widze to predkosc dzialania... znacznie przyspieszyl mi sprzcik

*

Offline Doriani

• 17
  • Sprzęt: XDA Diamond O2
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 27, 2008, 23:57:00 »
Tak rzeczywiście - wersja rom 1.37 ale też ładnie działa

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 28, 2008, 08:58:12 »
Dla wszystkich chętnych - TUTAJ jest ROM Ery 1.93

Testowałem na MDA Compact IV kolegi i jest całkiem, całkiem  :ok:

a czy ten brand Ery można wgrać mając branda 'Orange' PL  bez HardSPL'a itp ?
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 28, 2008, 09:25:14 »
No i po zalozeniu nowego romu mam problem z automapa, przy starcie wyskakuje komunikat ze jest blad win5am i czy wyslas raport daje nie, i aplikacja sie odpala normalnie ale ten blad mnie denerwuje, wczesniej go nie bylo... chodzi o automape 5.2b czy ma ktos porobnie?

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 28, 2008, 10:09:46 »
No i po zalozeniu nowego romu mam problem z automapa, przy starcie wyskakuje komunikat ze jest blad win5am i czy wyslas raport daje nie, i aplikacja sie odpala normalnie ale ten blad mnie denerwuje, wczesniej go nie bylo... chodzi o automape 5.2b czy ma ktos porobnie?

Mam identycznie tak samo jak piszesz ...........ale na oryginalnym romie orangutana i to na tej wer. 5.2b  :worried:
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 28, 2008, 10:19:56 »
nie moge wgrac tego romu z ery wyskakuje napis ze rom nie dla tego urządzenia, w trybie BootLoader
 mam spl-1.40 olinex
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 28, 2008, 10:53:21 »
dziadek7 a czy w innej wersji automapy tez masz ten problem czy 5.1.1 dziala oki?

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 28, 2008, 12:11:50 »
Mam kolejny problem, jak przychodzi mi rozmowa to najpier miga tylko kolko a dopiero po jakichs 2-3 sekundach wlacza sie wybracja i sygnal. jak to zmienic? mam ustawione tak jak wczesniej ale inaczej dziala to niz ze starym softem

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 28, 2008, 12:30:34 »
Kolejna kucha to: 

-Przy wysyłaniu wiadomości opcja "sprawdź nazwy" dopasowuje je, po czym zamyka wiadomość i cały misternie wklepany mesydż idzie w kanał.

« Odpowiedź #19 dnia: Październik 28, 2008, 12:35:02 »
No i era zablokowała na tyle usunięcia paska blueconnect z głównego okna TF3D że nawet "Diamond TF3D Config Setup v0.6.7" nie może go obejść. Ma może ktoś jakiś pomysł jak to obejść na tym konkretnym romie.

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 28, 2008, 12:46:03 »
dziadek7 a czy w innej wersji automapy tez masz ten problem czy 5.1.1 dziala oki?

Poprzezdnio miałem 5.0.5 i było OK
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline Jabco

• 31
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 28, 2008, 13:46:35 »
Z tego co widać należy raczej pozostać przy ROMie "qsqa" :ok:

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 28, 2008, 13:51:58 »
No i era zablokowała na tyle usunięcia paska blueconnect z głównego okna TF3D że nawet "Diamond TF3D Config Setup v0.6.7" nie może go obejść. Ma może ktoś jakiś pomysł jak to obejść na tym konkretnym romie.

Zapuściłem ten temat już w innym wątku (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99830.msg798982#msg798982)  ale na razie bez echa !

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 28, 2008, 13:58:35 »
Jezeli ktos ma pomysl jak poprawic wade z dzwonkiem o korym pisalem to prosze o pomoc, bo wszystko przezyje, zainstaluje zachwile automape 5.1.1 i mam nadzieje ze bedzie dzialala normalnie, ale zeby dzwonek jak ktos dzwoni właczal sie odrazu a nie dopiero po chwili

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 28, 2008, 19:10:07 »
Kolejna kucha to: 

-Przy wysyłaniu wiadomości opcja "sprawdź nazwy" dopasowuje je, po czym zamyka wiadomość i cały misternie wklepany mesydż idzie w kanał.

Sprawdziłem bo nie wierzyłem i rniestety skucha totalna.. :O..żałuję, że zmieniłem. :-?.. mimo tego że miałem 1.37..... :-?
Mam nadzieję, ze szybko wypuszczą jakiś patch... bo to całkowicie rozwala normalne funkcjonowanie MDACIV jako urzadzenia do pisania SMS'ów.
Napiszę do nich juz jutro... innych też zachęcam...   B)
Poza tym problemem nie znalazłem żadnych innych.   B)
AM 5.1.1 śmiga.
GPS fix w kilka sekund, a odczyt z 11 satelitów.
TF3D działa dużo szybciej.
Jedynie to połączenie wizyjne w zakłace telefon mnie powaliło. A bylo tak fajnie.... :|

[UPDATE] Po miłej i niemiłej rozmowie z BOA uprzejmie przyjęli zgłoszenie....procedura uwzględnia 7-mio dniowy czas odpowiedzi....

Mogliby chociaż wystawić, na swojej stronie, stary ROM 1.37, z którego w sumie bylem zadowolony.... :-?
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 20:06:57 wysłana przez annkor »
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 28, 2008, 22:31:56 »
No ja tez powoli troche zaluje ze przeszedlem z 1.37 bo byl calkiem niezly, tzn nie zauwazylem takich gaf jak tutaj :(

« Odpowiedź #26 dnia: Październik 28, 2008, 22:51:21 »
No cóż, nie ma oprogramowania idealnego (chyba że "Hello world" pisany na każdych pierwszych zajęciach z informatyki), ale i tak uważem że jest lepiej niż było pomimo kilku małych "baboli". Poczekajmy ma kolejną poprawkę, może będzie lepiej, a z drugiej strony zawsze można wgrać "Diamentowego" od qsqa, ale i to nie daje pełnej gwarancji że bedzie OK !

« Odpowiedź #27 dnia: Październik 30, 2008, 07:46:38 »
Kolejna kucha to: 

u mnie nie występuje taka skucha - trochę się przestraszyłem ale jest wszystko OK

*

Offline bogas

• 15
  • Sprzęt: MDA IVC, FSn560
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 30, 2008, 10:15:49 »
Jezeli ktos ma pomysl jak poprawic wade z dzwonkiem o korym pisalem to prosze o pomoc, bo wszystko przezyje, zainstaluje zachwile automape 5.1.1 i mam nadzieje ze bedzie dzialala normalnie, ale zeby dzwonek jak ktos dzwoni właczal sie odrazu a nie dopiero po chwili

Jeśli chodzi o opóźnienie dzwonka to podobno Tweaks2k2 (płatny program dla fonów PPC) eliminuje problem. W opisie programu jest ostrzeżenie, że działa tylko dla wybranych wersji językowych tak więc nie testowałem na polskim ROM-ie Ery chociaż to opóźnienie trochę mi przeszkadza. Jedyne co mogłem zrobić to zwiększyć czas przekazywania połączeń do poczty głosowej do 30s.

W ROM-ie 1.37 nie włączał mi się ekran TF3D przy połączeniach przychodzących (był tylko komunikat z WM) za to teraz jest tak jak powinno.
Tu więc dla mnie zmiana na plus.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 31, 2008, 21:08:51 »
Wlasnie sobie zapusisilem i az tak wielkich zmian nie widze, co do szybkosci to moze minimalnie szybsza, ale rakita to nie jest, oglnie dobrze, ze uzylem sprite backupa, bo mam niby nowy rom, ale wszystkie stare ustawienia, nawet z licznikami...