Obługa głosowa omnii

• 16 Odpowiedzi
  • 3467 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Obługa głosowa omnii
« dnia: Październik 15, 2008, 22:45:13 »
Mysle ze warto o tym pogadac. Poniewaz przyzwyczailem sie do wybierania glosowego nr telefonicznych wiec bardzo mi tego brakuje w naszej omnii. Znalazlem program voice2go (tylko 7 $ :)) i wszystko jest fajnie bo nagrywa sie wlasne komendy glosowe pod ktore mozna podczepic kontakty i rozne aplikacje ale jest jedno ale. Program ten niestety nie dziala przez bluetooth i trzeba gadac do sluchawki :( Od razu uprzedze ze zestaw ten dziala rewelacyjnie i jako odtwarzacz i jako zestaw do rozmow. Potrafi odzrucic polaczenie wybrac ostatnie a nawet w odtwarzaczu core player potrafi zatrzymac utwor przewinac, przejsc do kolejnego czy poprzedniego no i oczywiscie sciszac i podglaszac dzwiek :(

Moze ktos wie jak zmusic voice2go do wspolpracy ze sluchawka bluetooth lub zna jakis inny program ktory potrafi ze sluchawka wspolpracowac i zeby mozna bylo komendy po polsku wydawac?
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Obługa głosowa omnii
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2008, 11:53:48 »
http://classic.pocketgear.com/software_detail.asp?id=23685  czyzby cos w stylu wybieranie glosowe ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2008, 12:04:12 »
to rowniez wyprobowalem i nie dziala na omnii przez bluetooth, a dodatkowo nie można tam dodać wlasnych tagów tylko trzeba gadac po angielsku.. trzeba miec dobry akcent :)
i8000 - WM 6.1

*

Offline Silver8

• *
  • 85
  • PDA: i900SAHJ3/SAHJ3 TELEFON: i900XXHJ1
  • Sprzęt: SGH-i900 OMNIA 8GB+8GB SDHC Sandisk
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2008, 01:58:04 »
Mysle ze warto o tym pogadac. Poniewaz przyzwyczailem sie do wybierania glosowego nr telefonicznych wiec bardzo mi tego brakuje w naszej omnii. Znalazlem program voice2go (tylko 7 $ :)) i wszystko jest fajnie bo nagrywa sie wlasne komendy glosowe pod ktore mozna podczepic kontakty i rozne aplikacje ale jest jedno ale. Program ten niestety nie dziala przez bluetooth i trzeba gadac do sluchawki :( Od razu uprzedze ze zestaw ten dziala rewelacyjnie i jako odtwarzacz i jako zestaw do rozmow. Potrafi odzrucic polaczenie wybrac ostatnie a nawet w odtwarzaczu core player potrafi zatrzymac utwor przewinac, przejsc do kolejnego czy poprzedniego no i oczywiscie sciszac i podglaszac dzwiek :(

Moze ktos wie jak zmusic voice2go do wspolpracy ze sluchawka bluetooth lub zna jakis inny program ktory potrafi ze sluchawka wspolpracowac i zeby mozna bylo komendy po polsku wydawac?

A możesz zamieścić link skąd pobrać i kupić za 7$ ten programik ?
American Staffordshire Terrier -  AL BASCO Yakamoz

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2008, 07:07:40 »
Wpisz w Google: voice2go. W czym problem? Przecież już pierwszy wynik zwraca taki link...
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 17, 2008, 09:30:55 »
znalazlem programik cyberon voice speed dial (ver. 1.2 i jakis tam build...) tylko chyba jakas jego przerobiona wersje :) gdyz udaje sie uruchamiac tagi w nim zdefiniowane korzystajac z zestawu bluetooth... niestety nie mozna wykorzystac do jego uaktywnienia zestawu... reasumujac aktywujesz wybieranie glosowe jakims wczesniej zdefiniowanym przyciskiem na omnii, ale samo polecenie mozna wydac na zestaw sluchawkowy...

robi on jeszcze jedna dziwna rzecz tzn defaultowo przypisuje uaktywnienie programu do przycisku nagrywajacego a ze takiego w omnii nie ma wiec idzie przypisanie na jakis wirtualny klawisz :) wiec trzeba to sobie pozniej zmienic i przypisac pod inny..

w sumie jedno w nim jest OK tzn. ze sam komunikat idzie przez podlaczony zestaw, ale brak mi tego zeby uaktywnic ten program nie przez klawisz na omnii, ale rowniez przez sam zestaw..
i8000 - WM 6.1

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2008, 12:33:25 »
sam komunikat idzie przez podlaczony zestaw

Co masz na myśli pisząc "zestaw"? Działa Tobie ten programik na mono BT?

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 17, 2008, 15:09:19 »
ja akurat uzywam bluetooth stereo jabry BT3030
i8000 - WM 6.1

*

Offline Silver8

• *
  • 85
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 18, 2008, 00:28:24 »
Wpisz w Google: voice2go. W czym problem? Przecież już pierwszy wynik zwraca taki link...

Witam
Jasne masz rację, ale ze mnie gamoń :smile:
Wszystko O.K., chciałem tylko zapytać czy, można pobrać i wypróbować najpierw, nim zdecyduję się na zakup?
Z opisu, program świetny, tego brakowało mi najbardziej w Omnia, wybierania głosowego, a tu mamy jeszcze wiele innych poleceń głosowych, po prostu super.

Z góry dziękuję.
Czasami człowiek się "zakręci", przepraszam i proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Piotr.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 18, 2008, 06:49:22 »
Spoko, nic się nie dzieje :)

Program można ściągnąć i wypróbować - jest na to 14 dni, jest w tym czasie w pełni funkcjonalny.

Przy okazji zainteresowanym zwracam uwagę na mały darmowy programik Vito MacroRecorder, który można znaleźć na stronce z Vito Voice2go - umożliwia on "nagranie" sekwencji tapnięć w ekran i następnie uruchamianie takich sekwencji (makr) tak jak zwykłych programów. W ten sposób można sobie trochę "zautomatyzować" niektóre powtarzające się czynności jakie robimy na PDA ;)

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 18, 2008, 15:04:23 »
wszystko fajnie tyle ze te programy wykorzystuja polecenia glosowe wypowiadane bezposrednio do omnii, czyli zeby do kogos zadzwonic i tak musisz wyjac telefon z kieszeni :( a ten o ktorym ja wspomnialem dziala przez zestaw bluetooth :)
i8000 - WM 6.1

*

Offline Silver8

• *
  • 85
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 28, 2008, 09:03:39 »
Przy okazji zainteresowanym zwracam uwagę na mały darmowy programik Vito MacroRecorder, który można znaleźć na stronce z Vito Voice2go - umożliwia on "nagranie" sekwencji tapnięć w ekran i następnie uruchamianie takich sekwencji (makr) tak jak zwykłych programów. W ten sposób można sobie trochę "zautomatyzować" niektóre powtarzające się czynności jakie robimy na PDA ;)
Witam ściągnąłem Voice2Go, jak dla mnie rewelka (zakupiłem licencję i mam to czego mi brakowało) ale mam prośbę, czy mógłbyś rozwinąć wątek  Vito MacroRecorder (troszkę ciemny jestem w angielskim, a chciałbym dowiedzieć się więcej o tym programie tzn.: co i jak, oraz jak to po ustawiać, z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Piotr

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 28, 2008, 17:41:18 »
Jesli chodzi o ten MacroRecorder, to po odpaleniu go na PDA pojawia sie komunikat informujacy, ze za chwile bedzie mozliwe nagranie makra. Po kliknieciu OK w tym komunikacie rozpoczyna sie wlasciwe nagrywanie makra. Polega to na tym, ze nalezy kolejno tapac sobie i uruchamiac co tam sie chce i wszystko to jest rejestrowane - lacznie z pauzami miedzy tapnieciami. Nagrywanie konczy sie klikajac na czerwony kwadracik na srodku ekranu. Pojawia sie wtedy prosba o podanie nazwy makra i to juz koniec. W katalogu z programem znalezc mozna juz wtedy gotowy link, ktory uruchomiony - wykona nagrana sekwencje.

*

Offline Silver8

• *
  • 85
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 28, 2008, 17:56:42 »
Witam
Hmm, troszkę to skomplikowane, ale co tak na prawdę osiągamy po nagraniu tej sekwencji (sądziłem że, będzie to w formie skrótów do danych czynności czyt. wywołanie np.: jakieś aplikacji lub ustawień z poziomu skrótu a nie szukając linku w menu Macro Recordera).
Coś jak Voice2Go tylko ze skrótu a nie głosowo, swoją drogą, Voice2Go dla mnie jest super za pomocą tej aplikacji mogę szybko dotrzeć do niemal wszystkiego w mojej Omnii.
Pozdrawiam
Piotr

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 28, 2008, 19:07:10 »
Zle mnie zrozumiales - skrot, ktory powstaje w wyniku nagrania makra to zwykly skrot w formie pliku *.lnk - czyli dokladnie takiego samego jak kazdy inny skrot w WM. I to powoduje, ze w przeciwienstwie do tego co napisales wszystko jest wlasnie banalnie proste - zarowno jesli chodzi o samo nagrywanie jak i o pozniejsze wykorzystanie makr.

Dodatkowa zaleta jest to, ze program jest darmowy. Jego funkcjonalnosc mozna zastapic coprawda Mortscriptem, jednak tam nie ma mozliwosci tak prostego nagrania sekweencji (wszystko nalezy zakodowac recznie).

Mozliwosci wykorzystania jest mnostwo. Jednym z ciekawszych, ktore uzywalem bylo wykorzystanie odpowiedniego makra w polaczeniu z Voice2Go i nawigacja iGo. Wystarczylo wlozyc PDA do uchwytu samochodowego (aktywowal sie wtedy samoczynnie nasluch MagicWorda w Voice2Go) i wypowiedziec cel podrozy - odpowiednie makro uruchamialo wowczas program do nawigacji, wybieralo odpowiedni punkt docelowy z Ulubionych i mozna bylo jechac :)  Wszystko automatycznie, bez dotykania PDA.

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 28, 2008, 20:03:31 »
Dodatkowa zaleta jest to, ze program jest darmowy. Jego funkcjonalnosc mozna zastapic coprawda Mortscriptem, jednak tam nie ma mozliwosci tak prostego nagrania sekweencji (wszystko nalezy zakodowac recznie).
Ja  jakoś widzę wersja trial 14 dni :( :( :(

http://www.vitotechnology.com/en/products/macrorecorder.html

No chyba że źle patrzę
A swoją drogą to byłaby fajna sprawa z tym uruchamianiem NAVI łącznie z lokalizacją , jednym wypowiedzianym słowem

PZDR
:ok:

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 28, 2008, 20:14:44 »
Jesli masz kupione Voice2Go to z automatu masz MacroRecordera. Jesli nie masz Voice2Go, to uzywalem (i nadal uzywam) caba MacroRecordera dostepnego na stronie programu Voice2Go (pod koniec strony jest link) - o tej wersji od poczatku mowie (odsylam do mojej pierwszej wypowiedzi o tym programie powyzej). Instalacja z tego caba nie jest (a przynajmniej nie byla gdy ja sciagalem dawno temu) wersja trial.
Nie wiem czy i czym rewentualnie rozni sie ona od MacroRecordera z linku powyzej.