Kontakty a WM 6.1

• 4 Odpowiedzi
  • 1630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Kontakty a WM 6.1
« dnia: Październik 05, 2008, 13:52:54 »
Zainstalowałem kilka dni temu WM 6.1 ( oficjalny ), dołożyłem MobileShell 2.1, kontakty mam w "kontaktach" ( nie na SIM ), fotki do kontaktów wrzuciłem do pamięci urządzenia i  zauważyłem, że czasem aparat nie rozpoznaje dzwoniącego. Nie ma żadnej reguły - czasem wyświetla mi tylko numer dzwoniacego, czasem numer i nazwisko bez zdjecia. Wysyłajac SMS-a do dwóch osób naraz po chwili otrzymałem od nich odpowiedzi z tym, że pierwszy z odpowiadających wyświetlił mi się z imienia i nazwiska ( tak jak jest zapisany ) zaś drugi jako numer ( tak jakbym go w ogóle nie miała zapisanego w kontaktach ). Wie ktos o co chodzi bo jest to czasem kłopotliwe nie wiedzieć, że dzwoni znajomy z kontaktów.

*

Offline Treker

• 756
Odp: Kontakty a WM 6.1
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2008, 20:22:11 »
jeżeli przed zmianą romu na 6.1 tego nie miałeś to odpowiedź chyba prosta - wina upgradu (bug), natomiast jeżeli wcześniej też tak było to trochę faktycznie dziwna sprawa. Ja też mam Polarisa i kontakty nie są na karcie sim i wszystko działa bardzo dobrze.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 11:45:54 »
jeżeli przed zmianą romu na 6.1 tego nie miałeś to odpowiedź chyba prosta - wina upgradu (bug)

Tak więc to chyba bug,  wcześniej tego nie było ...no cóż, zdarzaja sie i takie rzeczy. Najdziwniejsze jest to, że nie dzieje sie tak z każdym zapisanym kontaktem - jedne rozpoznaje, inne nie. Spróbuję jeszcze innej rzeczy - choć to benedyktyńska robota - wpisac kontakty od nowa ręcznie. Moze kontakty restorowane z backupu zrobionego na WM 6 nie sa w pełni kompatybilne z tymi z WM 6.1 - choć wydaje sie to mało prawdopodobne.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2008, 12:21:41 »
własnie chciałem zapytać czy nie robiłeś backupa... to może być jego wina. A z outlookiem nie synchronizowałes?
Ewentulanie powrocic do romu wm6 i backup, zrobic synchro do outlooka i wtedy zainstalować wm6.1 i zrobic snchro z outlookiem bez backupa
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2008, 15:22:57 »
Kontakty miałem zbeckupowane SpriteBackup'em 6.5.0 jeszcze z WM 6 i po zainstalowaniu WM 6.1 zrobiłem restore ale tylko kontaktów bo pozostałe programy instalowałem sobie ręcznie. Dalej jednak nie ma reguły - jedne kontakty wyswietla w 100%, inne tylko sam nr telefonu - bez nazwy i foto, i nie widac zadnych zaleznosci pomiedzy jednymi a drugimi. Nawet ten sam numer potrafi raz rozpoznać a innym razem nie.

EDIT:
Właśnie wywaliłem dwa numery z pamieci i wpisałem je na nowo, zresetowałem i...dalej nic, nie rozpoznaje. Zastanawiam sie czy MobileShell 2 czegos tu nie miesza bo jak wybieram kontakt z MS2 to pokazuje mi tylko wybierany nr a kiedy z HTC-owego dialera to wtedy wyskakuje wszytsko co trzeba.
Napisane: Październik 06, 2008, 12:35:38
No i jest OK, zrobiłem HR zainstalowałem kontakty od nowa i...teraz działa jak poprzednio. Wiem - a przynajmniej tak mi sie wydaje - gdzie był ( zrobiłem ) błąd. W czasie odtwarzania danych PIM zdaje sie, że odptaszkowałem jedno z "okienek". Teraz nie ruszałem niczego i po zaladowaniu kontaktów, zainstalowaniu MS2 wszystko hula jak poprzednio. Wobec tego mogę stwierdzic, że na chwilę obecną WM 6.1 w Polarisie bug'ów nie stwierdzam.