Hi.
Koledzy. W tej chwili korzystam z Diamentowego 3.2 LITE + RADIO 08. Mam zamiar zmienić ROM z uwagi na fakty:
1. Bardzo szybkie zużycie baterii. O 8 rano 100%. O 18 15%. Oczywiście 3g, Wifi, BT, GPS wyłączone. Żadnych tam S2U2 ani innych wynalazków. Wszystkie aplikacje pozabijane. Praktycznie korzystam tylko z tel (około 30 min).
2. Częste chwilowe "zawieszanie" można powiedzieć. Tapam sobie w jakąś ikonę czy Soft Key, a Diamond ma mnie gdzieś! Trzeba tapnąć kilka razy. Co prawda po chwili wszystko wraca do normy, ale za jakiś czas znowu.
3. Ogólnie jakoś tak mało sprawnie chodzi mi system
Oczywiście zastosowałem zaraz po zainstalowaniu wszelkie zalecane tweaki z AdvConf oraz DiamTweaks (a w szczególności dotyczące poboru energii).
Proszę zatem o Waszą radę. Jaki ROM zainstalować. Myślę o Dutty 2.2 lub Swots 1.4. A może inny? Brak polskiej wersji nie przeszkadza mi w najmniejszym stopniu. A jeśli Swots, to jak go zainstalować poprawnie, bo w .rar który ściągnąłem jest nieco więcej aplikacji niż należało się spodziewać (w każdym razie w Dutty jest tylko .exe + obraz).
Pozdrowienia: DUDUS
(Chyba nie-szczęśliwy posiadacz Diamonda, przedtem szczęśliwy posiadacz Kasierka kochanego)
Napisane: Wrzesień 30, 2008, 22:12:11
POPRAWKA. 3.2a LITE