Super, trzeba będzie wreszcie wgrać twoje dzieło. Planujesz update tylko wersji PL, czy WWE też?
obie na raz, chcę, aby obie wersje nie różniły się znacznie.
Napisałem że mógłby być blog, bo w sumie jak nie ma czasu, to najporstsza metoda by uruchomić Word Pressa, skórka i strona gotowa ( http://damek.eu/instalacja-wordpressa-krok-po-kroku/ )***
A oczywiście każda informacja o nowym wydaniu powinna mieć jak wyżej:
Tytuł newsa: Najnowsza wersja / numer wersji
W treści:
- Opis zmian
- Zawartość oprogramowania
- Ewentualne uwagi
Pod takim newsem w komentarzach ludzie mogliby dopisywać swoje uwagi np. z testów ...
Ja już stronę prowadziłem, nawet programowałem w php proste cms'y, ale to było jakieś 2 lata temu...
- Opis zmian - fajnie, że zazwyczaj nie pamiętam co dokładnie było zmieniane.
- zawartość - zawsze jest inna, po to jest kuchnia, żeby nie narzekać na "mój dobór oprogramowania w gotowym romie". Po raz któryś powtórzę, gotowy rom to tylko dodatek

ja osobiście nie widzę potrzeby prowadzenia oddzielnej witryny, wszystko jest na miejscu, tylko trzeba szukać. Obciążać mnie dodatkową pracą? Przykro mi, ale podziękuję

powtórzę apel do globalbus'a o dodanie do kuchni oemu emulatora javy, najlepiej jakiegoś najnowszego Jbed'a z obsługą 3D, a i proszę jeszcze o moblue, bo bez niego jest problem z bluetooth.
emulator javy proponuję wstawiać na kartę, bo jak jest wpakowany na płasko do \windows to się sypie, a wgotowywanie go po to, żeby po HR się skopiował do storage uważam za średnio sensowne. Z bluetoothem to najlepiej użyć zewnętrznego programu, np btcrawlera lub moblue. Systemowa obsługa rzeczywiście nie działa zbyt dobrze.
Wiem że mogę zrobić te oemy sobie samemu ale przepraszam chłopaki lecz na chwilę obecną nie potrafię, chyba że ktoś byłby tak miły i napisał łopatologiczną instrukcję tworzenia tych paczek jak najprostszym programem a potem jak je dodać do kuchni. Czytałem już jedną napisaną chyba przez globalbusa lecz nie jest ona dla mnie do końca jasna.
w skrócie, .cab to zunifikowany format instalatora, który kopiuje pliki, wprowadza rejestr i tworzy skróty(są wyjątki, cab pozwala na dodanie .dllki instalacyjnej, np tak jest w programach spb). Na tej samej zasadzie działa oempaczka, domyślnie rom jest podmontowany w \windows, więc tam trafiają wszystkie pliki, które dodamy w kuchni. initflashfiles kopiuje pliki w inne miejsca, np skróty, .rgu dodaje wpisy rejestru (rejestr jest scalany na etapie gotowania), option.xml jest plikiem wyłącznie kuchennym.
Jest jeszcze provxml, ale o tym celowo nie wspominam
P.S. Czy jak wgram twój soft to przestaną mnie dręczyć komunikaty sieciowe?? znaczy co kilka minut "Łowicz", "Łowicz", "Bełchów", "Nieborów", "Skierniewice" itd... Idzie się wykończyć
Prawdopodobnie tak, ale nie sprawdzałem.
Wiecie może czemu po zainstalowaniu task manager'a pda sie zawiesza ? Domyślam się, że gdzieś był poruszany ten temat, ale ciężko jest przeszukać 40 stron :/ jeżeli nic się nie da zrobić z task manager'em to czego uzywacie jako x-button'a (zamykanie a nie minimalizacja) ??
x-button htc nie działa jesli o to chodzi. używam taskmanagera z hs++
Ja właśnie mam to samo ,ale wktask nie mam wgotowanego w rom tylko na karcie pamięci.
Możesz sobie wybrać cokolwiek, wktask i tak wyląduje w \windows