Odmowa dostępu do plików - czy tylko w Asusach?

• 3 Odpowiedzi
  • 994 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odmowa dostępu do plików - czy tylko w Asusach?
« dnia: Wrzesień 14, 2008, 21:39:46 »
Witam

Temat był dosyć obszernie dyskutowany na podforum Asusa, niestety jak dotąd bez recepty na skuteczne lekarstwo, oprócz HR :(

Problem, w skrócie pisząc, polega na tym, że niektórym uzytkownikom z niewyjaśnionych jak dotąd przyczyn PDA nagle odmawia kopiowania i kasowania plików. Zarówno w wewnetrznej pamięci flash, jak i na kartach SD. Poza tym pliki można czytać, zakładać nowe, działają zainstalowane aplikacje. Ponadto feler jest dosyć czesto błędnie rozpoznawawany przez użytkowników jako "wina" ActiveSync, gdyż problem najczęściej ujawnia się przy pracy z tym programem :  nie można kopiować plików z peceta do PDA i w drugą stronę, synchronizować, instalować przez AS programów. Jednak przy bliższym przyjrzeniu okazuje się, że plików nie można kopiować/kasować także za pomocą samego PDA,  np. systemowym Eksploratorem plików.
Wiecej szczegółów na temat opisu objawów tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103990

Pytanie wiadome: czy ktoś z użytkowników, niekoniecznie Asusa, spotkał sie z takim problemem oraz znalazł rozwiązanie?

Pozdrawiam -

Stanley

P.S. Należe do juzerów niedotknietych (odpukać...) tą dziwna przypadłością. Niemniej wolałbym wiedzieć jak sobie poradzić, także w przypadku nieposiadania backupów...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2008, 22:17:25 wysłana przez stanley_p »

*

Offline RybA™

• Ekspert Dell
  • 920
  • The Chosen One
    • Moje Portfolio
  • Sprzęt: Samsung S4, Dell Axim x50v & x51v, Nexus 7" 2012
Odp: Odmowa dostępu do plików - czy tylko w Asusach?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2008, 10:19:35 »
Ja,  moim obecnym ROM-ie mam problem, iż czasem nie widzi  CF (SD wciąż działa). Lecz w tym wypadku wystarczy SR i wszystko wraca do normy :)

Tak więc, w imieniu userów Axima x50v, mogę odpowiedzieć: nie.
Ten kto walczy z potworami winien uważać by nie stać się jednym z nich
Fryderyk Nietzsche.

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2008, 19:34:53 »
/.../
Tak więc, w imieniu userów Axima x50v, mogę odpowiedzieć: nie.

W imieniu userów czy usera? ;)

Odnośnie sprawy podkreślę, że w Asusach problem pojawia się sporadycznie (może nawet bardzo sporadycznie), na forum nie słychać z tego powodu chóralnych płaczów i narzekań. Niemniej czasem zdarza się, w okolicznościach i przyczynach jak dotąd niewyjaśnionych oraz jak napisałem wyżej, jedynym skutecznym lekarstwem jest póki co tylko hard reset (przypuszczalnie także odzysk z regularnie przeprowadzanych i przechowywanych backupów, ale nikt z dotknietych ta przypadłoscią tego nie uczynił).

Pozdrawiam -

Stanley
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2008, 19:38:01 wysłana przez stanley_p »

*

Offline RybA™

• Ekspert Dell
  • 920
  • The Chosen One
    • Moje Portfolio
  • Sprzęt: Samsung S4, Dell Axim x50v & x51v, Nexus 7" 2012
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2008, 21:10:00 »
W imieniu userów czy usera? ;)

Usera, który przeszedł przez chyba wszystkie dostępne ROM-y dla tego sprzętu (z wyjątkiem WM 5 A03).
Ten kto walczy z potworami winien uważać by nie stać się jednym z nich
Fryderyk Nietzsche.