Witam,
Moj diamond sam zmienil nazwe pamieci z Internal Storage na Internal Storage2 i w pamieci glownej utworzyl folder o nazwie Internal Storage. Programy, ktore wczesniej mialem zainstalowane na wbudowanej pamięci przestały działać (bo zmieniła się ich lokalizacja). Dodatkowo zrobił mi się bałagan z przechowywaniem poczty, ponieważ po samoczynnej zmianie nazwy Internal Storage, program pocztowy przechowuje maile i załączniki nie na karcie pamięci, a w folderze Internal Storage w pamięci głównej.
Co mogło być przyczyną samoczynnej zmiany nazwy i jak to odwrócić? Już raz mi się tak zrobiło 2 tyg temu, ale miałem wtedy nieskonfigurowany telefon, więc zrobiłem hard reset. Teraz chciałbym tego uniknąć.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak temu zaradzić?
Częściowo udało mi się rozwiązać problem. Mianowicie pos przekopiowaniu plików usunąłem folder Internal Storage i zrobiłem soft reset. po SR wewnętrzna pamięć sama zmieniła nazwę z Internal Storage2 na Internal Storage i na razie wszystko jest OK. Tylko w dalszym ciągu nie wiem, dlaczego samoistnie zmienił mi tę nazwę