Czy ktoś moderuje "Zablokowane odcinki - Sopot"?

• 2 Odpowiedzi
  • 1448 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
Czy ktoś moderuje "Zablokowane odcinki - Sopot"?
« dnia: Wrzesień 09, 2008, 20:21:23 »
j/w
Moje punkty wiszą od 4 września. Jak jeszcze z tydzień czy dwa nie będą zatwierdzone to je skasuje, bo się remonty pokończą.
Pozdrawiam,
Paweł
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
Odp: Czy ktoś moderuje "Zablokowane odcinki - Sopot"?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2008, 10:29:41 »
Ja niestety rezygnuję, byłem moderatorem tej przez rok i moje uprawnienia automatycznie wygasły,
ale to oczywiście nie jedyny powód:
- to zajęcie bardzo czasochłonne (szczególnie po aktualizacji map - wymaga sprawdzenia wszystkich aktywnych punków),
- weryfikowaniem punktów trzeba się zajmować praktycznie codziennie (zaległości kilku dniowe czasami powodują,
   że punkty wprowadzone do bazy są już nie aktualne i ich aktywacja nie ma sensu),
- aby kategoria miała sens musi być do niej dołączony plik z blokadami (udostępniałem),
- użytkownicy serwisu często mylą "zakaz wjazdu" z "zakazem ruchu" - moderator powinien być ten sam obu kategorii,
   aby swobodnie i szybko mógł korygować kategorię błędnie dodanego punktu,
   czyli dochodzi dodatkowa praca - moderowanie kat. "zakazy wjazdu".
- brak jakiejkolwiek reakcji ze strony AM (poza standardową odpowiedzią) na moje dwu lub 3-krotne zgłoszenia z prośbą
  o poprawienie na mapach punków, które są ewidentnymi błędami mapy i zalegają w serwisie "od zawsze" - tu dodam,
   że moje zgłoszenia były kierowane po świeżych aktualizacjach map i zweryfikowaniu wszystkich punków z obowiązującą mapą.
- brak jakichkolwiek informacji (poza starymi, "że będzie") o możliwości pobierania punków w postaci blokad
  (to znacznie by usprawniło moderowanie tej kategorii).

To główne powody mojej decyzji, jest jeszcze wiele mniejszych, ale przy tych wydają się nie istotne,
więc nie warto o tym pisać.

Mam nadzieję, że szybko znajdzie się osoba zainteresowana i dyspozycyjna, aby kontynuować działanie tej kategorii,
a chyba warto bo była w pierwszej 10-tce subskrybowanych kategorii.