Omnia i czujnik ruchu

• 16 Odpowiedzi
  • 7577 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline goopy

• 34
Omnia i czujnik ruchu
« dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:24:34 »
Witam,

Mam taki oto kolejny problem.
Mój czujnik ruchu nie wykrywa zmiany orientacji telefonu (jest zaznaczone w ustawieniach aby zmieniał samoczynnie). Działa tylko po resecie. Aż do momentu automatycznego uśpienia ekranu/urządzenia (u mnie włącza się ta opcja tak szybko jak możliwe, aby oszczędzić baterię).

Czy ktoś ma podobny problem?

pozdr
MR

*

Offline DK

• 27
Odp: Omnia i czujnik ruchu
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:40:25 »
Zmiana orientacji ekranu działa wtedy kiedy ekran jest w pełni aktywny.
Jeżeli tylko ekran zostanie "ściemniony" to już nie działa. Tak przynajmniej to pracuje u mnie.
Może to o to ci chodzi.

Pzd

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:46:56 »
widzę że nie tylko ja mam taki problem... bo u mnie też to tak działa a co gorsze ekran cały czas jest ściemniony i nie mogę go rozjaśnić, dopiero po wywaleniu wszystkiego z telefonu i działa to tylko do pierwszego ściemnienia się ekranu :/

*

Offline goopy

• 34
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:52:14 »
Tede2: mam tak samo. Ekran ściemniony - nie mogę rozjaśnić...
Help anybody???

*

Offline Tede2

• *
  • 61
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2008, 15:48:45 »
ja dzisiaj dzwoniłem na infolinię samsunga i usłyszałem że to wymagać może serwisu - gość był strasznie ciemny :/ i dlatego czekam na pomoc kogoś z forum :)

*

Offline Palka

• **
  • 114
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2008, 22:04:14 »
a sprawdzcie ustawienia baterji
ustawienia > systemowe > bateria > zakladnia zasilanie bateryjne > opcja wygaszanie po czasie oraz przywrucenie po nacisnieciu [ czyli oba check boxy z ptaszkiem ]

*

Offline Tede2

• *
  • 61
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2008, 22:19:43 »
sprawdzę jak się bateria naładuje :) ale coś w tym może być :)

Dzięki wielkie :) DZIAŁA !! :) niech ten typek z infolinii walnie się w głowę :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2008, 00:14:29 wysłana przez Tede2 »

*

Offline goopy

• 34
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 10, 2008, 07:49:32 »
Super!
Jesteś moim bohaterem.
Swoją drogą, co to za kwiatki...

*

Offline aner

• 28
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 21, 2008, 23:47:31 »
A ja mam problem z czujnkiem podczas gdy bateria jest słaba.Czujnik wtedy nie reaguje.Jak np był w położeniu poziomym to tak zostanie do całkowitego rozładowania.Czy to można jakoś zmienić?

*

Offline Tede2

• *
  • 61
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 22, 2008, 00:20:14 »
może to być kwestia oszczędzania energii. Wyłącz tą funkcję i sprawdź czy działa.  ustwienia - system - bateria - oszczędzanie energii (jakoś tak to idzie)

*

Offline tester2

• *
  • 50
  • Sprzęt: Omnia fw:SAHI1/XXHI2 -----------------------------
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 22, 2008, 05:00:59 »
a mi sie wylacza czujnik ruchu i nie rozkminilem w jakich sytuacjach.
na pewno nie wylacza go uspienie pda. odpalilem aparat i tez wyglada, ze po zamknieciu aplikacji aparatu czujnik dalej dziala.
ale jak pouzywam omni troche czasu i po odpalam rozne programy (standardowe, bo jeszcze nic nie wgralem) to po pewnym czasie widze, ze czujnik ruchu jest wylaczony.
moze touch player go wylacza...? ale jeszcze musialbym to sprawdzic.

(opcje oszczedzania baterii mam wylaczona, bateria powyzej 70%)

jakies pomysly?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2008, 05:54:30 wysłana przez tester2 »
Samsung Omnia (firmware - PDA:i900SAHI1/SAHI1, TELEFON: i900XXHI2)

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 22, 2008, 07:52:23 »
Ja zauwazylem cos takiego, gdy prubuje odpalic aparat, system jest zawalony programami, wtedy wyskakuje blad ze za malo pamieci bla bla bla, po tym dezaktywauje sie czujnik ruchu.

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 10, 2008, 17:47:49 »
a sprawdzcie ustawienia baterji
ustawienia > systemowe > bateria > zakladnia zasilanie bateryjne > opcja wygaszanie po czasie oraz przywrucenie po nacisnieciu [ czyli oba check boxy z ptaszkiem ]

Dzieki mistrzu :] A juz mialem nowego posta zakladac:P Swoja droga glupio sa nazwane niektore opcje:P Myslisz ze wylaczyles aktywowanie ekranu przez dotyk a tu nie dziala autorotacja:P

*

Offline Palka

• **
  • 114
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 10, 2008, 19:15:43 »
Dzieki mistrzu :] A juz mialem nowego posta zakladac:P Swoja droga glupio sa nazwane niektore opcje:P Myslisz ze wylaczyles aktywowanie ekranu przez dotyk a tu nie dziala autorotacja:P

u mnie tez sie czasem autorotacja zacina, i jeszcze nie rozgryzlem czemu, puki co ustawilem na stale pionowa ktorej najczesciej uzywam, jest to przypadlosc tez na ROMie DXHI3.

nie wiem jak tam SAHI4, moze tede powie.
ale z tego co pamietam jak nie mialem zainstalowanego SPB mobile shell to rotacja dzialala bez zarzutu, moze to z tym problem.

*

Offline Tede2

• *
  • 61
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 11, 2008, 08:38:36 »
Witam. Mam SBP zainstalowane i autorotacja działa. Czasami dziwi mnie tylko fakt że jak PDA jest w "stanie spoczynku" to po odpaleniu go ekran jest obrócony :P

*

Offline lesny11

• 11
  • Sprzęt: dell streak 5" , galax note II
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 01, 2009, 12:51:39 »
ja już próbowałem wszystkiego co tu jest napisane i wciąż nie działa mi rotacja, czujnik położenia mam sprawny bo w grach działa, ale w systemie już nie. Macie może jakieś kolejne dobre pomysły?
Mitsubishi Trium Eclipse -> SE T610 -> SE K750 -> SE K800 -> SE P1i -> HTC TYTN II -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC HD2 -> Galaxy Tab P1000 -> Galaxy Note -> Galaxy Note II

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 02, 2009, 17:26:53 »
moze wgraj nowy rom ??
  ja mialem to samo i wyslalem do serwisu (po powrocie wszystko bylo ok), ale wtedy jeszcze nie wiedzielem ze mozna flaszowac ten telefon.