The system cannot find the path specified

• 7 Odpowiedzi
  • 2092 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cormacart

• **
  • 123
  • Cormac Mac Art
  • Sprzęt: HTC Polaris, Samsung Omnia Pro4
The system cannot find the path specified
« dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:01:34 »
Witam wszystkich. Przy próbie włączenia jakiejkolwiek mp3 na moim Polarisie przy użyciu standardowego  WinMPlayer pojawia się komunikat:  " The system cannot find the path specified ". Natomiast po odpaleniu WMPly z folderu Programy można w nim wyszukać  i uruchomić każdą mp3. W Total Commanderze ustawiłem WMply jako domyślny odtwarzacz dla mp3. HTC Audio Menager również nie daje rady odpalić mp3 w sposób jaki opisałem.

*

Offline marcinek__85

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
Odp: The system cannot find the path specified
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:29:10 »
Polecam PocketMusic. sam osobiscie uzywam i jestem zadowolony:)

*

Offline cormacart

• **
  • 123
  • Cormac Mac Art
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:40:52 »
Polecam PocketMusic. sam osobiscie uzywam i jestem zadowolony:)

Nie w tym rzecz, który odtwarzacz jest dobry lub lepszy. Chcę żeby znów działało. Chcę mieć możliwość najechania na jakąkolwiek mp3 w moim folderze muzyka i usłyszenia jak brzmi. Mam dość tego komunikatu i świadomości że coś nie działa jak należy.

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2008, 20:37:28 »
Nie wiem jakiego ROM'u używasz.
Jedyne co mogę poradzić to HR - niestety. U mnie na standardowych ustawieniach normalnie działa WMP i odtwarza każdą MP3 po kliknięciu w nią. MP3 mam ustawione jako dzwonek.

Ale!!! Jeszcze jeden pomysł - który WM 6.0 czy 6.1 i jakie RadioROM? - może tu jest problem. Jak miałem złe RadioROM to nic nie odtwarzał.

*

Offline cormacart

• **
  • 123
  • Cormac Mac Art
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2008, 08:51:38 »
Wersja romu i windy 6.0 prof. taka jak na załączniku. Nic nie zmieniałem po zakupie. Mam dokładnie tą wersję Polarisa z tego sklepu:
 http://e-lectron.pl/product_info.php?cPath=171_181&products_id=33002
kupiony końcem lipca 2008 r.

mp3 bez problemu ustawiam jako dzwonek, każdą mogę odsłuchać z poziomu WMPlayera, ale żadnej przez WMplayer z poziomu Eksploratora Plików lub Total Commandera. Wydaje mi się że to wszystko wina Mort Playera, którego zainstalowałem skuszony pozytywnymi recenzjami i praktycznie od razu odinstalowałem jako zbędny. Jednakże on musiał jakimś dziwnym, wrednym sposobem coś namieszać. Teraz nawet jak ustawię inny odtwarzacz jako domyślny dla plików o rozszerzeniu mp3, to i tak jest lipa.
Ale, co zauważyłem jeszcze, że jedynie w przypadku mp3  (fot.2) wartość indeksu wynosi 0.  avi, wav, wmw itd., każdy ma w indeksie jakąś wartość, np. 2001. Tu nie mam nic. Może ktoś mógłby sprawdzić jaką wartość dla mp3 powinno sie wpisać. Chyba że się mylę i niepotrzebnie to wiąże z problemem. Jak to nie pomoże to zostaje już chyba tylko HR  :|

*

Offline arturaro

• **
  • 104
  • Sprzęt: BB 9780; SE NeoV
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 14, 2008, 15:02:43 »
U mnie wygląda to tak:

*

Offline cormacart

• **
  • 123
  • Cormac Mac Art
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 15, 2008, 08:34:53 »
Dzięki za pomoc ale niestety nie pomogło. Na marginesie, dokładnie takie same wartości ( -2002 ) mam dla plików z rozszerzeniem wmv  i te odpala bez problemu...

*

Offline cormacart

• **
  • 123
  • Cormac Mac Art
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 15, 2008, 12:41:58 »
uff. Działa.  Dziwne, przypisanie WM Playera do mp3 pod Total Commanderem skutkowało komunikatem z tematu " System cannot... ",  ale kiedy zrobiłem to samo z poziomu standardowego File Explorera    -       zadziałało!!!  Temat załatwiony. Dziękuję za zainteresowanie i próby udzielenia pomocy.