QuickMenu - Settings

• 20 Odpowiedzi
  • 3678 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawcik

• 260
QuickMenu - Settings
« dnia: Sierpień 11, 2008, 13:16:58 »
Witam ostatnio zainstalowalem na moim hermesie QuickMenu bardzo fajny programik tyle ze nie wiem w jaki sposob zrobic odnosniki do ustawien, w programach wszystko ok wyswietka ale Settings  -- Empty   :| jak w ustawieniach QuickMenu dodac foldery z ustawieniami ekranu, systemu, polaczen ?  :-?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: QuickMenu - Settings
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2008, 13:39:41 »
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2008, 15:28:51 »
niestety ale ta wersja nie dziala wogole, jakis blad z certyfikatem czy cos :/ mimo ze usunolem poprzednia. macie cos innego ?

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2008, 20:17:31 »
powróciłem do wersji "działającej"  :E

dodaje screeny

to jak, pomoże ktoś ?  :D

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2008, 20:58:37 »
Szczerze, dzis jak tata wrocil (pozyczylem mu Herma) zauwazylem to samo, na nowej kuchence WM 6  :P O dziwo wchodząc przez systemowe Menu start ustawienia sa normalnie widoczne  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2008, 21:59:22 »
wlasnie  :E a szkoda bo program mi sie bardzo podoba  :sleepy:

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:05:42 »
jak ktoś mi znajdzie jakiś darmowy odpowiednik wince cab manager to .cab z quick menu zrobie.

paypal

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2008, 22:52:05 »
a znacie moze jakis program podobny do quickmenu? (tylko nie wisbar)
a jak juz jestesmy przy menu to da sie zmienic to logo windows (to od start menu) na jakies swoje ? (tylko nie wisbar)
nie lubie wisbara  :E

*

Offline MartinTP

• *
  • 79
  • Sprzęt: HP iPAQ 214, iPAQ 614
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2008, 20:37:39 »
To definitywnie nie jest błąd czy też problem z programem. Po prostu zajrzyj do folderu "\Windows\Start Menu\" gdzie oczywiście jest folder "Ustawienia" i jest pusty. Dlatego właśnie się wyświetla jako pozycja w QuickMenu a napis "Empty" bo jest pusty. Usuń folder i po sprawie.

Aha, oczywiście wspomniany folder można usunąć TotalCommanderem, bo większość innych przeglądarek plików go po prostu nie wyświetla (nawet przy załączonym wyświetlaniu ukrytych i systemowych plików).

Rozwiązanie to nie mniej ma jedną wadę, zniknie tym samym możliwość przejścia do "Ustawień" dostępnych dotąd z "Start". Lepiej więc ten folder przenieść np. do programów".
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 21:11:32 wysłana przez MartinTP »

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2008, 20:41:48 »
Zawsze można do tego folderu wrzucić skróty. Do większości rzeczy są one w folderze Windows ( trzeba przejrzeć )
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 24, 2008, 21:05:57 »
To definitywnie nie jest błąd czy też problem z programem. Po prostu zajrzyj do folderu "\Windows\Start Menu\" gdzie oczywiście jest folder "Ustawienia" i jest pusty. Dlatego właśnie się wyświetla jako pozycja w QuickMenu a napis "Empty" bo jest pusty. Usuń folder i po sprawie.

Aha, oczywiście wspomniany folder można usunąć TotalCommanderem, bo większość innych przeglądarek plików go po prostu nie wyświetla (nawet przy załączonym wyświetlaniu ukrytych i systemowych plików).

U mnie QuickMenu działa nawet z pustym folderem, tylko na jednym był problem  :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 21:08:13 wysłana przez maniekasus »
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2008, 21:43:46 »
temat ożył    :O DZIEKI !

*

Offline MartinTP

• *
  • 79
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 24, 2008, 23:14:26 »
Pobawiłem się jeszcze Quick Menu i jest jeszcze jedno rozwiązanie.

W opcjach konfiguracyjnych Quick Menu idziesz do zakładki "Menu Items".
Tam odznaczasz zaznaczenie przy pozycji "[ ] Frequnters".
Poniżej okna z pozycjami zaznaczasz  "[V] Custom "program" folder:"
W okienku poniżej tego dajesz ścieżke "Windows/Menu Start/Programy/"

Dzięki czemu masz tylko wszystkie foldery i skróty z tej pozycji oraz nie ma odnośnika do pustego folderu. Jedyna wada to taka że nie ma linków do szybkiego uruchamiania, ale to chyba nie problem, a wg. mnie nawet lepiej bo menu jest krótsze i nie wydłuża się znacznie jak wyświetlą się w nim już uruchomione programy. Poza tym szybkie uruchamianie działa nadal, bo jak najedziesz na znaczek windows masz Quick Menu, a jak na napis "Start" (lub jak jest uruchomiony jakiś program, to na jego nazwę) obok niego wyświetli się klasyczne menu z którego działający link do ustawień oraz szybkie skróty :)

Co ciekawe problem ten dotyczy tylko polskiego Windows, na angielskim pozycja "Settings" wyświetla się poprawnie - najpewniej chodzi tu o inną nazwę katalogu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 13:28:40 wysłana przez MartinTP »

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 25, 2008, 22:41:19 »
Co ciekawe problem ten dotyczy tylko polskiego Windows, na angielskim pozycja "Settings" wyświetla się poprawnie - najpewniej chodzi tu o inną nazwę katalogu.

Heh, mam teraz "Polskiego Windowsa" i wszystko jest ok, bardziej bym byl sklonny ze ten problem wystepuje na WM 6 (choc nie jestem pewny czy na wszystkich)  :P

*

Offline MartinTP

• *
  • 79
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 26, 2008, 08:28:58 »
To dość możliwe, bo na WM6 EN jest dobrze, a na WM6 PL jest właśnie ten błąd. Może by tak napisać do autora, może by poprawił.  :smile:

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:34:49 »
Ten błąd występował zawsze na polskich wersjach ROMów. Nic nowego.

paypal

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:44:44 »
To dość możliwe, bo na WM6 EN jest dobrze, a na WM6 PL jest właśnie ten błąd. Może by tak napisać do autora, może by poprawił.  :smile:

dobry pomysl, moglby ktos sprobowac ?

*

Offline MartinTP

• *
  • 79
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 28, 2008, 18:27:07 »
Napisałem. Przy okazji znalazłem jeszcze jednego buga. Jak jest ustawione by wyświetlana była ikonka ze stanem baterii oraz zaznaczone jest żeby na wszystkich oknach, to wtedy ikona ta nakłada się/zastępuje ikonkę z przypomnieniami i nie można na nią kliknąć.

*

Offline MartinTP

• *
  • 79
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 29, 2008, 08:27:14 »
Mam jeszcze jedno rozwiązanie :) Dodaj po prostu katalog "Settings" w "Windows\Start Menu\" wtedy dostęp do opcji konfiguracyjnych będzie działał poprawnie w Quick Menu. :)

*

Offline Czaba

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 09, 2008, 00:55:37 »
Troszkę odgrzewam temat ale udało mi się znaleźć rozwiązanie, a dokładniej QM wyjęte z romu Nothina dla Wizarda. Mam nadzieje że się nie obrazi i że pomoże :P

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 19, 2008, 11:22:52 »
Troszkę odgrzewam temat ale udało mi się znaleźć rozwiązanie, a dokładniej QM wyjęte z romu Nothina dla Wizarda. Mam nadzieje że się nie obrazi i że pomoże :P
Wielkie dzieki. Dziala poprawnie i po polsku.