Kasa na koncie a hermes

• 7 Odpowiedzi
  • 1336 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yarod

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Hermes/ HTC Magic 32a
Kasa na koncie a hermes
« dnia: Lipiec 25, 2008, 17:50:00 »
Witam,

Czy zna ktoś sposób jak można (lub czy wogóle można) wyświetlać stan konta na ekranie hermesa? Czy jest to uzależnione od sieci czy od oprogramowania? Jestem w plusie jakby co.

Pozdrawiam

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Kasa na koncie a hermes
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2008, 17:51:03 »
Witam,

Czy zna ktoś sposób jak można (lub czy wogóle można) wyświetlać stan konta na ekranie hermesa? Czy jest to uzależnione od sieci czy od oprogramowania? Jestem w plusie jakby co.

Pozdrawiam

w wielkim skrocie z tego co mi wiadomo nie da sie

*

Offline glodoss

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2008, 21:17:30 »
da się zainstaluj PDA Status. darmowe ;)

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2008, 21:24:23 »
da się zainstaluj PDA Status. darmowe ;)

Może coś bliżej? A poza tym czy oszukuje certyfikaty bankowych internetowych?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2008, 12:42:33 »
Yarod: dla ułatwienia dodam, że program nazywa się nie PDA Status, tylko PDAStatus
link: http://corner-a.com/page.php?3
Program wymaga sparsowania SMSa przychodzącego z sieci komórkowej - trzeba umieć napisać mu regułkę.
GrimReaper: A kto tu mówi o koncie bankowym? Yarod wyraźnie powiedział, że jest w Plusie, a ja takiego banku w PL nie znam :) Poza tym dostępu do konta nie dałbym żadnemu programowi, który nie jest OpenSource.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Yarod

• *
  • 56
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2008, 11:57:26 »
hmm dzięki za linka. Popróbuję z regułkami btw szkoda ze jest to w tej formie - obecnie używam battery status i jest świetny bo między innymi zlicza mi ilość ściągniętych danych ale mam masę opcji konfiguracyjnych wiec spróbuje odpalić oba - np na battery status licznik danych a na PdaStatus resztę - mama nadzieje tylko ze nie będą sie gryzły.

-------------------
Ok. Działa jakby co regułka dla plusa wygląda tak:
Number: *100#
Input format: Aktualny stan konta: %s[f2]
output: $s[f2]PLN

Czasy odświeżania informacji można sobie ustawić jak kto woli - ja zostawiłem domyślnie co godzinę
Dane trzeba wpisać w odpowiednie pola w opcjach PdaStatus - jak ktoś trochę poszuka na ich stronie to znajdzie dokładną instrukcje jak to zrobić.

Ps nie gryzie sie z Battery Status ale musiałem wyłączyć parę pól bo mi sie na ekranie nie mieściły (min. device lock co mnie cholernie wkurza bo teraz mam mikrusią ikoneczkę w rogu ekranu, zresztą dzięki Battery Status - wie ktoś jak przypisać lock'a do danego klawisza? byłoby łatwiej).
Swoja droga szkoda ze pda status ma takie bycze ikony (wiem pod paluchy ale ja w zasadzie chciałem bardziej na nie patrzeć niż je walić paluchami no ale cóż...) - chyba ze ktoś ma jakiś skin mniejszymi....

---------------
ps2. Chyba że ktoś wie jak z htc home w ogóle wyłączyć pola home, music itp - wiem można to zrobić w opcjach tylko że jak odnzaczę wszystkie to i tak mi się ładują...a że rzadko ich używam chętnie bym sie ich pozbył a miejsce by się przydało bo mój today screen zaczyna byc cholernie zapchany.. korzystam z xplode HTC HOME jaby co.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2008, 13:35:52 wysłana przez Yarod »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2008, 15:36:57 »
Zawsze można wyłączyć, jak nie w ustawieniach, to w rejestrze
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\HTCHome]
"TabSetting"="1,2,3,4,5,6"

Gdzie 1,2,3,4,5,6 to kolejne wyświetlane zakładki.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Yarod

• *
  • 56
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 27, 2008, 17:14:58 »
Niestety to nic nie daje mimo braku zakładek zarówno w ustawieniach jak i rejestrze zakładki fizycznie dalej istnieją. SR po ustawieniach także nie pomaga.