AM 5.1 a POI

• 14 Odpowiedzi
  • 4112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wapienm

• 17
  • Sprzęt: Desire, AM 6.10, Modecom MX2
AM 5.1 a POI
« dnia: Lipiec 25, 2008, 16:29:37 »
wczytałem AM bez kłopotu ale nie moge w zaden sposób odzyskac POI z miplo. Program synchronizuje, plik poipts mam  na moim mio ale nie moge go wczytac do AM - jak pisałem w innym watku nie ma w opcjach ustawienia POI uzytkownika a wkliknięcie POI i  dalej wczytanie pliku szuka pliku " .amp"  a nie poipts czy cos w tym stylu

czy ktos wie jak to rozwiazać

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
Odp: AM 5.1 a POI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:34:20 »
U mnie działa bez problemu. Po zainstalowaniu AM5.1 i pierwszym uruchomieniu AM sama wczytała POI i utworzyła nowe pliki *,amp, *,ampdata, *.ampdesc ze starych plików *.poi, *.poipts. Po wykonaniu synchronizacji z Miplo pojawiły się nowe pliki *.poi, *.poipts. Po uruchomieniu AM ponownie następuje wczytanie POI i reorganizacja pliku, tworzone są nowe pliki POI.

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2008, 20:55:59 »
Jest możliwośc zaimportowania starych plików Miplo do nowej wersji AM.
Synchronizujemy z Miplo z poziomu programu od Miplo i importujemy w nowej wersji AM.
Działa doskonale.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2008, 20:58:38 »
Darku ale jak widać nie każdemu bo u mnie też nie widać. Ja wskazuję plik i jest komunikat, że jest wczytany a POI nie ma  :shock:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 25, 2008, 21:02:50 »
Spróbuj wykasowac plik z POI i pobrać jeszcze raz wszystko z Miplo i zaimportować.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline K33

• *
  • 83
  • Sprzęt: wAM: NavRoad NR460, aAM: Nexus7
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 25, 2008, 21:09:33 »
Darku ale jak widać nie każdemu bo u mnie też nie widać. Ja wskazuję plik i jest komunikat, że jest wczytany a POI nie ma  :shock:

Nie wiem, czy to rzuci jakieś światło, ale miałem podobny objaw, gdy kiedyś po wgraniu nowych punktów z miplo postanowiłem zrobić backup mojego pda. I rąbnąłem się i kliknąłem restore... Po nim miałem jakieś dziwo: miplo twierdziło, że ostatnia synchronizacja zakończyła się sukcesem, pliki wszystkie były, ale punktów wczytanych - zero. Były kategorie z miplo, ale żadnego POI, mimo, że same pliki były i nie wyglądały po rozmiarze, że są puste.
Z tym, że u mnie pomogła ponowna synchronizacja z miplo...

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2008, 21:25:32 »
założyłem wątek w MiploSync jakby coś, nie zauważyłem tego.
U mnie niby pobrał ale nie widać. Miplo Loc działa. Robiłem sync z poziomu AM i nadal nie widać. Importowałem i nadal nie widać.

Na forum Miplo sync jest odpowiedź jak rozwiązac problem, u mnie pomogło.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2008, 22:10:35 wysłana przez plesniak »
Paweł

*

Offline fatom

• *
  • 79
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 26, 2008, 09:25:08 »
Witam
Czyli jak na razie pozostaje synchronizacja z miplo do jakiegoś katalogu na PDA i potem import punktów z poziomu Am5.1. Inaczej się nie da?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 26, 2008, 09:49:13 »
Tak, tymczasowo jest to jedyne rozwiązanie, a jak długo potrwa ta tymczasowość zależy od supportu Miplo.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 26, 2008, 10:30:11 »
Witam
Czyli jak na razie pozostaje synchronizacja z miplo do jakiegoś katalogu na PDA i potem import punktów z poziomu Am5.1. Inaczej się nie da?

A co w takim razie z dodanymi punktami w 5.1 ??
Również nie będą przesyłane do miplo.

*

Offline wapienm

• 17
  • Sprzęt: Desire, AM 6.10, Modecom MX2
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 26, 2008, 15:43:52 »
Wczoraj zrobiłem import  i wszytko sie pojawiło ale jak to ma byc w przyszłości. mam synchronizacje robic z Miplo czy z AM i tam Miplo.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 26, 2008, 15:54:35 »
AM realizuje aktualnie synchronizację (i wszystko niektórym wydaje się cudownie), ale program wykonuje tylko operację na pliku, który jest przypisany do miplo (w ustawieniach milposync).
Plik po synchronizacji nie jest automatycznie wczytywany do AM i punkty naniesione w AM (lub zmiany do punktów) nie są wysyłane na miplo.
Generalnie milo, aktualnie jest w stanie zawieszenia (są wakacje) - wszelkie zmiany trzeba nanosić ręcznie.

*

Offline fatom

• *
  • 79
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 28, 2008, 18:57:22 »
Witam
Jest już do pobrania nowy MiploSetup do AM5.1.

PS. jakie ustawić w nim rozszerzenie dla pobranych poi, bo program ustawia jako np. default. poipts, a to chyba stary system zapisu POI i po uruchomieniu AM5.1 nie widzi POI zanim się ich nie importuje.
Przecież po to chyba zrobili nowy MS aby działał z wersją AM5.1 - chyba że coś źle robię.
pozdr.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 21:08:03 wysłana przez fatom »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 29, 2008, 10:00:34 »
Wczoraj wgrałem AM 5.1 i Miplosync 1.4. Włączyłem Miplosync, nie dało się stworzyć pliku .amp, zawsze tworzył mi plik .poipts. Włączyłem AM, POI, zarządzanie, jest podpięty miplo.poi. Hm... Dałem importuj plik - wybrałem miplo.poi, stworzył miplo.amp i te dwa z danymi. Wyszedłem z AM, w Miplosync wybrałem miplo.amp, wywaliłem poprzednie .poi .poi.old .poipts i .poipts.old i już :)

Potem przeczytałem na forum, że tak właśnie trzeba było zrobić :P
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline fatom

• *
  • 79
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 29, 2008, 19:34:39 »
Witam
Ja zrobiłem tak że w Miplo wybrałem opcje i tam dałem na nowo utworzony katalog na SD POI_AM5 i ustawiłem żeby zapisywał do pliku amp - tak się da wybrać format amp lub poipts. (Jakoś dziwnie, ale w miplo nie da się ustawić podkatalogu tak jak jest w AM5 - poi siedzą w podkatalogu Data Files, a w Miplo nie mogę dostać się do tego podkatalogu). Następnie odpaliłem AM i w POI zarządzanie  dałem wczytaj z pliku (bo mam rozszerzenie .amp) wczytał dane i zrobił reorganizację pliku - poi pojawiły się w AM. Wyszedłem z AM  i odpaliłem Miplo pobrałem jeszcze raz poi i wszedłem do AM. AM zaczęła wczytywać nowe poi i reorganizację. Czyli chyba robię dobrze bo już sam nie wiem. Tylko w starym miplo i starej AM ładowałem plik z poi do AM/data files, a teraz tam nie mogę bo nie mogę wybrać tam katalogu - może być tam ustawiony ale jako stary format poi. Chyba że robię coś źle więc proszę o pomoc.