Nie wiem czy bez logowania zadziała:
http://www.etencorp.com/Support/downloadfile/rom/200807211753481216634018.exeJak nie to na jakiś uploader, ale ja mam up tylko 256, więc godzine potrwa.
zedar, dobrze myślałeś. Skoro masz sprzęt z polską lokalizacją, to i instalujesz rom taki, który jest do tej lokalizacji przeznaczony. Chociaż to i tak nie ma znaczenia, bo jest plik euus.exe dzięki któremu instalujesz co chcesz i gdzie chcesz i nie ma żadnych problemów.
W odpowiedzi na Twoje pytania, zainstaluj ten co napisałeś 457 (można go znaleźć na czeskiej stronie). Po zainstalowaniu romu wybierasz język nakładki (np polski). To wygląda tak, że już zobaczysz today (pulpit) i nagle wyskoczy okno z 4 opcjami do wyboru, zaznaczasz polski i czekasz kilka minut, uruchomi się ponownie i już działa. Mobile Shel w wersji skróconej (czyli sama wtyczka do todaya) jest w tym romie. Nie musisz żadnych kodów wpisywać, ani rejestrować, korzystasz z tego za co zapłaciłeś (czyli lokalizacja InterWrite i wtyczka Mobile Shel'a). Ja nigdy nie wyciągałem kart i nie było problemów, ale z tego co pamiętam Unicom (dystrybutor etena w polsce) informował, że zaleca się wyjęcie karty microSD.
Brak instrukcji i płyty to żadna strata. Insrtukcji drukowanej nie ma (tylko mała broszurka szybkiego startu), a na płycie ActiveSync i pełna instrukcja w PDFie (którą można łatwo podesłać).