Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 61995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Witajcie
Zdecydowałem się, iż niedługo następcą mojego PDA stanie się właśnie Diamond. Najchętniej zakupiłbym go już dzisiaj, ale jak się okazuje w zestawie nie ma żadnego etui/pokrowca (a przecież trzeba go w czymś nosić! - wszak nie włożę go gołego do kieszeni spodni - toż to przecież profanacja ;D). Co byście polecili? Z racji, iż jest to telefon, to najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się horyzontalne skórzane etui do zaczepiania na pasek, które pozwala na swobodne wyciągnięcie Diamonda poprzez odchylenie klapki zamykanej na magnesy.
Na allegro niestety nic takiego na razie nie widzę ;-(. Jedyne markowe etui, jakie sprzedają, to Krusella (przykładowy link), ale w tym przypadku rozmawia się przez telefon w etui - co moim zdaniem nie jest zbyt wygodnym rozwiązaniem.
Widziałem gdzieś na forum podawał ktoś linka (do aukcji na ebayu zdaje się), gdzie ściągał takie etui z HK (za jakieś śmieszne pieniądze 2$ + 1,5$ przesyłka, albo coś koło tego) - niestety jak na złość nie mogę znaleźć tego teraz ;-((
Także przed zakupem samego PDA muszę sprawić sobie jakieś sensowne "nosidełko" dla Diamonda.

Drugą ważną sprawą jest folia! Czytałem, że do zestawu dołączana jest jedna sztuka. Jak oceniacie jej jakość? - np. w porównaniu do Brando (na każdym moim PDA miałem właśnie taką od pierwszych minut używania). Wystarczy ta dołączana, czy rozglądać się za Brando właśnie?

Stacja dokująca: to mogę zakupić już później... widziałem na allegro ktoś sprzedawał takowe (oczywiście niefirmowe). Od biedy by wystarczyła, ale chciałbym taką, która umożliwia jednoczesne ładowanie dodatkowej baterii. Widzialiście taką?

Uchwyt samochodowy - jaki polecacie? - raczej porządny i z możliwością trzymania w poziomie.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2008, 16:09:33 »
ja tam noszę Diamonda w kieszeni spodni lub w kieszeni koszuli. Nie ma problemu, tylko musisz pamiętać aby nie nosić nic więcej w kieszeni oprócz telefonu. Na podstawie moich obserwacji zauważyłem że bardziej niszczy się telefon gdy nosisz go wlasnie w etui przyczepianym do paska. Ciągłe wsadzanie i wyciąganie do ciasnego dopasowanego etui wyciera boki. Tak samo jak dedykowane uchywty samochodowe pozostawiją slad. Najlepsze są uchwyty zaciskane z gąbkami w uchwytach - nic nie trzeszczy i nie stuka w czasie jazdy a nie uszkadza powierzchni telefonu. W moim zestawie były dwie folie na ekran. Nie miałem jeszcze Brando dedykowanego pod Diamonda więc trudno ocenić go tej folii. Folia jak folia we wcześniejszym HTC miałem Brando ale matową - do Diamonda użyłbym raczej wersji clear. Ciekawi mnie czy Brando zrobi otwory na głosnik i soczewkę  :S
Co do stacji dokującej to jeszcze nie ma w sprzedaży oryginalnej HTC a szkoda bo ładnie się prezentuje - te które są na allegro to nieoryginalne ale mają opcję ładowania dodatkowej baterii.

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2008, 17:58:49 »
Przykładowe linki z allegro.

1.Uchwyt -        http://www.allegro.pl/item400112145_kompletny_uchwyt_htc_touch_diamond_p3700_hr_f_vat.html

2.Pokrowiec-    http://www.allegro.pl/item403732733_oryginalna_etui_htc_s390_htc_diamond_w_wa_tm.html

3.Folia-             http://www.allegro.pl/item401589862_folia_brando_htc_p3700_touch_diamond_xda_mda_com_4.html

4.Stacja-          http://www.pixmania.com/pl/pl/1247605/art/htc/stacja-dokuj-ca-cr-g300.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 18:37:04 wysłana przez Modrzew »

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2008, 18:46:30 »
wejdz na shop.brando.hk

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:34:17 »
A ja zamówiłem coś takiego - http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_900000_11000268&products_id=7647
Koszt 28$ wysyłka gratis, takie same pokrowce w http://skleppda.pl/index.php?p1124,kabura-skorzana-htc-s710 są po 86pln+wysyłka. Zamówiłem dla E650 i dla Diamonda, już są w drodze, jak dotrą podzielę się wrażeniami z jakości.
Co do niszczenia sprzętu przez pokrowce - nie zgadzam się. Miałem Vario(1,5 roku) i Hermesa (rok) i odsprzedawałem je w idealnym stanie, bez jednej ryski. Prawda jest taka, żę sprzęt wygląda tak jak o niego dbasz, czy nosisz go w kieszeni czy w najkosmiczniejszym pokrowcu. W pokrowcu jednak nie tworzą się paprochy które włazą wszystkimi otworami do środka.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:39:09 »
w kieszeni też nie ma paprochów jesli dbasz o kieszeń  :ok:

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:46:32 »
Ja nie mówię o kawałkach bułki ze śniadania  :P  :wink: tylko o drobnym, prawie niewidocznym meszku powstającym na skutek wycierania się materiału. Nie wpsomnę o obcisłych jeansach i możliwości przygniecenia/złamania sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 21:48:31 wysłana przez may »

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:57:07 »
 :mrgreen: wiem o co chodzi, ten meszek jest nie unikniony szczególnie w dzinsach. Ale bez obawy dlugo trzeba nosić telefon aby zatkał się. Złamać nie złamie się jeśli nie nosisz w tylnej kieszeni i nie siądzisz na nim. W przedniej nie raczej nie ma takiej możliwości  :)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:59:29 »
Za to możesz kantem zahaczyć o kawałek przyszłego potomka a raczej linii produkcyjnej....i bywa to bardzo bolesne  :wink:

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 22, 2008, 22:03:09 »
Ja bym wybral ten oryginalny futeral z htc. Cena do zaakceptpwania a przy spodniach nie dosze. Ma chronic przed zarysowaniem a nosze w kieszeni.
A jaka folie polecacie. Ta co jest w zestawie mda czy kupic cos z brando lub hqgsm?

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 22, 2008, 22:35:03 »
Widze, ze po malu zaczynaja sie pojawiac rzeczy do naszych diamencikow
http://www.brodit.com/?main=searchbrodit.jsp&showModell=A2F99B09-F769-4D1D-A5E5-A9314525F596&showTypeHidden=0&showID=38

i tu
http://shop.brando.com.hk/prod_list.php?cat_id=0902&dept_id=039

zastanawiam sie nad stacja dokujaca z mozliwoscia ladowania baterii ;) chyba, ze juz ktos ma i sie podzieli opinia ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 22:52:11 wysłana przez koziarz »

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 22, 2008, 22:45:16 »
zastanawiam się nad folią ultra clear brando z tej strony ale nadal nie jestem pewien czy brando wycielo otwor na glosnik i soczewke  :-? poczekam jeszcze chwilę bo cena naprawdę jest ok w porównianiu do innych na allegro

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 22, 2008, 23:03:06 »
i wysyłka chyba tylko 3$, poza tym teraz $ sa tanie, wiec mozna spobowac, no i ciekawe ile idzie to z HK

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 23, 2008, 01:01:23 »
Ja zamówiłem sobie taki futerał http://www.beyzacases.com/pd-htc-touch-diamond-slimline---vsl16-vertical-leather-case-black.cfm

Jutro lub pojutrze dotrze więc mogę dać znać jakie wrażenia :-)

*

Offline Digital

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND / Omnia II
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 23, 2008, 06:57:42 »
Ja wolałem mieć futerał do zapinania na pasku - coby nic nie przeszkadzało w kieszeni  :proud: Oczywiście oryginalny HTC - jakoś nie mam zaufania do 'innych' marek robiących akcesoria. Zamówiłem tutaj razem z zestawem ładowarki i uchwytu samochodowego - http://www.skleppda.pl/index.php?p1322,kabura-htc-po-s322-dla-touch-diamond-touch-cruise-touch-s710-s730 i właśnie czekam na przesyłkę.

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 23, 2008, 09:13:17 »
Widziałem gdzieś na forum podawał ktoś linka (do aukcji na ebayu zdaje się), gdzie ściągał takie etui z HK (za jakieś śmieszne pieniądze 2$ + 1,5$ przesyłka, albo coś koło tego) - niestety jak na złość nie mogę znaleźć tego teraz ;-((
Nie wiem czy to o to chodzilo ale kiedys pisalem na forum ze etui kupuje z Japoni :)

Cos takiego kupilem:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=360070393988&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=023

Juz doszlo jednak koles dostal neutrala (i tu podam ciekawostke, ze na ebay mozna wystawic komus neutrala i koles nie ma prawa "oddac" negatywny komentarz). A neutral za to ze skóra to to raczej nie jest. Paczka szla 1.5 tygodnia. Sam pokrowiec jest wykonany dobrze. nie ma zadnych napisow itp. prosty i pelni swoja role.
Ten pokrowiec co podalem link niby jest do soniacza, ale koles sprzedaje takie same do Diamonda tyle, ze wysylka jest o £1 drozsza wiec zaryzykowalem i kupilem ten od soniacza... no i oszczedzilem £1 :)

Kupilem tez ladowarke z singapuru
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110270525268&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=001
Tu zastrzezen nie mam ... ladnie sie swieci na niebiesko jak sie ja podlaczy.  no i dziala jak powinna ... Paczka doszla tego samego dnia co pokrowiec, wiec po 1.5 tyg.

Co do uchwytu to zgadzam sie z przedmówca. Tani nieoryginalny uchwyt z gabkami z mozliwoscia obrotu (jezeli komus jest to potrzebne, ja osobiscie nie wiem jaka to roznica, bo jesli chodzi o GPS to wole mic tel pionowo - widze wieksza ilosc trasy :))  Uchwyt byle by mial po srodku na dole wyciecie zeby mozna bylo ladowarke samochodowa podlaczyc.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2008, 09:18:28 wysłana przez gszech »

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 23, 2008, 10:34:53 »
Jakiej jakosci jest ten futeral i folia dolaczana do zrstawu z MDA? Dokupic wlasna i futeral czy folia jest ok. Osobiscie jestem za elektrostatycznymi. W i-mate mam brando i siedzi juz 2 lata bez zdjemowania... Moze ma ktos fotki tych akcesoriow dolaczanych do zestawu.

*

Offline Malikpa

• *
  • 50
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 23, 2008, 10:40:33 »
Futeral dolaczony razem w zestawie z ERY to porazka. Uzywam 1 dzien (nie mam poki co alternatywy) i juz sie poniszczyl ;) Pozatym kijowo wyglada. Taki kondonowaty woreczek z dwoma malymi dzyndzelkami ;)

Jesli chodzi o folie, to nie mam zarzutow! Nie widac ze jest przyklejona, jakos obrazu (oraz obsluga) ani troche sie nie pogorszyla. Kiedys uzywalem matowe brando, ale teraz bym nie kombinowal. Ta dolaczona do zestawu jest naprawde ok!

Folia zostaje, pokrowiec do wymiany!
O rly?

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 23, 2008, 11:57:07 »
Ten futeral z ERY nadaje sie do jednego...

Wycierania telefonu z "paluchow" :) U mnie lezy na biurku i wlasnie do tego sluzy.

*

Offline dareksol

• 11
  • Sprzęt: HTC 3700,
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 23, 2008, 12:36:30 »
Witam,
Wczoraj zamówiłem sobie stację dokującą i uchwyt samochodowy do "diamenta" ze strony: shop.brando.hk - ceny są naprawdę dużo niższe, niż u nas (wg. przelicznika !1$= 0,47765 zł). Termin realizacji to 7-20 dni. Zobaczymy, jak przyjdzie przesyłka, to napiszę wrażenia i czy warto tam kupować.

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 23, 2008, 12:40:05 »
daj znac jak przyjdzie i przetestujesz bo ja tez szukam

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 23, 2008, 14:23:06 »
Ja wolałem mieć futerał do zapinania na pasku - coby nic nie przeszkadzało w kieszeni  :proud: Oczywiście oryginalny HTC - jakoś nie mam zaufania do 'innych' marek robiących akcesoria. Zamówiłem tutaj razem z zestawem ładowarki i uchwytu samochodowego - http://www.skleppda.pl/index.php?p1322,kabura-htc-po-s322-dla-touch-diamond-touch-cruise-touch-s710-s730 i właśnie czekam na przesyłkę.

Również wychodzę z takiego samego założenia - zapinany na pasku najlepiej się sprawdza w moim przypadku.
Taki, który podałeś byłby ok, gdyby był wykonany ze skóry... zastanawia mnie jeszcze, jak będzie Diamond czuł się w środku. Do swojego obecnego PDA (P535) zakupiłem swego czasu "uniwersalne" skórzane etui, które byłoby ok, gdyby nie to, że mój ASUS lata w nim za bardzo - jest po prostu za duże! Przecież podane w tym linku urządzenia mają różne wymiary...

Nie wiem czy to o to chodzilo ale kiedys pisalem na forum ze etui kupuje z Japoni :)

Cos takiego kupilem:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=360070393988&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=023

Juz doszlo jednak koles dostal neutrala (i tu podam ciekawostke, ze na ebay mozna wystawic komus neutrala i koles nie ma prawa "oddac" negatywny komentarz). A neutral za to ze skóra to to raczej nie jest. Paczka szla 1.5 tygodnia. Sam pokrowiec jest wykonany dobrze. nie ma zadnych napisow itp. prosty i pelni swoja role.
Ten pokrowiec co podalem link niby jest do soniacza, ale koles sprzedaje takie same do Diamonda tyle, ze wysylka jest o £1 drozsza wiec zaryzykowalem i kupilem ten od soniacza... no i oszczedzilem £1 :)

O to właśnie chodziło! ;] Dzięki za przypomnienie się ;] Rozumiem, że to etui do Soniacza pasuje idealnie do Diamonda? Jeżeli to nie jest skóra, to co to jest? Z jakiego materiału jest w środku wykonany (wystarczająco miękki? - nie porysuje się Diamencik?). Jak go mocujesz do spodni? Dobrze widzę tam uchwyt do paska? Można go zaczepić również do spodni bez paska (odchylając ten uchwycik, czy jest on na stałe zamontowany?). Rozumiem, że nie było problemu z przesyłką do Polski?

Uchwyt samochodowy chyba poszukam jakiś uniwersalny na allegro i tak, jak radzicie - z miękkimi gąbkami ;-))

Z tego co zrozumiałem folia dołączana do zestawu nie ustępuje jakością Brando, także na siłe nie ma co kupować.

Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline gszech

• *
  • 59
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 23, 2008, 16:44:18 »
Rozumiem, że to etui do Soniacza pasuje idealnie do Diamonda?
tak. oba telefony maja podobne wymiary. wg mnie tel pasuje w tym futerale b.dobrze nie lata anie nie jest mu tam za ciasno.

Jeżeli to nie jest skóra, to co to jest?
wyglada jak skóra a co to jes, to trzeba bylo by sie jakiegos chinczyka zapytac z czego oni to robia :) Nosze juz pokrowiec  u paska 3 dni i jak narazie sie nie rozpadl :)

Z jakiego materiału jest w środku wykonany (wystarczająco miękki? - nie porysuje się Diamencik?)
w srodku elegancko - miekki material ladnie wyszyty.  brak zadziorow itp.

Jak go mocujesz do spodni?
odpinasz pasek przekladasz go przez uchwycik (ktory jest na stale zamontowany, co mi osobiscie pasuje bo zatrzeskom nie ufam) zapinasz pasek i futeral sobie ladnie wisi :)

Wmiare latwo tez sie telefon wyjmuje bo klapka jest na magnes wiec ja odchylasz i od dolu palcem wypychasz diamonda i juz masz go w dloni :)

Rozumiem, że nie było problemu z przesyłką do Polski?
Nie wiem jak to bedzie z wysylka do PL. Kolesia na aukcji musial bys sie zapytac.

Za cene £5 - 20zl (liczac razem z wysylka) uwazam ze futeral jest dobrze wykonany.
ladnie sie prezentuje, prosto bez bajerow i zbednych napisow :)

« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 23, 2008, 18:25:37 »
Witajcie!

Ojciec wlasnie zamowil Compacta IV, zestaw BEZ navi.

W komplecie bedzie etui i folia, czy zamawiac osobno? To dla mnie wazne, bo po 2 dniach telefon juz dostanie w kosc, wiec chce szybciej zamowic.

Nastepnie to czy ta HTC Extendet Bat. bedzie pasowala (a dokladniej jej tylna czesc obudowy) to compacta IV (czyli erowskiej wersji Diamonda, ktora jak wiadomo ma nieco inna obudowe), czy nie? Bo chcialbym, zeby Tata mial ten fajny look Diamonda, nie szarobury look ery.

Podstawka do diamonda podejdzie bez problemu jak sadze?

« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 24, 2008, 19:00:44 »
Tu mozna znalezc akcesoria do Diamonda http://telemagic.com.pl
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2008, 19:03:13 wysłana przez bonzal »

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 30, 2008, 08:52:51 »
A ja zamówiłem coś takiego - http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_900000_11000268&products_id=7647
[...]
may i jak dotarło już ? Jestem ciekaw bo zamówiłem taki sam + rozgałęźnik USB 3in1 za $10 i jestem ciekaw czy tak samo szybko się garną do wysyłki jak do pobierania opłat :-)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 30, 2008, 09:04:32 »
[...]
may i jak dotarło już ? Jestem ciekaw bo zamówiłem taki sam + rozgałęźnik USB 3in1 za $10 i jestem ciekaw czy tak samo szybko się garną do wysyłki jak do pobierania opłat :-)
28.07 otrzymałem zamówione na stronie http://www.pdair.com/catalog/index.php kabury do HTC Diamond i HTC Vox/SPV E650.

Zamówione pokrowce występują też tu - http://skleppda.pl/index.php?p1124,kabura-skorzana-htc-s710 , tyle, że sporo droższe.
Cena w Ziriusie to 86pln + wysyłka
Cena na PDair to ~61pln (28$), wysyłka gratis.
Dodatkowo, do każdego zakupu powyżej 28$ PDair daje brelok do kluczy z kieszonką na np. kartę SD (patrz zdjęcie)

Pokrowce wykonane są z delikatnej skórki lub dobrego wyrobu skórzanopodobnego ( nie jestem ekspertem od galanterii skórzanej ;) ), są bardzo dobrze dopasowane do przeznaczonego sprzętu, pewnie trzymają się na pasku a magnetyczne zapięcia trzymają bardzo mocno.

Transakcja odbyła się 16.07.2008 (środa), zapłaciłem PayPalem, wysyłka trochę się opóźniła (z winy PDair) i nastąpiła 21.07.2008 (poniedziałek). Dziś, 28.07.2008 (poniedziałek) towar dotarł na nogach listonosza do mojego domu.
Na stronie podają czas na wysyłkę ~12 dni (7 to 20 working days, the average is 12 days), więc spokojnie się zmieścili mimo ich opóźnienia.

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 30, 2008, 10:50:13 »
Dlaczego było opóźnienie ze strony PDAir?
W obecnej chwili lepiej jest kupować za granicą w związku ze słabym dolarem  :mrgreen:

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 30, 2008, 10:56:46 »
Nie wnikałem, napisali że będzie opóźnienie
Hi,

Your order will be ship out delay. An e-mail will be sent to you once the item is being shipped.

If you have any enquiries, please forward your email to enquiry@pdair.com

Yours truly,
PDair Workshop
i że dadzą znać kiedy wyślą i dali znać.
Hi,

Thank you for your order. We are glad to inform you that your shipment has been processed and send out by air on 21 Jul '08. Normally the delivery time for air mail via Hong Kong Post Office is vary from 7 to 20 working days, the average is 12 days.

In order to improve our services to our customers, your feedback to us is very valuable. We would like to check whether our delivery is on time or not. Thanks in advance for your feedback.

If you have any enquiries, please forward this email to enquiry@pdair.com .

Thank you for shopping at www.pdair.com !

Yours truly,
PDair Workshop
Mnie się nie spieszyło więc nie cisnąłem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 10:59:37 wysłana przez may »

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 30, 2008, 14:53:27 »
Ja zamieszczam natomiast zdjęcia mojego futerału. Jest tak dopasowany, że nawet w futerale Diamond mieści mi się bez problemu w kieszeni spodni.