Witajcie
Zdecydowałem się, iż niedługo następcą mojego PDA stanie się właśnie Diamond. Najchętniej zakupiłbym go już dzisiaj, ale jak się okazuje w zestawie nie ma żadnego
etui/pokrowca (a przecież trzeba go w czymś nosić! - wszak nie włożę go gołego do kieszeni spodni - toż to przecież profanacja

). Co byście polecili? Z racji, iż jest to telefon, to najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się horyzontalne skórzane etui do zaczepiania na pasek, które pozwala na swobodne wyciągnięcie Diamonda poprzez odchylenie klapki zamykanej na magnesy.
Na allegro niestety nic takiego na razie nie widzę ;-(. Jedyne markowe etui, jakie sprzedają, to Krusella (
przykładowy link), ale w tym przypadku rozmawia się przez telefon w etui - co moim zdaniem nie jest zbyt wygodnym rozwiązaniem.
Widziałem gdzieś na forum podawał ktoś linka (do aukcji na ebayu zdaje się), gdzie ściągał takie etui z HK (za jakieś śmieszne pieniądze 2$ + 1,5$ przesyłka, albo coś koło tego) - niestety jak na złość nie mogę znaleźć tego teraz ;-((
Także przed zakupem samego PDA muszę sprawić sobie jakieś sensowne "nosidełko" dla Diamonda.
Drugą ważną sprawą jest
folia! Czytałem, że do zestawu dołączana jest jedna sztuka. Jak oceniacie jej jakość? - np. w porównaniu do Brando (na każdym moim PDA miałem właśnie taką od pierwszych minut używania). Wystarczy ta dołączana, czy rozglądać się za Brando właśnie?
Stacja dokująca: to mogę zakupić już później... widziałem na allegro ktoś sprzedawał takowe (oczywiście niefirmowe). Od biedy by wystarczyła, ale chciałbym taką, która umożliwia jednoczesne ładowanie dodatkowej baterii. Widzialiście taką?
Uchwyt samochodowy - jaki polecacie? - raczej porządny i z możliwością trzymania w poziomie.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrowionka.